lijn

Vergeet zeker geen 4-uurtje. Drankkaarten kan je kopen voor €5 (8 drankjes)


speelclub 

Maandprogramma September

Zondag 22 september:
Beste speelclubbers
Deze zondag gaan we de uithoeken van ons gezellig stadje Lier ontdekken. Sightseeing en cultuur opsnuiven gaat er dan ook zeker niet aan ontbreken. Wie weet zien we zelfs de klokkenluider van de Notre Dame de klokken luiden van de Sint-Gummaruskerk of komen we Louis Zimmer tegen in het hoogste venster van de Zimmertoren. Samen ontdekken we de eeuwenoude geheimen die zich verschuilen in het Begijnhof. Al dit gaan we beleven in een grandioos stadsspel dat niemand mag missen. Dus breng zeker allemaal jullie beste vriendje mee deze zondag zodat jullie dit avontuur samen kunnen beleven. Het is namelijk vriendjesdag!
We verwachten jullie om 14u op de Chiro met minsten één vriendje aan jullie zij! Om 18u mogen jullie terug naar huis om jullie dag na te vertellen.
 

Zondag 29 september:
Beste Speelclubbers,
Jullie leiding heeft dringend jullie hulp nodig! Deze week ontvingen wij een uiterst verontrustende brief… een tot op heden nog onbekende persoon heeft Mazzel ontvoerd! Ooh nee, wat moeten we nu doen?! In de brief staat uitdrukkelijk vermeld dat we de politie-of andere hulpdiensten niet mogen contacteren. Indien we dit wel zouden doen, zullen we Mazzel nooit meer terugzien… Speelclubbers jullie leiding is net zo verontrust als jullie, en zijn vastberaden om Mazzel te redden uit de klauwen van dit MONSTER! Maar hiervoor hebben wij wel jullie hulp nodig. Enkel met de hulp van de stoere chicks en grave gasten die jullie ongetwijfeld zijn kunnen we de dader ontmaskeren, zijn/haar schuilplaats ontcijferen en achterhalen waarom deze persoon Mazzel heeft ontvoerd. Dus Speelclubbers haal jullie vergrootglas, notitieboekje, en detective mantel maar al uit de kast. Verdiep je in de methode van ROX en zijn team en lees de verhalen van Sherlock Holmes. Spits je oren en werk aan je arendsblik. Durf jij het aan om de mysterieuze verdwijning van Mazzel te ontrafelen? Kom dan zeker naar de Chiro van 14 uur tot 18 uur.
Veel speurplezier van de Speurneuzen!
 

Maandprogramma Oktober

Zondag 6 oktober:
 

Beste leden,

Het is vandaag de 310e dag van het jaar! Nog 55 dagen tot het nieuwe jaar wordt ingezet!  De leiding begint graag vroeg op voorhand af te tellen en jullie mogen meedoen! Toch is er op deze dag, zo’n duizenden jaren geleden iets groots gebeurd.
Omstreeks 15u47min36sec vond er namelijk een enorme aardbeving plaats in de wereld. Geen enkel levend wezen heeft dit drama kunnen overleven.
Wat blijkt nu… Deze gebeurtenis blijkt zich vandaag terug te herhalen! Oh nee, wat nu? Het is aan jullie om deze verwoestende aardbeving ten eerste te overleven, maar ook nadien een economische crisis zien te overleven en in leven te blijven.

Tot dan, op jullie ondergang, schol!

Warme groetjes,

Santorini, Mauna Loa, Tambora, Krakatau en Vesuvius

Chiro van 14u tot 18u

Zondag 13 oktober:
 

Het is zover, de eerste grote klassieker van het jaar: de processie. Ook dit jaar paraderen we vol trots door Lier om zo de eer van Chiro Heilig Hart en Chiro Sint-Gummarus hoog te houden. Jullie worden om 9u15 aan de Chiro verwacht in piekfijn uniform. Na de processie eten we met heel de Chiro samen, neem dus zeker een lunchpakket mee. Om 18u is de Chiro gedaan.

Na een flinke wandeling door de straten van Lier ter ere van één of andere heilige man die lang voor ons geleefd heeft is het tijd voor het echte werk!
Een heilige, om dat te worden moet je niets kunnen, geen speciale talenten of krachten hebben, mensen beven niet bij het horen van je naam, pleps zal jou niet aanbidden voor het verkrijgen van een gunstige oogst,…! Neen, een heilige daar moet je enkel een groot hart voor hebben en iets doen voor de zwakkere en minderbedeelde van de maatschappij. Nu heilige zijn is misschien wel politiek correct en sociaal aanvaard, echt leuk is het niet… kijk maar naar Pater Damiaan…
Wat wij vandaag gaan doen is veel cooler, veel leuker en veel onsterfelijker dan heilig worden! Wij gaan ons vandaag opleren tot GOD! En van wie kunnen jullie dat beter leren dan van echte Griekse Goden zoals Ares en Athena?
Vandaag zal je leren
– oorlog voeren als Ares.
– dit te doen met wijsheid en moed, op een heel inspirerende manier van Athena.
– om graan en landbouw op waarde te schatten van Demeter.
– lief te hebben zoals alleen Eros dat kan.
– Hoe het is om te heersen over de onderwereld en het dodenrijk van Hades
– De woeste natuur en weelderige bossen te beschermen, evenals de herders van een kudde dieren van Pan
– De meedogenlozen zeeën en rivieren met paarden te trotseren
– …
Kortom je zal zelf ontdekken waar jou krachten liggen en jezelf ontpoppen tot een ware God!
Chiro van 9u15 tot 18u! Vergeet geen vieruurtje en een lunchpakket!

Goddelijke groeten,
Apollo, Aphrodite, Artemis, Hebe en Herakles

Zondag 20 oktober:
 

Vorige week hebben we weer met trots kunnen laten zien dat wij DE beste jeugdbeweging zijn van Lier EN omstreken! Vandaag is weer zo’n dag om ons te bewijzen. En dat doen we niet zomaar door netjes aan te komen in uniform. Nee, vandaag moeten we ons op alle vlakken bewijzen. We winnen vandaag op kracht, snelheid, behendigheid en nog veel meer! Wij laten de KSA, KLJ, Scouts, FOS… zien dat de CHIRO nog steeds de beste jeugdbeweging is. Maak jullie klaar voor een heuse strijd op het grasveld waarbij wij elk spel winnen en niet opzij gaan voor anderen!
En zoals de liedjes zeggen: “Who-o-o, de Chiro die heeft ballen overal! Net zoals de KLJ, de Scouts en helden op tv, doen wij ook een goeie daad, maar dan beter uiteraard!”
Chiro van 13-18 uur.

Strijdlustige groeten van,
Caesar, Nero, Lucius Clodius Macer, Domitianus en Septimius Severus

Zondag 27 oktober:
 

Hé daar, favoriete speelclubber!!! Ja, JIJ!
Nog een paar nachtjes slapen en het is alweer jouw favoriete dag, zondag natuurlijk en we weten allemaal waarom. Dit keer zullen we onze fantasieën tot leven brengen. Ik zal je eens verklappen hoe. Volgende zondag is jouw kans om jouw droomwereld te bouwen en maak van je fantasie werkelijkheid.

Chiro van 14u-18u!
Stevige groeten van,
Isidorus van Milete, Jean de Loup, Giovanni Pisano, Fillipo Brunelleschi en Hendrick de Keyser

De Speelclub-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!

Chiro-café: 20 september 2019
BBQ: 21 september 2019
DVDJB: 18 oktober 2019