lijn

SPEELCLUB

 
 

Maandprogramma maart

Zondag 07 maart:
Al sinds de oertijd weten we dat vuur één van de belangrijkste elementen is die de mensheid heeft gediend. Vuur om ons warm te houden, vuur om te verlichten als het donker is, vuur om eten klaar te maken, vuur om machines te laten werken zoals de stoomtrein, …
Vandaag maken jullie mee de reis door de tijd mee van het vuur!
tot zondag van 13u40 – 17u40
 

Zondag 14 maart:
Mol is een gemeente gelegen in het noordoosten van de Belgische provincie Antwerpen. Het is een toeristische hotspot in de Kempen, dankzij de Molse meren en het vele groen in Postel. Bijna de helft van de 1,9 miljoen overnachtingen door toeristen in de regio Kempen gebeuren in Mol. Daarmee doen ze het beter dan Mechelen of Lier. Qua oppervlakte is het de op een na grootste gemeente in de provincie Antwerpen, na de stad Antwerpen. Mol ligt op de overgang tussen de Noorder- en Zuiderkempen.
De mol (Talpa europaea) is een hoofdzakelijk antraciet gekleurd ondergronds levend zoogdier uit de familie der mollen (Talpidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.
De Mol is een Belgisch televisiespel programma dat sinds 2016 wordt uitgezonden door Play4 (tot 2021 bekend als VIER) en sinds 1998 geproduceerd wordt door de productiemaatschappij Woestijnvis. Het wordt sinds 2016 gepresenteerd door Gilles De Coster.
Het programma draait om een spel waarbij de kandidaten moeten samenwerken om geld voor een pot te verdienen. Een van hen is de Mol, degene die het spel in het geheim moet proberen te saboteren. De winnaar krijgt de pot. De eerste drie seizoenen werden tussen 1998 en 2003 uitgezonden door TV1.
Kom mee mollen van 13u40 tot 17u40!
 

Zondag 21 maart:
Beste speelclub, vandaag vragen we jullie om iets van thuis mee te nemen: namelijk een slecht kussen.
Als je kan kiezen uit meerdere kussen kies je best het kussen dat je goed kan vastnemen met twee handen. Een kussen dat niet te hard is en waar je goed mee in het rond kan zwaaien.
Wat we vandaag gaan doen met ons kussen blijft nog een geheim!
Tot zondag van 13u40 – 17u40
 

Zondag 28 maart:
Vanavond zetten we het zomeruur in. Dat wilt zeggen dat we de klok 1 uur vooruit zetten. Onze nachtrust wordt bijgevolg met 1 uur ingekort.
Vandaag gaan we met de speelclub voldoende minuten proberen verzamelen om de zomertijd te kunnen invoeren, anders dreigt een onoverzichtelijke ecologische ramp heel België van de kaart te vegen.
Tot zondag van 13u40-17u40
 

De Speelclub-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Inschrijvingslink zondagen

https://forms.gle/JE7Fm2oxmJh2L9dKA
 

Belangrijke data!

Kamp – 24 tem 31 juli 2021
 

2017 - 2021 © Chiro Lier - Gemaakt door lodetobb - Privacyverklaring