lijn

Speelclub-afdeling 

 

Maandprogramma Mei

Zondag 26 mei:
Wat kan je allemaal doen met 1 euro? Je kan het in een winkelkarretje steken, een 1 euro deal mee gaan halen, in je spaarpot steken, snoepjes mee gaan halen,… Maar wat gaan wij er mee doen op de chiro 🤔 Ik kan jullie zeggen dat we op verplaatsing gaan maar naar waar, daarvoor moet je naar de chiro komen! Dus neem allemaal 1 euro mee en kom om 14 uur naar de chiro. Om 18 uur mag je mama/papa/… je terug komen halen.
 

Maandprogramma Juni

Zaterdag 1 en zondag 2 juni:
Om toch weer enkele dingen van onze lijst te kunnen schrappen van ‘dingen die we dit jaar echt willen doen’. Spreken we een keertje af op zaterdagavond. Eerst kijken we allemaal samen een film die jullie mogen kiezen. Maar dat is niet alles. Want na de film kruipen we allemaal samen in bed op de chiro! Jaja, we blijven slapen op de chiro. JOEPIE! Jullie zijn op zaterdagavond welkom om 19:30 met al jullie slaapgerief:
• Matje/ veldbed
• Slaapzak
• Toiletgerief
• Pyjama
Jullie mogen op zondag om 11:30 weer worden opgehaald op de chiro. Wij voorzien een (uitgebreid) ontbijt en spelen nog de allerleukste spelletjes en dan mogen jullie weer naar huis. We vragen ook om allemaal €1 mee te brengen en jullie goed humeur en in jullie hoofd allemaal leuke films!
 
Zondag 9 juni:
Zomer is toch het leukste seizoen van het jaar?! Iedereen komt buiten, je ziet veel spelende kinderen, lekker ijsjes gaan eten, gezellig terrasjes doen,… Maar bij ‘zomer’ denken we ook vooral aan WATERSPELLETJES!! 💦 Hopelijk wordt het vandaag een zonnige, warme dag zodat we een frisse verkoeling kunnen zoeken onder de tuinslang en ons kunnen amuseren door elkaar eens goed nat te maken! Hopelijk zijn jullie met veel, want dan kunnen we een groot waterfestijn bouwen!!
Chiro van 14u tot 18u
 
Zondag 16 juni:
Je zou denken dat 16 juni een dag is zoals een andere, maar niets is minder waar:

16 juni is de 167e dag van het jaar.
Op 16 juni wordt in Zuid-Afrika de Dag van de Jeugd gevierd.
Op 16 juni 1815 valt Napoleon België binnen.
Op 16 juni 1831 wordt de eerste versie van het Belgische Staatsblad gedrukt.
Op 16 juni 1892 wordt de laagste dagtemperatuur ooit gemeten: 3,2°C.
Op 16 juni 1948 wordt de Franse luchtvaartmaatschappij “Air France” opgericht.
Op 16 juni 1965 viel er 76 mm neerslag in Sint-Job-in-‘t-Goor.
Op 16 juni 1971 verandert voetbalvereniging G.V.A.V. van naam en wordt FC Groningen.
Op 16 juni 1978 komt de film “Grease” uit in de cinema.
Op 16 juni 1999 wordt het record op de 100m sprint met 0,5 seconden verbeterd door Maurice Green.
Op 16 juni 2016 wordt Shangai Disneyland geopend.
 
Dit zijn natuurlijk allemaal heel belangrijke gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis, maar de beste en belangrijkste 16 juni kwam er in 1998. Toen werd de wereld plotseling mooier en zonniger. Wat er precies gebeurde, ontdek je deze zondag van 14u tot 18u!
 
Zondag 23 juni:
Lier (Frans: Lierre) is een stad in de Belgische provincie Antwerpen. Lier ligt ten zuidoosten van de stad Antwerpen[1] en bestaat uit de deelgemeenten Koningshooikt en Lier zelf.

De stad telde op 1 januari 2017 35.244 inwoners en ligt aan de samenloop van de Grote Nete en de Kleine Nete. Lier wordt “de poort der Kempen” genoemd en kreeg de bijnaam Lierke Plezierke. Haar patroonheilige is Gummarus en de spotnaam voor een Lierenaar is “schape(n)kop”.
Hier al enkele weetjes over onze stad. Wij gaan vandaag op stap om onze stad nog beter te leren kennen. Smeer jullie beetnjes al maar in!
Chiro van 14-18 uur
 
Zondag 30 juni:
Oh nee, vandaag is onze allerlaatste chirozondag samen! (Joepie, nu kunnen we beginnen aftellen naar het kamp!!)
We gaan vandaag iets superleuk doen!
Meer info volgt nog!
 

De Speelclub-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!

Kamp: 24-31 juli 2019
 
Speelclub
 
Speelclub