lijn

Speelclub-afdeling 

 
Joepie, het zijn weer koude dagen! Daarom willen wij jullie vragen om jullie kids warm genoeg aan te kleden! Het koude weer houdt ons niet tegen om (de hele dag) buiten te gaan dus een sjaal, handschoenen, muts, dikke trui, REGENjas… zijn allemaal aangeraden!
 

Maandprogramma Maart

24 maart
Mensen kunnen zich op verschillende manieren verplaatsen: te voet 👣, met de fiets 🚲, de bus 🚌, de trein 🚉, de auto 🚘 of we kunnen ook denken aan originele manieren zoals met de step 🛴, skateboard, longboard, rollerskates, …. Heb je zin in deze enorme leuke dag, dan mag je eender wat meenemen, als je het maar veilig houdt door een helm, kniebeschermers, elleboogbeschermers, … mee te nemen!!
Je mag ervan uitgaan dat deze zondag op wieltjes zal lopen!! Be there!! Chiro van 14u tot 18u
 
31 maart
Heb je ooit al eens een dag gehad waarin je bijna zelf mocht kiezen wat je mag doen? Wel? Vandaag is zo’n dag! Je komt naar de chiro en je weet totaal niet wat je gaat doen MAAR je weet wel dat het mega leuk wordt! Wij geven jullie enkele opties om vandaag te spelen en jullie mogen helemaal zelf kiezen! Wordt het leuk? JA! Wordt het fijn? JA! Zullen we allen gelukkig zijn? JA! Wat we gaan doen deze zondag? Verrassing!
Chiro van 14-18
 

Maandprogramma April

7 april
Vandaag houden we een eerbetoon aan onze allerliefste oma en opa! Oud-zijn mogen we absoluut niet onderschatten. Vroeg opstaan, naar de bakker gaan, de krant halen en dan nog eens de krant lezen. Omdat dit allemaal al super vermoeiend was, hebben ze daarna nood aan een middagdutje. Natuurlijk mogen ze niet vergeten om ’s avonds naar hun favoriete soap “Thuis” te kijken en voor de tv in slaap te vallen. Een uur later worden ze weer wakker en sleuren ze zich zelf naar de slaapkamer om tenslotte nog uren te piekeren over de “goede oude tijd”.
Jaja … Jullie oma en opa hebben ook een heel drukke dag en daarom willen we hen vandaag een hart onder de riem steken.
Chiro van 14u-18u, maar alles op het gemakje.
De speelclubleiding
 
14 april
Het spel bestaat uit meerdere rondes, en een finale.
In de rondes moeten de kandidaten proberen een zin of gezegde te raden, waarvan de categorie (bijvoorbeeld “eten en drinken” of “een gebeurtenis”) vooraf gegeven wordt. Op een speciaal bord wordt met gekleurde vlakken aangegeven hoeveel letters de zin telt, gelijk aan bijvoorbeeld galgje.
 
Om beurten mogen de kandidaten aan een rad draaien, waarop verschillende geldbedragen staan. Daarna mogen ze een letter raden. Voor elke keer dat de geraden letter in het woord voorkomt, krijgen ze het gedraaide geldbedrag. Kandidaten mogen alleen medeklinkers noemen; klinkers moeten worden gekocht met het reeds gewonnen geldbedrag. Zodoende komt men uiteindelijk tot de oplossing. Een kandidaat die een letter goed raadt mag nog een keer draaien. Bij een foute letter gaat de beurt naar de tegenstander. De goed geraden letters worden op het bord zichtbaar gemaakt door een assistente. Een ronde is afgelopen als een kandidaat het woord heeft geraden.
 
De kandidaat die na de reguliere speeltijd het hoogste geldbedrag heeft opgehaald, mag naar de finale. In de finale mag de kandidaat een reeks medeklinkers en 1 klinker kiezen en proberen hiermee het woord te raden.
 
Het rad kent naast geldbedragen ook een aantal hindernissen, zoals de “verliesbeurt” (waarbij de kandidaat zijn beurt moet afstaan) en de “bankroet” (waarbij de kandidaat ook al zijn gewonnen geld verliest). Soms worden er ook bonussen zoals extra prijzen op het rad vermeld. Oorspronkelijk mocht na elke ronde de kandidaat die het woord goed had geraden met het gewonnen geld prijzen uitkiezen in een winkel in de studio, maar dat is inmiddels afgeschaft omdat het te veel tijd in beslag nam.
 
Over welk spel hebben we het? . . . . . . . . . . . . .
Je krijgt deze letters VORDFTARUNIAN Wie het kan raden mag het op eender welke zondag vertellen aan ons, en wie weet krijg jij dan al een eerste bedrag voor het spel! Chiro van 14 tot 18 uur!
 
21 april
Vandaag is één van de mooiste dagen van het jaar. De dag waarop menig zoetebek rondhuppelt en met een scherp oog zoekt naar felgekleurde zilverpapiertjes in het gras. De dag waarop de kippen niet meer de baas zijn van de eieren, maar een zekere haas het werk overneemt. De dag waarop Jezus het onmogelijke voor mogelijk achtte en opstond uit de dood. De dag waarop vele families brunchen, wandelen, op zoektocht gaan,… Maar jammer genoeg niet de dag waarop jongens en meisjes met een beige broek en rode t-shirt gekke dingen beleven. Korte samenvatting: wel Pasen, geen chiro. Vrolijk paasfeest!!
 
28 april
Programma
Chiro van 14u tot 18u
 

De Speelclub-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!

Kamp: 24-31 juli 2019
 
Speelclub
 
Speelclub