lijn

SPEELCLUB

 
 

September

 
 

4 september:
Allerliefste speelclubbers,
Eindelijk is het weer zover. Het moment waarop we allemaal al lang hebben gewacht. Het langverwachte begin van een nieuw chirojaar. Een jaar vol leuke spelletjes, zotte avonturen en kei veel plezier. Maar vooral een jaar vol speelclubbers. Geel is vanaf nu onze lievelingskleur en ‘BLIJ!!!’ onze strijdkreet. Dat weten jullie, maar wat jullie nog niet weten is wie er een heel jaar met jullie mee op avontuur zal gaan. Met welke leiding jullie een heel jaar zullen spelen. Dat komen jullie vandaag allemaal te weten. Dus trek je mooiste chirokleren aan en dan zien we jullie graag allemaal op de chiro verschijnen. Wij kijken er alvast enorm naar uit jullie (terug) te zien!
Chiro van 2 tot 6
Tot dan! xxxx kusjes de allerliefste speelclubleiding…
 

11 september:
Wat een feest! Het chirojaar is weer begonnen. Jullie kennen nu jullie leiding en hopelijk ook elkaar. Of nog niet? Niet getreurd! Vandaag leren we elkaar nog een beetje beter kennen zodat we er samen een topjaar van kunnen maken. We zetten het nieuwe chirojaar meteen ook goed in met ons dikke Bertha, de Beasty Boys, het ezeltje en nog zoveel anderen… Alle chirohelden (die noemen we chirohiro’s) zullen vandaag aanwezig zijn en verwelkomen jullie met open armen. Zij hebben er alvast zotveel zin in, heb ik me laten vertellen (door Kiekeboe!).
Chiro van 2 tot 6
 

18 september:
Geroet lieve speelclubbertjes,
Vandaag is het 18 september, de tweehonderdeenenzestigste dag van het jaar in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog honderdenvier dagen tot het einde van het jaar. Verder is 18 september ook de nationale feestdag van Chili, een land in Zuid-Amerika en de dag van de Heilige Johannes van Massias. Ook is het vandaag de dag van de landbouw, een dag waarop we aan de boeren en de boerinnen denken. Maar nog belangrijker: 18 september 2022 is een dag waarop de speelclub van Lier een onvergetelijke zondag zal beleven. We gaan hiervoor alles uit de kast halen: een gigantisch aantal waterbalonnen, reuzengrote waterpistolen, badjes met natte sponzen en vodden, een tuinslang. En ga zo maar door. Wat zeker is: we gaan heel veel plezier hebben vandaag. Wat niet zeker is: we gaan droog blijven. Neem dus een extra t-shirt en eventueel broekje of rokje mee. Een trui en een handdoek kunnen ook handig zijn. We verwachten jullie op de chiro om 14 uur. De ouders mogen hun pagadders om 18 uur terug oppikken.
Tot dan!
De speelclubleiding.
 

25 september:
Dag allerliefste speelclubbertjes,
Wij hopen dat jullie je al goed hebben kunnen amuseren dit weekend. Want deze vrijdag en zaterdag vond natuurlijk ons jaarlijkse feestweekend plaats. Op vrijdag hebben jullie hopelijk mee kunnen quizen, misschien hebben jullie wel een prijs gewonnen. Anders hebben jullie een appelsapje of colaatje gedronken in ons café samen met jullie mama en papa. Maar waarschijnlijk was zaterdag meer jullie ding. Dan was er een speelstraat met een groot springkasteel en je kon je ook laten schminken. Maar misschien waren jullie niet op straat aan het spelen met jullie vriendjes en met ons, misschien waren jullie luidkeels aan het meezingen op onze liedjesbingo. Ik weet zeker dat jullie zaterdagavond goed hebben afgesloten met een vleesje of veggie-vleesje op onze bbq. Omdat jullie dit weekend dus al zoveel geravot hebben doen we het vandaag een beetje rustiger aan. We hebben jullie creativiteit en knutselideetjes nodig. Wat we precies gaan doen is nog een verrassing… We verachten jullie allemaal om 14 uur op de chiro. Om 18 uur mogen jullie terug naar huis en kunnen jullie nagenieten van een fantastisch chiro-weekend.
Liefs
 
Nog een belangrijke boodschap voor de ouders;
Wij organiseren deze zondag een infoavond voor de ouders van onze speelclubbers. We willen onze chirowerking en onszelf dan graag even voorstellen. Daarnaast geven we ook al enkele belangrijke data mee voor het komende chirojaar.
We verzamelen om half 6 in de grote zaal, op de chiro. Dan kunnen we, zoals anders, om 6 uur terug naar huis. We hopen jullie alvast allemaal te mogen verwelkomen.
De speelclubleiding
 
 

Oktober

 
 

2 oktober:
Vandaag reizen we door de tijd! We gaan niet naar de toekomst, maar we keren terug naar onze geschiedenis. De geschiedenis van de stad Lier. Weten jullie vanwaar de naam ‘Lier’ komt? En weten jullie waarom wij ‘de schapenkoppen’ worden genoemd? En welke belangrijke koning en koningin lang geleden in ons stadje zijn getrouwd? Onze prachtige stad heeft al veel gezien. Veel meer dan wij ons kunnen voorstellen. Maar vandaag komen we dat allemaal te weten. We volgen de reuzenfamilie doorheen de stad terwijl zij ons de mooiste verhalen uit de geschiedenis vertellen. En samen met de reuzenfamilie wandelen ook drie fabeldieren met ons mee. Daar moeten we wel een beetje voor oppassen, want met fabeldieren weet je nooit… Kom allemaal naar de chiro en dan wandelen we mee rond de stad met dé ommagang van Lier! Chiro van 2 tot 6
 

9 oktober:
Geen chiro.
 

16 oktober:
Het is zover, de eerste grote klassieker van het jaar: de processie! Ook dit jaar zullen we vol trots paraderen doorheen de straten van het o zo mooie Lier om zo de eer van onze Chiro, Chiro Heilig-Hart en Chiro Sint-Gummarus, hoog te houden. Met onze alom bekende muziekkapel zullen we van ver te horen en te zien zijn, dus kom allemaal in grote getale af en maak ons als leidingsploeg zeer trots! Jullie worden om … aan de Chiro verwacht in piekfijn uniform (uur wordt nog meegedeeld!). Na de processie zullen we met heel de Chiro samen eten, dus neem zeker een luchpakket mee! Tot dan!
 
Liefste Pallieters, Speelclubbers en Rakwi’s,
Vandaag gaan we ons een hele zondag amuseren met niet één, niet twee, maar met drie groepen! Jullie denken waarschijnlijk: ai-ai-ai wat gaat dat worden? Geen stress want wij vonden de overeenkomst die jullie bindt: de ZOMER. Iedereen houdt van de zomer! Spijtig genoeg is deze al even voorbij. We kunnen altijd terugblikken op de leuke afgelopen zomer met ons fantastisch kamp en we kunnen uitkijken naar de volgende zomer met nog een beter kamp. Daar worden jullie ALLEMAAL toch gelukkig van? We gaan ons nu al voorbereiden op een zomer met heel veel plezier en zonder ongelukken. Ijsjes eten, zonnen en ons amuseren… dat zal vanzelf gaan, daar moeten we niet op oefenen. We moeten wel leren ongelukken te voorkomen. Vandaag gaan we ons voorbereiden op gevaren in het water! Jullie worden omgetoverd tot echte redders/redsters. Haal jullie reddingsvesten, reddingsboeien, reddingsboten en … al maar boven!
 

23 oktober:
Het is vandaag een speciale dag. Als Chiro zijn wij niet de enige jeugdbeweging hier in Lierke Plezierke. Naast onze Chiro zijn er nog andere Chiro’s, maar is er ook Scouts, KLJ, KSA en nog zo veel meer. Diep van binnen weten we natuurlijk dat onze Chiro, Chiro Lier, de beste jeugdbeweging van Lier en omstreken is! Geen twijfel mogelijk! We gaan dat vandaag dan ook kei hard bewijzen dat wij de besten zijn! Maar, rivaliteit speelt vandaag geen rol. We gaan met iedereen die jeugdbeweging doet heel veel plezier maken en samen een knotsgek spel spelen! Wie wil daar nu niet bij zijn?! Trek je stoute schoenen aan, laat je mooie Chiro-uniform zien en kom met tonnen goesting onze Chiro vertegenwoordigen op de massaspelen van de Jeugddienst! Tot dan!
 
– Grote Markt.
– 13u tot 18u.
– Neem een koekje en drankje mee!
 

30 oktober:
Lieve Speelclubbers,
Het Chirojaar is nu al twee maanden terug bezig. In die twee maanden hebben we al veel toffe dingen gedaan en we zijn al op veel plaatsen gaan spelen. We zijn wel nog niet naar het bos geweest. Daar komt deze zondag verandering in! Trek maar goede(stoute) schoenen aan om een hele zondag het bos op zijn kop te zetten.
Chiro van 14u tot 18u.
Veel liefs jullie fantastische leiding.
 

De Speelclub-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 
De inschrijvingen voor 2022-2023 zijn nu geopend!
Inschrijven doe je hier.
 

Belangrijke data!

4 september: Eerste chirozondag!
25 september, 17u30: Infoavond

2017 - 2022 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring