lijn

Leven op het ritme van de wind en van de zon,
zingen op de melodie van bos en beek en bron.
Slapen met ’t getrommel van de regen op het dak,
ontwaken met de morgendauw: we zijn weer op bivak.
 
Ieder die ons ziet kijkt raar,
wat niet kon, dat wordt hier waar.
Vreemd wordt vriend en klein is groot;
in onze ploeg valt geen een uit de boot.
 
Trek er mee op uit, breek grenzen open;
samenspel wordt teken om te hopen.
Vlieg erin, doe mee, en blijf niet staan;
een nieuwe wereld roept om door te gaan.

grote tent
 

Als je wil weten waar je het bovenstaande bivaklied uit volle borst de komende jaren kan gaan zingen in bos en veld, aan een beek of bron en bij wind of bij zon, kijk dan snel hieronder naar de kampplaatsen die de leiding voor jullie reeds heeft kunnen vastleggen …

Kamp 2021

 

Opoeteren
Bivak Zandhoek – Bosbeek
Bergeindestraat 70 f
3680 Opoeteren
kamp van 21 tem 31 juli

Kamp 2022

 

Hechtel-Eksel
Kampplaats Den & Duin
Hoefstraat z/n
3940 Hechtel (Hechtel-Eksel)
kamp van 21 tem 31 juli

Kamp 2023

 

Tessenderlo
Kampplaats Jagershuis
Jagersweg 8
3980 Tessenderlo
kamp van 21 tem 31 juli

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

KAMPINFORMATIE 2021 TE OPOETEREN

 

Kampthema

KAMPPLAATS

Bivak Zandhoek – Bosbeek
Bergeindestraat 70 f
3680 Opoeteren

KAMPVERVOER

Keti’s vertrekken 20 juli te voet, meer info volgt.
Aspiranten vertrekken 21 juli met de fiets, meer info volgt. Pallieters, Speelclub, Rakwi’s & Tito’s worden afgezet op de kampplaats. Ouders mogen de kampplaats niet betreden. De leiding vangt jullie kinderen op bij de Kiss en Ride. Het is dus belangrijk dat jullie zoon/dochter zijn bagage zelf kan dragen.

KAMPDATA

Maandag 19 juli:
Keti’s en Aspiranten brengen hun bagage om 20u00
 

Woensdag 21 juli:
Aankomst op de kampplaats:
Keti’s en Aspiranten om 14u00
Tito’s om 16u00
 

Donderdag 22 juli:
Aankomst op de kampplaats:
Rakwi’s om 09u00
 

Zaterdag 24 juli:
Aankomst op de kampplaats:
Pallieters en Speelclub om 10u00
 

Zaterdag 31 juli:
Vertrek van de kampplaats:
Pallieters, Speelclub en Rakwi’s om 09u00
Tito’s, Keti’s en Aspiranten om 11u00

INSCHRIJVINGEN

De kampinschrijvingen gebeuren digitaal via een formulier. Dit formulier vult u per kind in. De inschrijving is pas compleet als het kampgeld betaald is.
>>> Ga naar het inschrijvingsformulier!

KAMPPRIJS

Onze Pallieters en Speelclub betalen €90.
De Rakwi’s, Tito’s, Keti’s en Aspi’s betalen €125.
Elke jongere broer en/of zus krijgt een korting van €10.
De personen die een UiTPAS hebben met kansentarief betalen slechts 20% van de kampprijs.
 
Dit geld dient VOOR 30 juni op rekeningnummer: BE76 7310 2886 9595 van Chiro Lier gestort te worden met vermelding van de naam en afdeling van je kind.
 
Voor eventuele vragen of problemen over het kampgeld kan u steeds terecht bij Lode Tobback via 0483 07 18 94 of lode.tobback@skynet.be of eigen afdelingsleiding.

MEDISCHE FICHE

Zoals elk jaar is het van groot belang dat er van elk lid een volledig en correct ingevulde medische fiche is. Aan de hand van deze fiche kunnen we snel en doelgericht handelen en kan de behandelende arts een juiste vaststelling en/of ingreep doen bij een ongelukje, allergische reactie, … De ingevulde medische fiche dient voor 30 juni gemaild te worden naar eigen afdelingsleiding.
(https://www.chirolier.be/contact) na de inschrijving. De 2 klevers van het ziekenfonds en de identiteitskaart worden door uw kind bij aankomst op de kampplaats overhandigd aan de leiding.
>>> Download hier de medische fiche!

TERUGBETALINGEN

Terugbetaling ziekenfonds:
Het kampgeld wordt door sommige ziekenfondsen gedeeltelijk terugbetaald. Overhandig ons het document van uw ziekenfonds en wij zullen dit achteraf invullen en voorzien van een stempel.
 
Fiscaal aftrekbaar:
Het is mogelijk om de onkosten van het kamp af te trekken van de belastingen indien je kind jonger dan 14 jaar is. Voor kinderen met een zware handicap is de leeftijdsgrens opgetrokken van 18 naar 21 jaar. Nadat het nieuwsbericht op de chirowebsite is geplaatst kan u dit formulier rechtstreeks downloaden.

MEENEMEN OP KAMP

SPELEN
Minimum 5 korte broeken, voldoende T-shirts, voor elke dag een proper onderbroek en een paar kousen (reserve), warme kledij zoals trui, lange broek. Goede regenjas, 2 paar sport- en spelschoenen, pantoffels en goede stapschoenen. Zwemkledij voor waterspelen en een badhanddoek. Extra warme kledij wordt aangeraden omdat het meer buitenspel gaat worden dan binnenspel.
 

SLAPEN
Iedereen neemt ook een slaapzak, kussen, pyjama, zaklamp en troeteldier mee. Pallieters en Speelclub slapen binnen in een bed. Ze nemen hiervoor een overtrek mee. Andere groepen slapen op een veldbed of matje.
 

ETEN
Gamellen (2stuks verplicht!), drinkbeker, eigen bestek en minimum 4 keukenhanddoeken. Alles verplicht voorzien van uw naam!
 

WASSEN
Minimum 3 handdoeken, 3 washandjes en een badhanddoek, een toiletzak met: zeep, shampoo, beker, tandenborstel en tandpasta, kam en eventueel scheergerief en maandverband of aanverwante. Let erop dat deze niet kunnen doorgegeven worden tussen broer/zus, tenzij binnen dezelfde bubbel.
 

ALLERLEI
Drinkbus, linnen zak voor vuile was, wasspelden, zaklamp, rugzak voor op tocht, papieren zakdoeken (geen stoffen), postzegels, adressenlijst (vooral de jongsten!), briefpapier, schrijfgerief, leesmateriaal, zonnecrème en zonnebril, petje voor de zon, handgel en vooral je goed humeur. Mondmaskers worden voorzien door de Chiro. Geld voor postkaarten (wij voorzien er zelf in het kampthema).
 

OPGELET!
Aan de ouders van Pallieters en Speelclub vragen we om per dag een zakje met kleding te voorzien. Iedereen neemt zijn identiteitskaart of Kids-ID mee. We doen ons uniform aan bij vertrek!

KAMPAFSPRAKEN

De belangrijkste afspraken geven we je hier mee, de rest krijg je op kamp nog te zien of te horen.
 

UNIFORM
We vertrekken op kamp in piekfijn uniform. Het uniform wordt verder gedragen tijdens de formaties, de tochten en de misviering. Voor Pallieters en Speelclub is het nog niet nodig om een uniform aan te schaffen – een rode t-shirt en beige korte broek kan eventueel als vervanging dienen.
 

ORDE & RESPECT
We hebben respect voor al het materiaal, de kampplaats en haar accommodatie, voor anderen en voor de natuur. We laten alles steeds ordelijk achter en leggen alles netjes terug op zijn plaats. We luisteren aandachtig naar de leiding als zij iets te zeggen hebben. Dit voor onze veiligheid en uit respect. De leiding en VB’s zijn er in de eerste plaats om jullie een onvergetelijk kamp te doen beleven. Maar zij hebben ook oog voor zaken die je als lid al eens uit het oog verliest zoals veiligheid, orde en afspraken.
 

ALCOHOL & ROKEN
Op kamp geldt er een algemeen rookverbod, ook het drinken van alcoholische dranken wordt niet toegestaan.
 

WAT LATEN WE THUIS
We brengen geen elektrische toestellen mee zoals: Gsm’s, mp3-spelers, i-pod’s, radio’s, computerspelletjes… Ook messen, dolken, pepperspray en andere gevaarlijke voorwerpen laten we zeker thuis.
 

SNOEP OP KAMP
Snoep hoort niet thuis op een kamp, ook als het wordt meegebracht om uit te delen of opgestuurd wordt met de post. Op kamp leven we anders dan we thuis misschien gewoon zijn en hebben we zeker aandacht voor de eenvoudige zaken in het leven om deze zo beter te leren appreciëren. Indien de leiding snoep aantreft zullen ze dit met veel plezier in beslag nemen. Als je wilt trakteren omdat je op kamp verjaart, maken we natuurlijk graag een uitzondering. Laat dit zeker op voorhand weten aan de leiding.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

CORONA MAATREGELEN

BUBBELS
In navolging van Chiro Nationaal en voor onze veiligheid zal het kamp opgedeeld worden in kampbubbels. Binnen de bubbels is er geen afstand tussen de leden. Leiding moet afstand houden bij het contact met leden vanaf tito, behalve bij bewegingsactiviteiten.
 

ZIEKE LEDEN EN LEIDING BLIJVEN THUIS
Wie ziek is of in de drie dagen voor het kamp symptomen heeft – hoesten, verstopte neus, koorts, diarree, keelpijn, moeilijk ademen – blijft verplicht thuis.
 

Experts hebben een lijst opgesteld met risicogroepen. Deze lijst vind je ook in bijlage. Bij twijfel raadpleeg je huisarts. Behoort je kind tot een van die risicogroepen? Dan heeft het de toestemming en een attest van een dokter nodig om mee op kamp te mogen. We rekenen op u, als ouder, om dat in orde te brengen.
 

We weten dat dit strikt is, maar het is zeer belangrijk. We rekenen dus op u om dit goed op te volgen en op uw eerlijkheid. Als u uw kind meestuurt, wil dat zeggen dat u de voorwaarden erkent en respecteert. Het is in ieders belang, ook in dat van uw kind.
 

WORDT ER IEMAND ZIEK OP KAMP?
Als er tijdens het kamp iemand ziek wordt, volgen we het stappenplan dat opgesteld is door de jeugdsector en overheid. Zieke leden moeten zo snel mogelijk opgehaald worden. We vragen dus aan ouders om tijdens het kamp beschikbaar te zijn om, indien nodig, uw kind te komen halen.
 

ZIEKTESYMPTONEN NA HET KAMP
Indien u kind binnen de 14 dagen na het kamp symptonen vertoont van corona, raadpleeg zo snel mogelijk een dokter. Indien corona wordt vastgesteld dient u zo snel mogelijk ons te contacteren! Zo kunnen wij onze volgende stappen ondernemen en andere ouders contacteren. De naam van u kind zal hierbij uiteraard anoniem blijven.
 


RISICOGROEPEN

Behoort je kind tot één van de risicogroepen dan is een doktersattest noodzakelijk om te mogen deelnemen aan het kamp.. Dit voeg je bij bij deze fiche. Ouders zijn verantwoordelijk voor het meesturen van hun kind op kamp.
 

ALLERLEI
De afgelopen jaren zijn we reeds geplaagd geweest door luizen, die konden we nog net de baas. Dit jaar kunnen we ons echter geen luizen permitteren door de vele regels die we moeten naleven vanwege covid-19. Gelieve u kind 3 dagen voor het kamp te controleren op luizen en neten en te behandelen indien nodig. Indien een nabehandeling nodig is tijdens het kamp, gelieve de juiste producten mee te geven.
 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

>>> Download hier de medische fiche!

>>> Download hier de risicogroepen!

>>> Ga naar de contactpagina!

2017 - 2021 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring