lijn

Jarige Chiro ontvangt veel bezoekers

Artikel in De Gazet Van Antwerpen – Nieuws uit uw gemeente – 25 september 2017


Lier

 
Chiro Sint-Gummarus vierde dit weekend zijn 75ste verjaardag. Het feest begon vrijdag al met een praatcafé met een gastoptreden van Drum Cube. Zaterdag was de Boomlaarstraat omgetoverd tot een speelstraat.

“Aan de barbecue ‘s avonds namen ruim vierhonderd mensen deel. Zondag telden we dan weer goed 180 deelnemers aan onze zoektocht door de binnenstad. We zijn zéér tevreden”, glundert Kris Wuyts. Later dit jaar verschijnt nog het jubileumboek 75 jaar Chiro Sint-Gummarus.

Familiezoektocht door de stad

Artikel in De Zondag – 24/09/2017

Lier ♦ De chirojongens van Sint-Gummarus beleven een driedaags feest vanwege hun 75ste verjaardag. Na twee dagen gevuld met onder andere muziek en barbeque is iedereen nu welkom voor een zoektocht door de Lierse binnenstad. De hele familie mag meedoen. Tussen 12 en 14u30 kan iedere deelnemer zich aanmelden en vertrekken voor de tocht. 

De start is voorzien aan de chirolokalen aan de Boomlaarstraat 72. De zoektocht staat in het teken van de geschiedenis van Chiro Sint-Gummarus. De deelnemers zullen ongeveer anderhalf uur onderweg zijn. Na de tocht kan je nog naar de archieftentoonstelling van 75 jaar Chiro Sint-Gummarus gaan kijken.

75 jaar Chirojongens

Artikel in DEZE WEEK ♦ lokaal Lier – Herentals – 20/09/17 t.e.m. 26/09/17

LIER ♦ De Chirojongens van Sint-Gummarus gaan een bruisend weekend tegemoet om hun 75ste verjaardag te vieren. En uiteraard is iedereen welkom in en rond de Chirolokalen aan de Boomlaarstraat 72.
“Op vrijdagavond begint om 20 uur een praatcafé met om 21 uur een gastoptreden van DrumCube. De band wordt gevormd door twee broers, die beiden lid zijn van de Chiro, en een derde muzikant. De inkom is gratis”, meldt Paul Mariën, Coördinator van het feestweekend. Het drietal brengt een selectie van hun repertoire waarbij percussie centraal staat.
Zaterdag verhuizen de festiviteiten naar de Boomlaarstraat zelf. De straat wordt vanaf 14 uut omgetoverd tot een ludieke speelstraat. Tegen 17 uur wordt de feestelijke barbecue aangestoken. Wie wil aanschuiven met zijn bordje moet wel verplicht op voorhand inschrijven.

Een zoektocht in de Lierse binnenstad voor de hele familie staat er zondag op het programma. De tocht staat helemaal in het teken van de geschiedenis van Chiro Sint-Gummarus en de deelnemers zullen ongeveer een anderhalf uur zoet zijn. Wie op tocht wil gaan door de Pallieterstad, kan vertrekken tussen 12 en 14u30 aan het Chirolokaal.
De jeugdvereniging is trots op zijn verleden en dat kunnen de bezoekers het ganse weekend ontdekken. “Het hele weekend is er een archieftentoonstelling te bewonderen. Je krijgt een overzicht van onze rijke Chirogeschiedenis.” Maar ook na het feestweekend is het nog niet voorbij om het 75-jarig bestaan in de kijker te zetten. In het najaar verschijnt het jubileumboek ’75 jaar Chiro Sint-Gummarus’. ♦

Info: feestweekend@chirolier.be

De bende van Chiro Sint-Gummarus

Chiro Sint-Gummarus bestaat 75 jaar

Artikel in De Gazet Van Antwerpen – Nieuws uit uw gemeente – 19/09/2017

75 jaar Sint-Gummarus

Lier

 
Chiro Sint-Gummarus viert dit weekend zijn 75ste verjaardag in en rond de chirolokalen in de boomlaarstraat 72 in Lier. Later dit jaar verschijnt er nog een jubieleumboek.

Het feestweekend begint op vrijdag 22 september om 20u met een praatcafé en om 21u een gastoptreden van DrumCube (gratis toegang). “DrumCube is een band gevormd door twee broers, beiden lid van Chiro Sint-Gummarus, en een derde muzikant. Ze brengen een selectie van hun repertoire met percussie en zang”, zegt Paul Mariën, die het feestweekend coördineert.

“Op zaterdag 23 september vanaf 14u toveren we de Boomlaarstraat om tot een ludieke speelstraat en vanaf 17u is er een feestelijke barbecue. Hiervoor moet je wel vooraf inschrijven.”

“Op zondag 24 september kun je van 12u tot 14.30u deelnemen aan een zoektocht in de Lierse binnenstad voor de hele familie. De zoektocht duurt ongeveer negentig minuten.”

“Het hele weekend is er een archieftentoonstelling te bewonderen. Je krijgt een overzicht van onze erg rijke Chirogeschiedenis. Later dit jaar verschijnt nog ons jubileumboek 75 jaar Chiro Sint-Gummarus. Het wordt een bruisend boek boordevol weet-je-nog-datjes, anekdotes en impressies recht uit het Chirohart, opgefleurd met veel foto’s.”

boek 75 jaar Sint-Gummarus

2017 - 2024 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring