lijn

Fuif voor jeugdlokalen

Datum: onbekend – Krant: onbekend

Lier – De jeugdbewegingen zitten weer in de lift. Dat ondervindt ook Chiro Sint-Gummarus, die voor haar werking beschikt over lokalen in de voormalige jongensschool aan de Boomlaar- straat in Lier. Voor de bouwvakantie start een renovatieproject aan de lokalen.

 
De chirojongens hebben de de laatste jaren flink wat problemen gekend met hun lokalen. Tot voor vier jaar hadden ze een thuis in ‘t Kranske aan de Kerkstraat.

vernieuwde lokalen

De gebouwen moesten veiligheidshalve worden verlaten. Daarop werd door toedoen van het stadsbestuur tijdelijk een onderkomen gevonden in de Dungelhoeffkazerne en dit tot in september van vorig jaar. Uiteindelijk kwamen de chirojongens samen met de chiromeisjes van het Heilig Hart in de parochiale jongensschool aan de Boomlaarstraat terecht.

Hier wordt achteraan een haast nieuw gebouw opgetrokken, dat twee verdiepingen zal omvatten. Op de gelijkvloers komt een polyvalente zaal, die voor de zondagactiviteiten in drie lokalen kan opgedeeld worden. Op beide verdiepingen zijn telkens drie lokalen voorzien. Samen met de chiromeisjes wordt een gezamenlijk sanitair blok opgetrokken.

Om de nodige fondsen te verzamelen heeft vrijdag 24 maart om 21 uur in jeugdcentrum ‘t Moevement, Aarschotsesteenweg 1 te Lier, een fuif plaats.

Chiro neemt vernieuwde lokalen in gebruik

17 September 2009 – Gazet Van Antwerpen

Lier – De jongens van Chiro Sint-Gummarus nemen vrijdag hun gerenoveerde lokalen aan de Boomlaarstraat 72 in gebruik.

 
Door de verkoop van domein ‘t Kranske in de Sint-Gummarusstraat in 2002 moest Chiro Sint-Gummarus noodgedwongen op zoek naar een ander onderkomen. “Gedurende drie jaar konden we terecht in de Dungelhoeffkazerne”, vertelt Kristof Kerkhofs. “Daarna verhuisden we naar de voormalige jongensschool in de Boomlaarstraat, waar in het voorste gedeelte ook al de meisjeschiro Heilig Hart gevestigd is. Wij konden in het achterste deel intrekken.”

vernieuwde lokalen

“Dit gedeelte was zo bouwvallig dat een volledige renovatie noodzakelijk was. We begonnen hieraan in 2006. Het meeste werk werd eigenhandig uitgevoerd en het resultaat is verbazend. Op de gelijkvloerse verdieping creëerden we een ruime zaal met een ingerichte keuken. Op de eerste verdieping zijn drie lokalen beschikbaar. Op de tweede zorgden we voor een vergaderzaal en een ontspanningslokaal.”

“Toegang is mogelijk langs een nieuw metalen bordes aan de buitenkant van het gebouw. Het sanitair hebben we helemaal heropgebouwd en aangepast aan de moderne eisen met een meisjesgedeelte, een jongensgedeelte en een doucheruimte met voorzieningen voor rolstoelgebruikers. Ten slotte werd ook de gevel van zowel de meisjes- als jongenschiro gezandstraald en voorzien van nieuwe ramen en deuren. In de toekomst zullen ook de lokalen van Chiro Heilig Hart nog gerenoveerd worden”, besluit Kristof Kerkhofs.

Het resultaat van de renovatie kan gezien worden op vrijdag 18 september vanaf 20u tijdens het Chirocafé en op zondag 19 september vanaf 16.30u tijdens de open dag.

Chiro Sint-Gummarus huldigt nieuwe gebouwen in

18 September 2009 – Het Laatste Nieuws

Advertentie_inhuldiging_nieuwe_lokalen

Feestelijke opening nieuwe lokalen chiro Sint-Gummarus

23 September 2009 – Gazet Van Antwerpen

Lier – Na de feestelijke ontvangst en de gebruikelijke info en dankbetuigingen, had deken Jan Verheyen de eer om de nieuwe, moderne lokalen van chiro Sint-Gummarus in te huldigen. Net zoals de meeste bezoekers en schepenen Els Van Weert en Freddy Callaerts waren we vol bewondering voor het geleverde werk.

 
Bij wat schuimwijn en een hapje was de opening van de lokalen een feit. Nadien was nostalgie troef bij het terugzien van foto’s uit vervlogen tijden aan de talrijke standen. En bij sommige oud-leden – die mekaar na vele jaren nog eens terug zagen – kwamen meteen weer de stomende verhalen naar boven. Leuke straatanimatie, een top-barbecue en de gezellige live-muziek van “Les Foulard Rouges” droegen er toe bij dat dit een geslaagde historische dag werd.

Nog meer sfeerbeelden kan je hier bekijken.

vernieuwde lokalen

Chiro Sint-Gummarus uit Lier is op kamp in Hamont-Achel

10 augustus 2011 – Het Nieuwsblad

Lier – Op deze foto’s ziet u de leden van Chiro St-Gummarus uit Lier. Zij zijn met een groep van 48 personen op kamp in Hamont-Achel. Dit jaar draait hun zomerkamp rond het thema ‘Troje’.

Nog meer sfeerbeelden kan je hier bekijken.
 

kamp Hamont-Achel

2017 - 2024 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring