lijn

KETI’S

Oktober

24 oktober:
Nu we vrijdag de dag van de jeugdbeweging goed hebben kunnen vieren, is het tijd om te bewijzen dat onze jeugdvereniging de beste is. Hoe gaan we dat doen?
We gaan de scouts en alle andere jeugdverenigingen de mond snoeren bij de grote jaarlijkse massaspelen die bij de DVDJ horen.
Allemaal massaal aanwezig zijn,
het is Chiro van 13u – 18u

 

30 oktober:
Duizenden jaren geleden vierden de Kelten op 31 oktober oudejaarsavond. Zij geloofden dat die avond de geesten van de overledenen hun vroegere woonplaatsen bezochten. Aangezien wij Halloween een dagje vroeger al vieren kunnen we spijtig genoeg van deze gelegenheid geen gebruik maken om een meet en greet te organiseren met de vroegere bewoners van onze chiro. Gelukkig hebben we een waardig alternatief voorzien. We zullen namelijk Halloween vieren op de meest griezelige manier die we konden bedenken: gemengd met de aspiranten. Als je nog durft mag je naar de chiro komen op zaterdagavond van 18u30 – 23u. Zorg dat je al gegeten hebt.
 

November

7 november:
Hoewel we ondertussen wel weten dat goede chiro gasten en grieten voldoende regionaal chauvinistisch zijn om de geschiedenis van Lier en omstreken te kennen, vertellen we graag een kort – en vooral waargebeurd – verhaaltje.
 
Volgens de legende is de naam schapenkoppen ontstaan in de 14de eeuw. Hertog Jan II, Hertog van Brabant en Limburg wilde de Lierenaars bedanken voor hun bijdrage aan de strijd tegen de Mechelaars. Ze mochten kiezen uit twee beloningen voor de stad: een universiteit of een veemarkt.
 
De Lierenaars kozen voor het stapelrecht op vee. Een keuze die Lier geen windeieren legde omdat er per regio maar één stad zo’n recht werd toegestaan. Prompt verhuisde de veemarkt die tot dan in Wespelaar was gevestigd op bevel van de Hertog naar Lier. Hertog Jan II zou daarbij al zuchtend gezegd hebben: “O, die schapenkoppen”.
 
De universiteit, de beloning die Lier links liet liggen, ging uiteindelijk naar Leuven. Hiermee kreeg Leuven in 1425 de eerste universiteit van de Lage Landen.
 
Deze zondag is het tijd om met onze eigen ogen te gaan vaststellen welke stad ongeveer 600 jaar later er het beste aan toe is. Hoe laat we juist de trein nemen, wordt jullie spoedig meegedeeld.
 
Chiro van 14 tot 18uur.

 

14 november:
Lier… Een genadeloze woestenij van een metropolis waar de enige geldende vorm van recht de wet van de sterkste is. Dit getto zal het slagveld vormen voor een oorlog tussen twee clans. Wanneer de nacht hier valt zijn de straten namelijk het eigendom van de bendes. Slechts één van hen kan de sterkste zijn. Slechts één van hen kan alleenheerser zijn over de onderwereld van Lier. Vandaag laten we ons van onze meest crapuleuze kant zien en lossen we onze geschillen op via de beste manier die er bestaat: met bruut geweld. Chiro van 14u tot 18u.
 

21 november:
Beste leden,
Het is weer zover om onze jaarlijkse tradities weer uit te voeren. Het is namelijk christus koning! Het grote feest voor onze jeugdbeweging, de chiro. Bereid je al maar voor door je welbekende chiroliedjes al in te oefenen! Natuurlijk hoort bij deze viering ook het eten en de drank die we bij deze traditie gewoon zijn: koffiekoeken en chocolademelk! Absoluut smullen voor iedereen aanwezig. Nadat iedereen zich rond heeft kunnen eten met de lekkerste gebakjes van het jaar zal erna nog een hele namiddag vol spel te wachten staan.
Chiro van 10u45 tot 18u, waar jullie verwacht worden om 10u45 aan de heilige kruiskerk in Lier. Tot dan!

>>> Klik hier om koffiekoeken te bestellen

 
Daarna: Robin Hood, Legolas, Katniss Everdeen, Hawkeye, Lara Croft, prinses Merida, … Allemaal kunnen ze met hun pijl en boog met de precisie van een havik een piepklein doelwit raken vanop grote afstanden. Net als wij dus. Wij ruilen vandaag de boog in voor een klakkenbuis en de pijlen maken we zelf van papier. Het jagersinstinct en de precisie van deze karakters behouden we en laten we ons vandaag volledig van pas komen. Ons doelwit? Tito’s en Aspiranten. De inzet van de strijd? De titel van de beste afdeling van onze chiro.
 
Wie een eigen blowpipe en veiligheidsbril heeft mag deze meenemen. Chiro van 10u45 tot 18u, waar jullie verwacht worden om 10u45 aan de heilige kruiskerk in Lier. Tot dan!
 

28 november:
Verliezen is vandaag geen optie, enkel overleven tot je aan de eindstreep geraakt. Wie dit lukt zal bedolven worden onder het geld . Hiervoor moet je wel de zwaarste spelletjes winnen en vooral, je medeketi’s kapot maken. #survivalofthefittest #SQUIDGAME
chiro van 14u-18u

 

De Keti-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!

DVDJB: 22 oktober
Kriko: 21 november
 

2017 - 2021 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring