lijn

KETI’S

 
 

September

 
 

4 september:
Een spook waart door Europa – het spook van het communisme. Alle machten van het oude Europa hebben zich tot een heilige drijfjacht tegen dit spook verbonden, de paus en de tsaar, Metternich en Guizot, Franse radicalen en Duitse politiemannen.

Waar is de oppositiepartij, die niet door haar regerende tegenstanders als communistisch is gedoodverfd, waar de oppositiepartij die niet de meer vooruitstrevende mannen van de oppositie, zowel als haar reactionaire tegenstanders het brandmerkende verwijt van het communisme voor de voeten heeft teruggeworpen?

Uit dit feit vloeien twee dingen voort.

Het communisme wordt reeds door alle Europese machten als een macht erkend.

Het is hoog tijd dat de communisten hun opvattingen, hun oogmerken, hun tendensen openlijk voor de gehele wereld ontvouwen en tegenover het sprookje van het spook van het communisme een manifest van de partij zelf plaatsen.

Voor dit doel zijn communisten van de meest verschillende nationaliteiten in Londen bijeengekomen en hebben zij het volgende manifest ontworpen, dat in de Engelse, Franse, Duitse, Italiaanse, Vlaamse en Deense taal wordt gepubliceerd.

Wij hebben er alvast zin in
XOXO
Liefdesvlindertje, boterbabbelaartje & honingstruikje
Vergeet geen 4-uurtje, €5 voor een drankkaart en je goed humeur 😉
 

11 september:
Het Chirojaar is nog niet eens defitg begonnen of we hebben al een raadsel voor jullie in petto. Wat eet een vegetarische kannibaal? Wie deze zondag als eerste het antwoord weet te zeggen krijgt een punt. Vandaag staat in het teken van een quote van een van de bekendste speurders van de wereld. Als je kan raden wie we zoeken krijg je een extra punt. De quote gaat als volgt: Wanneer men het onmogelijke heef geëlimineerd, moet dat wat overblijft, hoe onwaarschijnlijk het ook is, de waarheid zijn. Meer kunnen we helaas niet vertellen over wat er jullie vandaag te wachten staat. Het enige dat we jullie kunnen meegeven is dat Rosa Roodhart eigenlijk al heel haar leven verliefd is op Dominee Groenewoud, die eigenlijk een crush heeft op Professor Pimpel, die Mevrouw Dewit bedrogen heeft met Mevrouw Blauw van Draet die eigenlijk getrouwd was met Kolonel van Geelen (maar wij weten allemaal dat dat gewoon voor het geld is). Chiro van 14u tot 18u!
 

18 september:
Vandaag gaan we ons inleven in het leven van de mindervalide van onze samenleving. Voor sommige zal dat al wat gemakkelijkergaan als voor andere, maar ik denk dat we hier allemaal wel in zullen slagen. Wat kan je vandaag verwachten: een Chiro zondag vol leuke spelletjes waar we onszelf gaan beperken in ons kunnen en zo op een ludieke en educatief verantwoorde wijze stil te staan bij diegene die het wat moeilijker hebben in de samen leving.
Chiro van 14u tot 18u
 

25 september:
Om al een beetje in de mood te komen van deze zondag, krijgen jullie huiswerk en mogen jullie deze mooie kleurplaat al helemaal inkleuren. Na deze zondag zal er een hele chirogroep aan nieuwe picasso’s en van Gogh’s hun intrede maken in de wondere wereld van de Kunst! Chiro van 14u-18u!
 

 
 

Oktober

 
 

2 oktober:
De Sint-Gummarusfeesten hebben als hoogtepunt de Lierse Ommegang met de historische reuzentrein. Deze bestaat uit oude Lierse reuzen, vergezeld door de fabeldieren de Kameel (1513), de Olifant (1466) en het Ros Beiaard (1417). Verder zijn er de praalwagens de Leeuw met maagdenberg (1513), de Hellewagen (1475) en het Schip van ’s Lands Welvaren (1840) en een twintigtal looppaardjes (1513).
 
Vroeger was dit een religieuze stoet, nu is dit vooral een historisch evenement met duizenden figuranten, sterke reuzendragers, paarden, schaapsherders met hun schapen, muziekgezelschappen, schuttersgilden, een praalwagen met de wonderen van de stadspatroon Sint-Gummarus.
 
Tijdens de Ommegang wordt de stad ondergedompeld in het middeleeuws decor ten tijde van Filips de Schone en Johanna van Castilië, de ouders van Keizer Karel. Zij trouwden op 20 oktober 1496 in de Sint-Gummaruskerk.
 
Chiro van 14u-18u
 

9 oktober:
Liefste Keti’s
Jullie leiding heeft vandaag verlof, dat is voor jullie genen bof.
Dat wil zeggen dat het geen Chiro is, dat is nieuws waarvan ik in mijn broek pis. We weten dat jullie ons vandaag ongelooflijk hard zullen missen, wij geven als volgt deze tip: verzet je gedachten door te vissen. Volgende week zien we jullie weer, en als 4uur neem je best mee: een peer. Geen Chiro vandaag ;(
 

16 oktober:
Het is zover, de eerste grote klassieker van het jaar: de processie! Ook dit jaar zullen we vol trots paraderen doorheen de straten van het o zo mooie Lier om zo de eer van onze Chiro, Chiro Heilig-Hart en Chiro Sint-Gummarus, hoog te houden. Met onze alom bekende muziekkapel zullen we van ver te horen en te zien zijn, dus kom allemaal in grote getale af en maak ons als leidingsploeg zeer trots! Jullie worden om … aan de Chiro verwacht in piekfijn uniform (uur wordt nog meegedeeld!). Na de processie zullen we met heel de Chiro samen eten, dus neem zeker een luchpakket mee! Tot dan!
 

23 oktober:
Het is vandaag een speciale dag. Als Chiro zijn wij niet de enige jeugdbeweging hier in Lierke Plezierke. Naast onze Chiro zijn er nog andere Chiro’s, maar is er ook Scouts, KLJ, KSA en nog zo veel meer. Diep van binnen weten we natuurlijk dat onze Chiro, Chiro Lier, de beste jeugdbeweging van Lier en omstreken is! Geen twijfel mogelijk! We gaan dat vandaag dan ook kei hard bewijzen dat wij de besten zijn! Maar, rivaliteit speelt vandaag geen rol. We gaan met iedereen die jeugdbeweging doet heel veel plezier maken en samen een knotsgek spel spelen! Wie wil daar nu niet bij zijn?! Trek je stoute schoenen aan, laat je mooie Chiro-uniform zien en kom met tonnen goesting onze Chiro vertegenwoordigen op de massaspelen van de Jeugddienst! Tot dan!
 
– Grote Markt.
– 13u tot 18u.
– Neem een koekje en drankje mee!
 

27 tot 30 oktober:
Het is zover het 1ste Keti weekend van het jaar is een feit. Er komt nog een mail met meer info (uur, geld,…) maar wat we nu al kunnen zeggen is dat ons weekend zal doorgaan in onze eigen Chirolokalen vanaf donderdag avond. Ik hoor jullie al denken: “maar huh? Wij hebben vrijdag toch school?.” Dat klopt jullie hebben inderdaad nog school. Jullie kunnen vrijdag ochtend dus samen opstaan en naar school vertrekken. En na het school kunnen jullie rechtstreeks naar de Chiro komen. Voor de rest word het net zoals elk ander weekend met de Chiro mega fantastisch super deluxe graaf.
Chiro van donderdag avond tot zondag 18u
 

De Keti-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 
De inschrijvingen voor 2022-2023 zijn nu geopend!
Inschrijven doe je hier.
 

Belangrijke data!

4 september: Eerste chirozondag!
Lid worden van onze WhatsApp groep doe je hier!

2017 - 2022 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring