lijn

+12 jaar is verplicht om altijd en overal een eigen mondmasker op zak te hebben

keti 

KETIWEEKEND 9-11 OKTOBER

Het is zover, de Keti’s gaan binnenkort op hun eerste weekend!
Van vrijdagavond 9 oktober (19 uur) tot zondagmiddag 11 oktober (12 uur) in onze eigen Chirolokalen in de Boomlaarstraat.
 

Meer info, lees onderstaande brief:
https://www.chirolier.be/wp-content/uploads/2020/09/KETIWEEKEND_2020.pdf
 
Inschrijvingsformulier:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeNf8iyixgktCedWFNP-D1Pn61Jzhlx2c7ariFYt_5reWt_dg/viewform?usp=sf_link
 

Maandprogramma September

Zondag 20 september:
Op een mooie ochtend in China zat een vleermuis familie samen lekker te hangen. Na langer rond te hangen dan alle andere hangjongeren zouden kunnen was het weer tijd om wat eten te gaan zoeken. Niets vermoedend vlogen de vleermuizen rond zoekend achter eten en bam! baby vleermuis wordt gevangen… . Na enkele dagen ontdekt familie vleermuis dat hun kind opgegeten was. Maar daar bleef het niet bij. Elke dag werden meer en meer vleermuizen gevangen en zelfs opa vleermuis moest eraan geloven. Papa vleermuis zwoer wraak op de mensen die zijn zoon en vader hadden vermoord. Over enkele weken heen verzon hij een geniaal plan. Hij infecteerde zichzelf met een virus dat al eerder voorkwam bij andere vleermuizen en paste het aan. Namelijk het SARS virus, ofwel “Severe Acute Respiratory Syndrome” dat in eind 2002 was gevonden voor het eerst bij mensen in de provincie Guangdong door zeer slimme mensen die dachten dat het eten van rauwe vleermuizen totaal oké was. Na het verslagen van deze eerste epidemie waarbij het virus gelukkig niet de hele wereld is rondgegaan dacht iedereen: “oooh, nu weet iedereen dat het geen goed idee is om rauwe vleermuizen te eten”. Maar zoals papa vleermuis wel dacht was de wereld nog niet ontdaan van zijn domme bevolking en vloog hij naar de domste persoon in Wuhan die hij zag. En ja hoor, hij werd gevangen en rauw opgegeten. En dit betekende de geboorte van corona! Ofwel SARS-CoV-2 voor de virologen onder ons. Het vervolg weten we allemaal spijtig genoeg. Een pandemie, overal mondmaskers dragen, 1,5 m houden van mensen enzovoort. Tof he, zo’n vakantie waarbij je bijna niemand mag zien… . Maar het kamp was gelukkig toch een lichtpuntje in de duisternis en heeft ons allemaal uit een depressie gehouden. We dromen allemaal van tijden zoals vroeger! waar alles zoveel makkelijker was. De klassieke oude tijd, met klassieke toppers van chirospelen zijn daarom de beste manier om even te genieten van de old school vibe zonder corona. Het is chiro van 14u40 tot 18u40 uur.
 
P.S. De uitleg van de familie vleermuizen is 200% accuraat en iedereen die anders zegt verspreid fake news!!! Vraag maar bij onze beste vriend Trump na.

 

Zondag 27 september:
Oké… Hier gaan we dan. Focus. Snelheid. Ik ben snelheid. Eén winnaar. 28 verliezers. Ik eet verliezers als ontbijt. Ontbijt? Misschien had ik toch moeten ontbijten. Een kleine boterham met duo choco had me wel een extra voordeel kunnen geven. Nee nee geconcentreerd blijven! Ik ben sneller dan snel. Ik ben scherper als scherpst. Ik ben bliksem! En iedereen riep.
Bliksem! Ah-ah. Redder van het universum. Bliksem! Ah-ah. Hij zal iedereen redden! Bliksem! Ah-ah. Hij is een mirakel. Bliksem! Ah-ah. Koning van het onmogelijke. Hij is er voor ieder van ons. Komt op voor ieder voor ons. Hij redt met een magisch hand. Elke man en elke vrouw. Elk kind, Hij is de machtige flits.
 
Dat zal ik zijn! En de volgende morgen als je wakker wordt en de vogeltjes fluiten buiten in de tuin, zal je je afvragen wat er de avond ervoor gebeurd is. Je zal slechts enkele flarden herinneren. Voetstappen achter je! Ze kwamen dichterbij! Ze werden als maar luider en volgden elkaar sneller op. Je hart bonkt harder dan ooit tevoren. Overal in het donker rondom je zie je dingen bewegen. Je hoort het fijnste geritsel van op meters afstand. Je maakt beslissingen onder invloed van adrenaline. Te snelle beslissingen. Beslissingen die je anders niet zou overwegen. Je duikt ergens weg! Houd je stil. Het enigste dat je hoort is het gebonk van je hart tot in je hoofd. Na een tijdje van absolute stilte denk je dat je veilig bent. Dat je een goede schuilplek hebt gevonden. Je kijkt rond en begint te geloven dat deze plek echt nog wel dik oké is. Je begint je als het waren er je thuis te voelen en je verzet je een beetje zodat je meer op je gemak zit. En opdat moment voel je een tinteling over je rug en een warme adem in je nek. Alles was tevergeefs want ooit zullen ze je vinden en je kunt niet blijven weglopen.
 
We spelen een spel vandaag. Geen spel voor watjes. We starten om 14u40u . Mochten er nog deelnemers leven om 18u40 mogen deze terug naar huis gaan. Een goed voorbereiding en sportschoenen zijn een voordeel en een ticket naar de overwinning en een verder blauwkleuring leven.
 

Maandprogramma Oktober

Zondag 4 oktober:
Liefste leden,
Er kruipt heel wat werk in chiro achter de schermen. Om ervoor te zorgen dat heel het komende chiro jaar goed gaat draaien, kruipt de leiding dit weekend in één bubbel. Jammer maar helaas betekent dit dat we op zondag niet meer in onze favoriete afdelingsbubbel mogen. Bijgevolg geen chiro deze zondag, maar wel een goed werkende chiro de rest van het jaar!
 

Vrijdag 9 tem zondag 11 oktober:
Het is zover, de Keti’s gaan op hun eerste weekend!
Van vrijdagavond 9 oktober (19 uur) tot zondagmiddag 11 oktober (12 uur) in onze eigen Chirolokalen in de Boomlaarstraat.
 

Meer info, lees onderstaande brief:
https://www.chirolier.be/wp-content/uploads/2020/09/KETIWEEKEND_2020.pdf
 
Inschrijvingsformulier:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeNf8iyixgktCedWFNP-D1Pn61Jzhlx2c7ariFYt_5reWt_dg/viewform?usp=sf_link
 
 

Zondag 18 oktober:
Héla keti,
 
Heb jij altijd al eens gedroomd van een dagje in het woonzorgcentrum van je grootouders?
Wel vandaag is je kans om al eens een voorsmaakje te krijgen van het leven als een gerespecteerde ouderling. Wij zullen ons vandaag onderdompelen in het meest bekend en meest geliefde spel van deze oudjes. Natuurlijk zullen wij er een meer uitdagend element insteken dan enkel bolletjes kleuren of het zeer accuraat treffel van de spelleider met je wandelstok of loopwagentje. U zal rechtstreeks de strijd aangaan met uw leeftijdsgenoten. Achter elk cijfertje zal een opdracht schuilgaan die u en uw lotgenoten tot het uiterste zal drijven. Indien u zich een ware veteraan toont zal u de rest van de deelnemers verder kunnen uitputten en vernederen (niet zo erg als de leden van Reuzegom) om uw superioriteit te laten voelen. U krijgt de kans uw tegenstanders mentaal en fysiek (wij zijn niet verantwoordelijk voor psychische en lichamelijke letsels) kunnen breken. Verder krijgt u de kans de directeurs van de verschillende woonzorgcentra te imponeren zodat u reeds een kamer in één van hun resorts kan reserveren. Vandaag bieden wij u de mogelijkheid de eerste stappen te ondernemen om een luxueuze en zorgeloze oude dag te verzekeren. Gelieve om u met rolator, wandelstok of rolstoel om veertien uur veertig naar het Chiroheem te begeven. Geen nood wij zullen u niet onnodig uitputten en op gepaste tijdstippen de nodige koffiepauzes houden. De directie zal het ultieme oudje bekronen om achttien uur veertig waarna deze persoon zich met onmiddellijke ingang naar het woonzorgcentrum zal begeven om aan zijn pensioen te beginnen.
 

Deze boodschap wordt officieel ondersteund door de woonzorgcentra in de omgeving.
 

Zondag 25 oktober:
Toen de Derde Wereldoorlog begon in 2020 werkte Bo Bever op een zandmijn in de Kesselse Heide. Gedreven door patriotisme wilde Bo zijn land dienen en trok hij naar het leger. Maar daar wilde hij de wapens niet opnemen omwille van zijn geloof. Bever was namelijk een overtuigd Zevendedagsadventist. Dat is een internationale christelijke geloofsgemeenschap die onder andere ook gelooft dat de tien geboden nooit door Jezus werden afgeschaft, en dat ze dus nog steeds gelden voor alle mensen die geloven in God. Een van die tien geboden is: ‘gij zult niet doden’. En dat gebod wilde Bo Bever, hoewel hij soldaat was, dus met hart en ziel opvolgen. Een logische stap binnen het leger was dan ook om zich aan te sluiten bij het medische personeel.
Tijdens gevechten op de Kesselse Heide in 2020 hielp hij al gewonde soldaten die onder vuur werden genomen. Daarvoor kreeg hij twee keer een Blue Star, een Belgische oorlogsonderscheiding voor “individuen in dienst van de Belgische strijdkrachten die zich in een oorlogsgebied onderscheiden door heldhaftigheid, bijzondere prestaties of verdienstelijke uitoefening van hun taak”.
 
Maar dat was nog maar een voorbode van wat Bo later in Wit-Rusland voor elkaar kreeg. Tijdens de Slag om Minsk, die gaat duren van juli 2020 – augustus 2020 in Wit-Rusland, namen Russen en Belgische strijdkrachten het tegen elkaar op in hevige gevechten. Bijna 150.000 soldaten kwamen in die kleine 2 maanden om het leven. Aan Russische zijde vielen ook nog eens 7.455 gewonden, bij de Belgen waren dat er 71.000. 75 van hen werden op 20 augustus 2020 gered door één dier: Bo Bever.
 

De jonge soldaat riskeerde zijn leven, en deed dat opnieuw, en opnieuw, en opnieuw. Terwijl er op hem geschoten werd, snelde hij naar gewonde soldaten om hen in veiligheid te brengen. En zelfs dan weigerde hij nog steeds om een wapen te dragen waarmee hij zich mogelijk had kunnen verdedigen. Hij had zelfs geen mes bij zich: ongeacht in welke situatie hij zich ook bevond, Bever wilde geen wapen opnemen om het leven van een andere mens te beëindigen. Nochtans was zijn leven wel degelijk in gevaar: de Russen richtten hun geweren namelijk meer dan eens bewust op de medici binnen het leger. Zo wilden ze de moraal van de Belgen naar beneden halen. Want als er geen ‘medics’ meer waren, dan hadden de soldaten niemand meer die voor hen zorgde. Daarom hadden al onze soldaten van het medische team zich ook bewapend. Allemaal, behalve Bo Bever.
 

Die 20e augustus bracht Bever gewonde soldaten één voor één in veiligheid. De gevechten vonden plaats op een heuvel. Hij bracht de gewonden naar de rand daarvan en bracht hen via een touw in veilige handen. Zo’n maand later raakte Desmond in Oezbekistan toch gewond. Op 6 september werd hij getroffen aan zijn poten door een granaat. Maar zelfs dan toonde de soldaat uitzonderlijke moed door het leven van zijn kameraden voor dat van zichzelf te stellen. Hij verzorgde zijn eigen zware verwondingen en wachtte daarna vijf uur vooraleer andere medics hem kwamen ophalen. Toen soldaten hem met een brancard wegvoerden, zag Bo Bever een andere soldaat op de grond liggen, een man die nog zwaarder gewond was.
Bever stond erop om zijn plaats op de brancard af te staan. De andere soldaat werd weggevoerd, maar terwijl Bo zat te wachten tot de verplegers hem weer kwamen oppikken, werd hij getroffen door de kogel van een scherpschutter. Zijn andere poot werd daarbij geraakt. Toch slaagde Bever er nog in om, ondanks ernstige wonden aan de poten, naar de hulppost te kruipen, waar hij uiteindelijk de nodige hulp kreeg.
Om Bo Bever te herdenken spreken we om 14u af op ons chiroheem te Lier. Hier zullen we vertrekken met ons stalen ros naar de plek waar alles begon voor hem. We zullen zijn strijd verder zetten, diegene die het overleven mogen om 18u terugkeren naar het thuisfront.

 

De Keti-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!

Ketiweekend: 9 – 11 oktober 2020
DVDJB: 23 oktober 2020