lijn

RAKWI’S

 
 

Januari

 
 

1 januari:
HAPPY NEW YEAR!!
Vandaag is er jammer genoeg geen tijd voor een fantastische chirozondag… Jullie leiding – en jullie zelf misschien ook – moeten de dag vullen met uitslapen (want het was een zware nacht, met aftellen en vuurwerk enzo), met kaakkussen aan familieleden geven, veel en lekker eten,… – je weet wel hoe die dingen gaan op Nieuwjaarsdag!
Geniet ervan, zodat we ook in 2023 van elke zondag een feestje kunnen maken!
Nieuwjaarskusjes de rakwileiding.
 
Vandaag geen Chiro…
 

8 januari:
Lieve rakwi’s
Kerst en nieuw zijn inmiddels achter de rug. Geen last meer van zatte nonkels, irritante neefjes en nichtjes, de tante die je maar 1x op het jaar ziet. Maar verruit het ergste … GEEN CHIRO!! 😢.
Wel lieve Rakwi’s vanaf vandaag vliegen we er terug in, met verse moed, frisse goesting en eindeloos enthousiasme.
Kusjes de rakwileiding.
 
Chiro van 14u tot 18u
 

15 januari:
Vandaag nemen de aspi’s het weer een keer van ons over!
Chiro van 14u tot 18u
 

22 januari:
Leg allemaal jullie warmste outfit klaar want vandaag gaan we de leukste winteractiviteit van heel het jaar doen: schaatsen!! We verwachten jullie om 12u45u aan het station met volgende dingen in jullie rugzak:

  • €10,00 gepast. 💶
  • Handschoenen. 🧤 (Deze zijn verplicht tijdens het schaatsen!)
  • Eventueel een extra paar sokken. 🧦
  • Een koekje en een drankje. 🍪

Rond 18u zullen wij moe geschaatst terug aan het station zijn.
 

29 januari:
De maand januari loopt ondertussen bijna op zijn einde. Dat wil zeggen dat ook de examens van jullie lieftallige leiding bijna voorbij zijn! JOEPIE, binnenkort zien jullie ons dus weer elke zondag verschijnen!
Maar vandaag zal voor de laatste keer deze periode enkele vervangleiding voor jullie klaarstaan om er weer een zalige, zotte zondag van te maken – en wie weet komt er wel een special guest langs…
 
Vele smakkerds en tot dan!
 
Chiro van 14u tot 18u
 
 

Februari

 
 

5 februari:
Lieve Rakwi’s
Vandaag worden wij echte wetenschappers! Ja, ook op de Chiro worden wij slimmer. Wij gaan de hele levensloop van één levend organisme onderzoeken/bekijken. Van welk levend organisme? Dat verklappen we niet, we willen het graag nog een beetje spannend houden. Raden maar! Maar we snappen wel dat het voor jullie moeilijk is om uit al de levende wezens op aarde het juiste te kiezen. Gelukkig hebben we de taxonomie, dat is de biologische vakwetenschap die zich bezighoudt met het indelen van de bekende soorten organismen. In de 20ste eeuw werden alle wetenschappelijk beschreven organismen ingedeeld in één van de zogenoemde “vijf rijken”: bacteriën, schimmels, planten, dieren en protisten.
Wat we jullie wel al willen zeggen is: het wezen waar we ons in gaan verdiepen behoort tot het dierenrijk…
Tip voor vandaag: om te weten te komen welk levend wezen we gaan ‘bestuderen’ moet je dit raadsel oplossen –> Wat heeft ’s morgens vier benen, ‘s middags twee en ‘s avonds drie?
 
Chiro van 14u tot 18u
 

12 februari:
Vandaag 12 februari 2023 is het FEEST! Want vandaag is de welbefaamde SPAGHETTIDAG van Chiro Lier!! Dat betekent een hele dag feest! ’s Avonds kunnen jullie genieten van de ongelooflijk goede kookkunsten van jullie leiding! Maar eerst mogen jullie jullie komen amuseren op de Chiro! En omdat het vandaag geen zondag is zoals alle andere zondagen maar een echte feestdag, doen we het vandaag een beetje anders. Want feest vieren we niet alleen! Wij zeggen altijd: hoe meer zielen hoe meer vreugd! Dus vandaag gaan wij er een fantastische dag van maken en dit doen we niet met één, niet met twee, maar met drie groepen!! Wij kijken er al naar uit om een ongelofelijke tijd te beleven met de Pallieters, de Speelcubbers en de Rawki’s tezamen! Wat we gaan doen, houden we nog even geheim. Maar dat het leuk wordt, is gegarandeerd. Het wordt een zondag om nooit meer te vergeten! Chiro van 14u tot 17u.
 

19 februari:
Lieve rakwi’s
De afgelopen vijf maanden hebben wij de eer gehad om jullie te leren kennen. Tijdens deze zondagen hebben wij dan ook gezien wat voor schatjes jullie wel niet zijn 😉.
De rakwi’s zijn ongelooflijk goede acteurs en creatieve kinderen waar wij ons rot mee kunnen amuseren! Elke zondag kijken wij er enorm naar uit om plezier met jullie te maken en om naar alle coole, leuke en interessante verhalen te luisteren die jullie vol enthousiasme met ons delen!
Ook hebben wij ontdekt dat jullie, net zoals jullie leiding, echte zoete-bekjes zijn die erg kunnen genieten van lekkere tussendoortjes! Omdat wij jullie ZO graag zien en ons al ‘bijna’ 6 maand jubileum willen vieren gaan wij vandaag aan de zoete-bekjes van jullie toegeven! Jullie kunnen vandaag op de Chiro komen genieten van heerlijk gebak, gebakken door…. DE RAKWI’S!
Ja, we gaan het jullie ook niet te makkelijk maken hé 😊
Tip voor vandaag: oefen maar erg op deze 3 eigenschappen ‘horen, zien en zwijgen’
 
Chiro van 14u tot 18u
 

26 februari:
Liefste Rakwis
 
Romaanse ganzen – of beter: Romeinse ganzen – zouden een heldenrol hebben vervuld bij de belegering van de stad Rome door de Galliërs. Het verhaal gaat dat ze in het holst van de nacht de slapende Romeinse soldaten met luid gegak wakker maakten en zo de burcht op de heuvel van de Capitolijn uit handen van de vijand hielden. Deze historische gebeurtenis bezorgde de ganzen eeuwige roem.
 
Nog altijd dragen de Romeinen jaarlijks een gans in een draagstoel om de tempel van de godin Juno, de plek waar Marcus Manlius ooit woonde, de bekende verdediger van de heuvel Capitolinus tijdens de inval van de Galliërs in 390 v.Chr. Daar schreven de ”ganzen van Juno” immers geschiedenis. Zij werden in de burcht op de heuvel gehouden voor de erediensten van de heerseres van de hemelen, godin van het huwelijk. Maar toen de Galliërs naderden, bleken ze hun aardse taak niet te verwaarlozen. In het holst van de nacht wekten ze Marcus Manlius en zijn mannen, precies op het moment dat de vijand in aantocht was. Hun luid gegak en geklepper met de vleugels zorgden ervoor dat de Galliërs na hun aanval op de stad Rome niet ook nog de burcht in handen kregen.
 
Je denkt nu waarschijnlijk: “Wat ben ik daar nu mee?”, wel, helemaal niets! Behalve dan dat het een tip is voor wat we vandaag gaan doen. Maar daarvoor had je de hele voorbije tekst niet hoeven lezen, want we vertellen het jullie hier: vandaag is het jullie beurt om voor gans te spelen in een gigaganzenbord!
 

Chiro van 14u tot 18u
 
 

De Rakwi-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!

4 september: Eerste chirozondag!
2 oktober, 17u30: Infoavond

2017 - 2023 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring