lijn

RAKWI’S

 
 

 

Mei

 

5 mei
Allerliefste rakwi’s

🌳🌲🪵🍄🐾
Kunnen jullie raden aan de hand van deze emoji’s waar we naartoe gaan?
We smijten ons nog eens volledig in een super leuk fantastisch mega-geweldig ongelofelijk cool spel!
Dus allemaal komen is de boodschap!

Chiro van 14u-18u (en neem je fiets mee!)

 
12 mei
Het is exact 227 jaar sinds de overname van venetië door Napoleon Bonaparte, exact 75 jaar sinds de blokkade van Berlijn en 2 jaar na de eerste foto van een zwart gat. Maar vanaf vandaag is 12 mei de eerst zondag dat de rakwi’s op uitstap gaan (joepijajeeij)
 
Waar we exact naar toe gaan, gaan we jullie nog niet verklappen.

We spreken af aan het station van Lier om 8u30 en komen daar terug aan om 18u05. We hebben een mail verstuurd waar nog meer informatie in staat, dus lees die zeker!

Kusjes
De leiding
Chiro van 8u30-18u05
 
19 mei
Lieve rakwis,

Er is een moord gebeurd!!! Gisteren stuurde de groepsleiding die van de vb had gehoord, die van haar broer had gehoord, die van zijn vriend had gehoord, die van de bakker had gehoord, die van de kapper had gehoord dat er een moord gebeurd is in Lier.
Niemand weet hoe, waar en door wie de moord gepleegd is! En nu hebben ze aan ons gevraagd om dat mysterie op te lossen…
Dus kom zondag allemaal naar de Chiro en dan zullen we dat hier is rap oplossen!
Chiro 14u-18u
Kusjes
Jullie leiding
 

26 mei
Lieve Rakwi’s

Eindelijk is het mooi weer. De zon schijnt over het mooie Lier. Daarom gaan we vandaag verkoeling zoeken door te spelen met water. Neem extra kledij mee voor als je het koud zou hebben.

Kusjes
jullie leiding

Chiro van 14u-18u
 

 

JUNI

 

2 juni
Lieve rakwietjes

De maand juni is voor velen een heeeeeeel zware maand. Zo zijn er de examens, de snikhete temperaturen, de laatste keren Chiro… Maaaarr, ook in deze laatste maand gaan wij er nog een dikke lap opgeven. Zo gaan we deze zondag de strijd aan met de jongere groepen om te late zien dat wij, de rakwi’s uitblinken in alles. Klaar om met ons de strijd aan te gaan tegen de pallieters en speelclub?
Kom dan zeker naar de Chiro en dan zullen wij is bewijzen dat wij gewoon beter zijn.
Chiro van 14u-18u
Kusjes
jullie leiding

 

9 juni
Lieftse rakwis
In een bruisende stad, waar wolkenkrabbers de hemel doorboren en het leven altijd in beweging lijkt te zijn, deed zich een plotselinge schok voor. Een financiële crisis raasde als een storm door de straten, waarbij bedrijven failliet gingen en huishoudens hun spaargeld verloren. Mensen werden geconfronteerd met onzekerheid en angst voor wat de toekomst zou brengen.
 
Te midden van deze turbulente tijden heeft een groep vrienden zich al maanden lang voorbereid om deze financiële problemen op te lossen. Dit deden ze door wekelijks af te spreken op zondag om zeer belangrijke skills te leren zoals:
Op eigen houtje een schommel bouwen, zelf een taart en pannenkoeken leren bakken, door Mechelen dwalen zonder te verdwalen, zeer vuil worden in de modder, leren drinken op een cantus, heel Lier proper maken, in een vuilzak van een berg glijden, onzichtbaar worden in het bos, 20 km wandelen zonder te zagen en nog zooo veeeeeeelll meeeeer!!!!
 
Met al deze skills onder de knie komt deze groep vrienden vandaag nog eens samen om voor eens en voor altijd de financiën van ons prachtige Lier op te lossen.
Dus kom allemaal van 14u-18u naar de chiro , en laat maar zien wat je nog allemaal kan.
Met heel veel zeer sterke knuffels en iets te natte kusjes
Jullie leiding
 

16 juni
Het is exact 209 jaar geleden dat het zich afspeelde.. Het was man tegen man, geweer tegen geweer, kanon tegen kanon. 63.000 Fransmannen, 83.000 Pruissen maar eigenlijk 32-36 duizend omgekomen jonge mannen. Zoveel jonge mannen die, nooit meer naar huis zullen wederkeren. 32 duizend mama’s die, nooit meer hun zoon zullen zien. Dat alles voor een laatste overwinning. Wat Napoleon natuurlijk nog niet wist, is dat Engeland, Nederland en enkele Duitse stadsstaten allemaal paraat stonden om 2 dagen later in Waterloo de strijd terug op te nemen. Geschat wordt er dat er minstens 192 duizend jonge mannen op het veld stonden. waarvan slechts 75% de slag zou overleven. Naast een dodental van 50.000 man, zouden er ook 7 duizend paarden gestorven zijn. Dat allemaal om een tirannie te voorkomen van Frankrijk op geheel europa. Want dat is waar we mannen voor naar de oorlog sturen. Vrijheid, Verbondenheid en tegen tirannie.
 
Ik kan niet beloven dat we met kanonnen op elkaar zullen schieten, maar we gaan zeker onszelf leren verdedigen van het kwade doormiddel van spelletjes die, onder invloed van wat adrenaline, wel wat heftig kunnen uitdraaien. Het word hevig, dus maak je klaar op een middagje vechten, stoeien en worstelen.
 
Chiro van 14-18
Met veel sterke knuffeltjes
Jullie leiding
 

21 juni
Liefste Rakwi’s
Vandaag hebben we uitzonderlijk chiro op vrijdag wegens de examens.
Het spel wordt gespeeld op een speelveld van 8 x 5 meter. Doel van het spel is om te winnen door de koning om te gooien. Maar eerst moeten alle blokken van de tegenstander veroverd worden. Het team dat als eerste alle blokken van de tegenstander heeft omgegooid en daarna de koning omver werpt heeft het spel gewonnen.
Kunnen jullie raden wat we gaan doen?
Hopelijk tot dan!
liefs,
jullie leiding <3
Chiro van 19u30-22u00
 

30 juni
Joepie! We gaan naar zee!
We spreken af om 9:30 stipt aan het station van Lier. We hopen terug te zijn om 19:07 in Lier.
Wat nemen we mee?
-lunchpakket
-4 uurtje
-genoeg drinken !!!
-zwemkledij
-handdoek
-zwembandjes kun je lenen van de chiro, eigen zwembandjes mogen ook.
-petje
-zonnecrème
-€10 cash
-identiteitskaart
 
Inschrijven om mee te gaan is verplicht en kan via deze link. Inschrijvingen staan open tot 16 juni.
Wij kijken er al naar uit!
Groetjes
De leiding!
 

De Rakwi-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!

10 t.e.m 12 november: Rakwiweekend!
26 november: Christus Koning
3 december: Sinterklaas
21 januari: Schaatsen ⛸
18 februari: Spaghettidag
30 juni: Eindactiviteit
21 t.e.m. 31 juli: Kamp!

2017 - 2024 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring