lijn

rakwi 
 

Maandprogramma September

Zondag 20 september:

Beste Rakwi’s,
het is het afgelopen jaar al wel wat geweest met alle toestanden die er zijn gebeurt. Mondmaskers, ontsmettingsmiddel en (voor sommigen) zeep hebben nu hun intrede in jullie leven gedaan. Dit ging gepaard met het coronavirus waardoor alles wel wat in het water viel en we allemaal opgesloten in ons eigen huis zaten. Toch heb ik in een ver verleden ook nog wel eens van andere ziekten gehoord. Zo zijn er nog andere pijntjes die men kan ervaren buiten covid-19. Denk nu maar eens aan een verkoudheid, een griepje of zelfs een ontsteking! Behalve deze kwaaltjes zijn er ook wel exotischere dingen waaraan men een beroerde tijd door kan beleven. Wat als we nu eens zeggen dat je ook kan ziek worden door… een wasknijper? Als je wilt weten wat er hier allemaal gaat gebeuren, moet je maar komen om het te ondervinden!
Chiro van 14u-18u

 

Zondag 27 september:

Edmund Hillary en Tenzing Norgay de eerste mensen die in 1953 naar de top van de mount Everest en terug zijn geklommen, Leif Erikson die rond het jaar 1000 de eerste Europeaan was die, bijna 500 jaar eerder dan Christoffel Columbus, voet zette op Noord-Amerikaanse grond, Neil Armstrong die in 1969 als eerste persoon voet op de maan zetten of Joeri Gagarin die nog 8 jaar voor Niel Armstrong de eerst persoon in de ruimte was. Net als al deze grote avonturiers van de geschiedenis gaan we vandaag ook op avontuur, de wijde wereld verkennen , op zoek naar het ongekende., onze grenzen verleggen. Jammer genoeg mogen we dankzij het Corona virus niet reizen dus zullen we onze ruimte reizen en diepzee exploraties maar moeten uitstellen, wat we wel kunnen doen is onze eigen stad verkennen.
Chiro van 14u-18u

 

Maandprogramma Oktober

Zondag 4 oktober:
Liefste leden,
Er kruipt heel wat werk in chiro achter de schermen. Om ervoor te zorgen dat heel het komende chiro jaar goed gaat draaien, kruipt de leiding dit weekend in één bubbel. Jammer maar helaas betekent dit dat we op zondag niet meer in onze favoriete afdelingsbubbel mogen. Bijgevolg geen chiro deze zondag, maar wel een goed werkende chiro de rest van het jaar!
 

Zondag 11 oktober:

Vandaag trekken we ten strijden maar dat gaan we niet eender waar doen. In ons mooie Lier hebben we vanalles om te spelen: gras, steen, bos maar toch ontbreekt er iets. Iets wat met z’n duizenden, wat zeg ik, miljarden bij elkaar troept. Het is zeer klein en korrelig. Inderdaad we hebben het over zand. Gelukkig heeft een van onze buurgemeenten dat wel in hun bezit, namelijk Kessel. Vandaag trekken we dus naar de alom gekende Kesselse Heide. Jullie worden om 14u verwacht aan de Kesselse Heide (parking aan de Lindekenslaan). Wat neem je mee: een koek, voldoende drinken, regenjas. Kleed je ook naargelang het weer, een extra trui als het kouder wordt kan geen kwaad. Om 18u mogen jullie terug opgehaald worden.

 

Zondag 18 oktober:

Veni, vidi, vici
Dat zijnde legendarische woorden die Caesar uitsprak toen hij verschillende Gallische dorpen overrompelde.
Deze woorden kunnen ook deze zondag uitgesproken worden door een van onze Rakwis. Hiervoor zullen de Rakwis wel zichzelf moeten bewijzen tijdens hun strijd voor een plaats bovenaan de hiërarchische piramide. Sommigen zullen beginnen als Praetor, sommigen als slaven, anderen als leden van de senaat en een iemand als keizer of keizerin.
Deze beslissing ligt in de handen van de Goden. Maar de uitkomst van deze strijd ligt in jou handen!
Kom deze zondag van 14u. tot 18u. naar de Chiro om te strijden voor de troon.

“Hé was dit niet het programma van vorige maand?” hoor ik de slimmeriken onder jullie al denken en ja dat klopt. De nog slimmeren zullen ook door hebben dat wij vorige maand helemaal geen spel hebben gespeeld met Romeinen. Wegens omstandigheden hebben wij de planning vorige maand moeten aanpassen en omdat wij een ecologisch geëngageerde leidingsploeg zijn doen wij aan recycleren in alles van afval tot kleren en ja ook programma’s.
 

Zondag 25 oktober:

Beste Rakwi’s,
De Noormannen waren Scandinavische bewoners van Noorwegen, Denemarken en Zweden. De Vikingen waren het deel van de Noormannen die op rooftocht gingen. De gewone Noormannen waren boeren. In vele gevallen wordt het onderscheid gemaakt. De huidige Scandinaviërs zijn de directe afstammelingen van deze Noormannen. Wisten jullie dat het woord Viking komt van het woord “víc” dat je kan vertalen als fjord, baai, rover of handelaar? Niet dat het heel erg belangrijk nu is. Deze zondag gaan we leren hoe het is om als echte Viking (barbaar?) te leven en vooral overleven. Niet dat dit een makkelijke taak is. De Noorse zeeën zijn nu eenmaal woest en ijskoud. Echter wat is het leven van de Viking zonder deze? Maak jullie offeringen aan Odin, Thor en Freya maar al want goedgezinde Noorse goden zijn als de nodige wind in de zeilen.
Chiro van 14u tot 18u.

 

De Rakwi-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!

DVDJB: 23 oktober 2020