lijn

RAKWI’S

 
 

September

 
 

4 september:
Liefste Rakwi’s,
JIEEHAAA het is weer zover! Het chirojaar gaat vanaf vandaag weer van start en wat zijn wij, jullie leiding, daar ongelooflijk blij om!
Natuurlijk is onze identiteit nog even geheim, maar als je vandaag naar de chiro komt, zullen jullie je lieftallige leiding van het komende jaar snel leren kennen. Wij kunnen jullie echter wel al wat tips geven waar je al eens goed over kan nadenken…
 
1. We zijn met 4
2. Onze lievelings chiroliedjes zijn: chiro ballen, my Bonnie, tuimeling en robinhood
3. We zijn 74 jaar oud
4. Onze gezamelijke hobby is chiro
5. We hebben alle vier familie in de chiro
6. Dit jaar is onze lievelingskleur groen
7. Ons geslacht varieert
8. Onze namen bestaan uit 21 letters
9. Samen zitten we al 37 jaar in de chiro
10. Onze lievelings chirospelletjes zijn: ontrouwe echtgenoot, feestje op den boot en zatte Nick
 
Ziezo, en dan nu nadenken geblazen!
 
En dan nog even praktisch:
• chiro van 14u tot 18u
• neem zeker een vieruurtje mee
• neem 5 euro mee voor een drankkaart (daarmee kan ja 8 drankjes drinken)
• vergeet je goede humeur en veel enthousiasme niet!
 
Heel veel succes en we zien jullie hopelijk zondag!
Dikke smakkerds
Bollie, sjoeke, liefje en schatteke
 
11 september:
Lieve Rakwi’s
 
Jullie zitten in het 5de of 6de leerjaar, het perfecte moment om dingen bij te leren. De les vandaag: aantrekkingskracht!
Aantrekkingskracht kunnen we op twee manieren bekijken:
1) Zoals in fysica: maar dat is te saai voor ons, daar houden wij ons niet mee bezig.
2) LIEFDE! Aantrekkingskracht tussen mensen is toch ooooooh zo mooi. Daar zullen we ons mee bezig houden.
 
Natuurlijk zijn jullie daar nu nog niet mee bezig. Dus vragen we niet ‘Tot wie zijn jullie aangetrokken?’ maar ‘Zonder wat kunnen jullie niet verder?’
Het huiswerk voor vandaag: denk hier eens heel diep over na. Niet genoeg inspiratie? Hier zijn enkele voorbeelden:
 
– een vogel kan niet zonder zijn vleugels
– de kerstman kan niet zonder zijn Rudolf
– Liefje niet zonder de zomer
– een ijsbeer kan niet zonder de kou
– Sjoeke kan niet zonder chocolade
– een zondag kan niet zonder Chiro
– Samson kan niet zonder Gert
– een vis kan niet zonder water
– Schatteke kan niet zonder Instagram reels
– Jip kan niet zonder Janneke
– jullie leiding kan niet zonder Rakwi’s
– een plant kan niet zonder water
– Bollie kan niet zonder een tweewieler
– een pretpark kan niet zonder attracties
– en natuurlijk de Chiro kan niet zonder klassiek!
 
Om in het thema van de les te blijven doen wij klassiek vandaag. Smeer jullie benen maar in want wij gaan ons helemaal geven!
Ps: vergeet jullie huiswerk niet, we zijn benieuwd!!
 
Chiro van 14u tot 18u
 

18 september:
Liefste Rakwi’s,
Vandaag wordt weer een nieuwe dag vol chiropret! Maar als je niet helemaal tegen je verlies kan, zal het misschien toch net iets minder leuk zijn…
Er wordt wel eens gezegd dat de vrouw het sterke geslacht is. Zij zijn gemaakt om baby’s op de wereld te zetten, moeten 9 maanden een kind in hun buik dragen en steeds maar weer het gezaag en macho-gedrag van jongens aanhoren.
Jongens staan dan weer bekend om hun dikke spierballen en goeie fysiek.
 
Wel, vandaag zullen wij zelf uitzoeken welk geslacht er bij de rakwi’s het sterkste is.
Dus, jongens en meisjes, bereid jullie voor op een heftige strijd, wees talrijk aanwezig zodat jouw geslacht voor eens en voor altijd “het sterkste geslacht” genoemd kan worden!
 
Chiro van 14u tot 18u
 
25 september:
Liefste rakwi’s
Wie slim is weet na deze zin al wat we gaan doen, wie dat niet is zal vandaag veel leren. In dit oeroude spel met ontelbaar veel varianten dagen wij jullie uit Welke rakwi weet het meeste over geschiedenis, de chiro, zijn leiding, algemene kennis, muziek, …
Kortom; wie mag zich een heel jaar de quizkoning(in) van de rakwi’s noemen?
Dat, en zoveel meer nu zondag van 14.00 tot 18.00
 
Liefs uw quizmasters
Bollie, sjoeke, liefje en schatteke
 
 
 

Oktober

 
 

2 oktober:
Liefste Rakwi’s
 
DE OMMEGANG
Onze stad maakt zich op voor feestdagen van formaat. Een kilometerlange stoet laveert op beide namiddagen met veel kleur en bombarie door de straten.
In het eerste deel van de Ommegang wordt een inkijk gegeven in hoe onze stad ooit was en hoe ze vandaag is. Een kleurrijke en muzikale evocatie van oude en nieuwe ambachten, oude rederijkers en nieuwe toneelverenigingen, oude schuttersgilden en nieuwe handhavers van de wet. Ook de jeugd van tegenwoordig en van toen zorgen voor sfeer. Dans, muziek, sport, spektakel… van vroeger tot nu.
En die jeugd van tegenwoordig, dat zijn wij! En wil nu het toeval dat wij, dé Rakwi’s van chiro Lier zijn uitgenodigd om die jeugd te vertegenwoordigen!
Jaja je leest het goed! Wij mogen mee paraderen in de stoet, mee dansen en feest vieren. En zo’n kans krijg je maar één keer, dus zie dat je erbij bent!
Laat maar snel weten aan jouw familie en vrienden dat ze zeker eens moeten komen kijken naar jou in die prachtige stoet.
 
We spreken waarschijnlijk iets vroeger af op de chiro maar de exacte tijd wordt later nog gedeeld.
 
Tot dan!
 
Belangrijk! Wij doen vandaag ook een infoavond. Iedereen is welkom vanaf 17u30 in het rakwilokaal.
 

9 oktober:
Lieve Rakwi’s
 
Zondag is voor ieder van ons altijd een hoogdag, vandaag is dat niet anders… of toch?! Vandaag eens geen chiro 🙁 MAAR niet getreurd er vallen uitgerekend vandaag andere leuke dingen te beleven in Lier; namelijk de ommegang. Wie niet vies is van een reus, paarden, versieringen en een grootse stoet kan vandaag zijn hartje meer dan ophalen. Wie komt kijken ziet misschien zelfs zijn leiding passeren ;).
 
Vandaag ommegang van 14.30 tot 16.30!
Be there or be … maar nen halve pallieter 😉
 

16 oktober:
Het is zover, de eerste grote klassieker van het jaar: de processie! Ook dit jaar zullen we vol trots paraderen doorheen de straten van het o zo mooie Lier om zo de eer van onze Chiro, Chiro Heilig-Hart en Chiro Sint-Gummarus, hoog te houden. Met onze alom bekende muziekkapel zullen we van ver te horen en te zien zijn, dus kom allemaal in grote getale af en maak ons als leidingsploeg zeer trots! Jullie worden om … aan de Chiro verwacht in piekfijn uniform (uur wordt nog meegedeeld!). Na de processie zullen we met heel de Chiro samen eten, dus neem zeker een luchpakket mee! Tot dan!
 
Liefste Pallieters, Speelclubbers en Rakwi’s,
Vandaag gaan we ons een hele zondag amuseren met niet één, niet twee, maar met drie groepen! Jullie denken waarschijnlijk: ai-ai-ai wat gaat dat worden? Geen stress want wij vonden de overeenkomst die jullie bindt: de ZOMER. Iedereen houdt van de zomer! Spijtig genoeg is deze al even voorbij. We kunnen altijd terugblikken op de leuke afgelopen zomer met ons fantastisch kamp en we kunnen uitkijken naar de volgende zomer met nog een beter kamp. Daar worden jullie ALLEMAAL toch gelukkig van? We gaan ons nu al voorbereiden op een zomer met heel veel plezier en zonder ongelukken. Ijsjes eten, zonnen en ons amuseren… dat zal vanzelf gaan, daar moeten we niet op oefenen. We moeten wel leren ongelukken te voorkomen. Vandaag gaan we ons voorbereiden op gevaren in het water! Jullie worden omgetoverd tot echte redders/redsters. Haal jullie reddingsvesten, reddingsboeien, reddingsboten en … al maar boven!
 

23 oktober:
Het is vandaag een speciale dag. Als Chiro zijn wij niet de enige jeugdbeweging hier in Lierke Plezierke. Naast onze Chiro zijn er nog andere Chiro’s, maar is er ook Scouts, KLJ, KSA en nog zo veel meer. Diep van binnen weten we natuurlijk dat onze Chiro, Chiro Lier, de beste jeugdbeweging van Lier en omstreken is! Geen twijfel mogelijk! We gaan dat vandaag dan ook kei hard bewijzen dat wij de besten zijn! Maar, rivaliteit speelt vandaag geen rol. We gaan met iedereen die jeugdbeweging doet heel veel plezier maken en samen een knotsgek spel spelen! Wie wil daar nu niet bij zijn?! Trek je stoute schoenen aan, laat je mooie Chiro-uniform zien en kom met tonnen goesting onze Chiro vertegenwoordigen op de massaspelen van de Jeugddienst! Tot dan!
 
– Grote Markt.
– 13u tot 18u.
– Neem een koekje en drankje mee!
 

ZATERDAG 29 oktober – Avondchiro:
Vandaag vieren wij Halloween!
 
Halloween, het engste feest van het jaar. De meesten doen enorm hun best om hun huis zo eng mogelijk te maken met spinnenwebben, pompoenen en nog veel meer. Op straat zien we kinderen die echt alles uit de kast hebben gehaald om er zo griezelig mogelijk uit te zien. De kans dat er een vampier of een spook aanbelt of nog erger dat je er één tegenkomt is ineens niet meer zo klein. Tijdens dit feest worden je ‘engste dromen’ misschien werkelijkheid. Ook wij gaan dit jaar deelnemen aan het griezelfeest. Neen, het wordt geen griezeltocht in een donkere bos ondanks dat jullie leiding er erg zou van genieten om jullie eens goed te doen verschieten . Wij gaan er echt een feestje van maken. Amusement gegarandeerd!
 
Wij, jullie allerliefste leiding, zorgen voor de meest enge spelletjes en bloederige hapjes en nog zo veel meer. Het enige wat jullie moeten doen is jullie beste kostuum uit de kast halen en er zo griezelig mogelijk uitzien!
Chiro van 18u-21u.
 

De Rakwi-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 
De inschrijvingen voor 2022-2023 zijn nu geopend!
Inschrijven doe je hier.
 

Belangrijke data!

4 september: Eerste chirozondag!
2 oktober, 17u30: Infoavond

2017 - 2022 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring