lijn

RAKWI’S

 
 

April

 

1 april
Lieve rakwi’s
Ook vandaag gaan we jullie nog een zondag hard moeten missen. We hopen dat jullie lekker kunnen genieten van al jullie paaseitjes en hopelijk van jullie welverdiende paasvakantie. Jullie leiding staat al te popelen om jullie volgende week terug te zien!
Hopelijk tot volgende week!!
De Rakwileiding
 
7 april

Een wijze man zei ooit dat een wereld zonder mensen maar een rare wereld zou zijn geweest. Denk er maar eens over na, ieder beestje kan overal vrij rondlopen, denk maar aan schaapjes, biggetjes en kleine-o-zo-cute hertjes met hun lieve snoezige poezig snuitje en waarschijnlijk nog een paar ratten hier en daar. Geen steden of grote agricultuur, geen geasfalteerde fietswegen met bakfietsen erop, maar ook andere dingen zoals appelbomen. Echte appels zijn eigenlijk door selectief voortplanten van bomen en vruchten tot de echte appel gegroeid. Of denk aan de avocado, die zonder menselijk ingrijpen waarschijnlijk had uitgestorven geweest in midden amerika. Of laat me het paard bovenhalen, dat ook is selectief voortgeplant om paarden te krijgen.

Maar natuurlijk is dat niet het enigste, sinds de verstedelijking zijn we constant gestrand geweest met éen en het zelfde probleem. Afval. Bij de oude romeinse steden stonk het er naar de kak, dat bleef zo tot de 17-18de eeuw toen we beseftten dat we misschien niet onze kak zomaar opt straat zouden moeten gooien. Afval blijft dan dus wel nog altijd liggen, we doen er alles aan om het op te ruimen maar afvalbakken rapen niet alles op. Vandaag spelen we dus het grote WALL-E spel, oftwel afvalrapen!

Zie maar da ge tegen een beetje vuil kunt, doe maar (vuile) stapschoenen aan en kom maar voltallig mee doen met een fiets in de hand , want er staat toekomst op het spel!
 

Echt like de dikste groeten die ge ooit hebt gezien, uw leiding 🙂
(Ps gewoon chiro van 2-6)
 

13 april
Lieve rakwietjes

Vandaag dagen wij jullie uit om onze code te kraken. Wat hebben jullie daar allemaal voor nodig?
– Teamwork
– goed humeur
Wat voorzien wij voor jullie?
– Deuren die op slot zijn
– Sleutels
– Cijfersloten
– Raadsels
En misschien een verrassing als jullie onze code kunnen kraken 🙂
Vandaag is het uitzonderlijk Chiro op ZATERDAG van 19:30u – 22u
Smakkerds en Knuffels van jullie leiding
 

21 april

Liefste rawkis,
Hier is een interessant weetje dat vandaag exact 161 jaar geleden is:
Het Bahá’í-geloof, opgericht in de 19e eeuw door Bahá’u’lláh, is gebaseerd op principes van eenheid, vrede en broederschap tussen alle mensen. Bahá’u’lláh, geboren in Perzië (het huidige Iran) in 1817, verkondigde dat hij de nieuwste boodschapper was in een lange reeks profeten, waaronder Abraham, Mozes, Jezus en Mohammed.
Bahá’u’lláh’s boodschap van eenheid van religie, gelijkheid van geslachten en harmonie tussen wetenschap en religie trok volgelingen aan over de hele wereld. Hij bracht vele jaren door in ballingschap vanwege zijn leer en werd uiteindelijk verbannen naar het Ottomaanse Rijk. Tijdens zijn ballingschap schreef hij talloze geschriften die de basis vormen van het Bahá’í-geloof.
Na de dood van Bahá’u’lláh in 1892, werd zijn zoon Abdu’l-Bahá zijn opvolger en verspreidde het geloof verder, vooral in het westen. Abdu’l-Bahá benadrukte het belang van universele liefde, onderwijs en de eenheid van de mensheid.
Het Bahá’í-geloof groeide uit tot een wereldwijde gemeenschap die zich inzet voor vrede, sociale rechtvaardigheid en de vooruitgang van de mensheid als geheel. Hun geloof in de eenheid van de mensheid en de noodzaak van universele vrede blijft een inspiratie voor velen over de hele wereld.
Haal vandaag dus allemaal jullie Bahá’u’lláh naar boven om er samen een onvergetelijke zondag van te maken. Chiro van 14uur -18uur.
 

28 april
Lieve rakwietjes

Vandaag dragen we jullie over aan de toekomst van Chiro Sint-Gummarus en Heilig Hart. Het zijn de aspiranten die vandaag het roer van ons overnemen. Zij gaan jullie een super originelE, creatieve en unieke zondag bezorgen.
 

Mei

 

5 mei
Allerliefste rakwi’s

🌳🌲🪵🍄🐾
Kunnen jullie raden aan de hand van deze emoji’s waar we naartoe gaan?
We smijten ons nog eens volledig in een super leuk fantastisch mega-geweldig ongelofelijk cool spel!
Dus allemaal komen is de boodschap!

Chiro van 14u-18u (en neem je fiets mee!)

 
12 mei
Het is exact 227 jaar sinds de overname van venetië door Napoleon Bonaparte, exact 75 jaar sinds de blokkade van Berlijn en 2 jaar na de eerste foto van een zwart gat. Maar vanaf vandaag is 12 mei de eerst zondag dat de rakwi’s op uitstap gaan (joepijajeeij)
 
Waar we exact naar toe gaan, gaan we jullie nog niet verklappen, maar neem zeker een zwembroek, extra kousen, 5 euro en een boterhammetje mee want je weet maar nooit.
Chiro van 10-18
 
19 mei
Lieve rakwis,

Er is een moord gebeurd!!! Gisteren stuurde de groepsleiding die van de vb had gehoord, die van haar broer had gehoord, die van zijn vriend had gehoord, die van de bakker had gehoord, die van de kapper had gehoord dat er een moord gebeurd is in Lier.
Niemand weet hoe, waar en door wie de moord gepleegd is! En nu hebben ze aan ons gevraagd om dat mysterie op te lossen…
Dus kom zondag allemaal naar de Chiro en dan zullen we dat hier is rap oplossen!
Chiro 14u-18u
Kusjes
Jullie leiding
 

26 mei
Lieve Rakwi’s

Eindelijk is het mooi weer. De zon schijnt over het mooie Lier. Daarom gaan we vandaag verkoeling zoeken door te spelen met water. Neem extra kledij mee voor als je het koud zou hebben.

Kusjes
jullie leiding

Chiro van 14u-18u
 

De Rakwi-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!

10 t.e.m 12 november: Rakwiweekend!
26 november: Christus Koning
3 december: Sinterklaas
21 januari: Schaatsen ⛸
18 februari: Spaghettidag
30 juni: Eindactiviteit
21 t.e.m. 31 juli: Kamp!

2017 - 2024 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring