lijn

TITO’S

 
 

 

Mei

 

19 mei:

Hallo beste tito’s!
Hebben jullie zin in een opwindend avontuur vol spanning en vaardigheden? We gaan op een uniek en uitdagend blowpipe avontuur deze zondag!
Eerst, laten we kennis maken met de fascinerende wereld van blowpipes. Wist je dat ze oorspronkelijk werden gebruikt door inheemse stammen voor de jacht? We zullen leren hoe we deze traditionele jachttechniek kunnen gebruiken, maar wees gerust, we gebruiken zachte pijltjes en dragen altijd veiligheidsbrillen voor de nodige bescherming. ( als je een veiligheidsbril thuis heb liggen mag je deze altijd meebrengen)
Nu is het tijd voor actie! Nu dat jullie eindelijk pijltjes kunnen rollen gaan we nu oefenen met het laden, richten en schieten van onze blowpipes. Het vergt wat concentratie en oefening, maar voor je het weet schieten jullie als echte experts!
En het leukste deel komt eraan! een free for all? Of eerder een zombie? Als jullie nu afvragen wat in godsnaam zijn een free for all of een zombie kom dan zeker deze zondag!
Chiro van 14 tot 18! Vergeet geen blowpipe en of veiligsheidsbril
 

 

26 mei:
Heel Lier (en omstreken) zal vandaag weer blinken, niet door de groendienst maar door de Tito’s! Gehuld in onze opvallende fluorescerende vesten, waardoor we zowat vanop de maan te spotten zijn, en gewapend met grijpstokken, zullen wij als een ware cleanup crew door de straten marcheren. Elk vuiltje, of het nu een verdwaalde kauwgom is die al drie winters meedraait of een bananenschil die wanhopig naar de grond wuift, zal geen kans maken tegen ons.

Chiro van 14-18u, en we verwachten iedereen met zijn of haar fiets, want we gaan rollend door de straten als een SWAT-team op zoek naar vuilnis!
 

 

Juni

 

2 juni:
In een kleine stad in België leeft een vreemd wezen, het chirolid. Elke zondag beginnen ze aan een vreemde trektocht doorheen de stad, om stipt om 14 uur aan te komen op een grijze koer, in de buurt van het zwembad. Daar gaan ze in een vierkant staan, roepen ze een paar rare dingen en splitsen zich vervolgens in zes groepen op. Eén van die groepen zijn de tito’s. Ze staan er bekend om luid en druk te zijn, totaal geen honkbal te kunnen spelen en elkaar te beschieten met papieren pijltjes.
Maar er is één ding dat ze nog niet kunnen, een belangrijke vaardigheid voor elk chirolid, waar ze al van jongs af aan op worden voorbereid. Af en toe laten ze namelijk vreemde structuren achter, enkel opgebouwd uit lange, houten balken en koorden. Deze structuren kunnen verschillende functies hebben, zoals schommels, glijbanen of zelfs slaapplaatsen. Allemaal belangrijke noden voor chiroleden.
 
Zoals jullie zien is het eindelijk tijd om al die training in het rondsleuren van zware balken toe te passen, want vandaag leren jullie hoe je moet sjorren!
Chiro van 14 tot 18 uur
 

8 juni:
Timô keek naar zijn leeg vel papier en zuchtte diep. Inspiratie leek verder weg dan de maan op dit moment. Hij staarde naar de cursor op het scherm alsof hij hoopte dat het vanzelf iets geniaals zou typen.

“Kom op, creativiteit, waar zit je verstopt?” mompelde hij tegen zichzelf. Maar zijn hersenen leken in een soort slaapmodus te zijn gegaan, net op het moment dat hij ze het hardst nodig had.

Hij krabde op zijn hoofd en keek wanhopig om zich heen, hopend op een flits van inspiratie. Zelfs zijn kat, die normaal gesproken altijd voor een beetje vermaak zorgde, leek hem nu slechts met een blik van medelijden aan te staren.

“Misschien moet ik gewoon schrijven over mijn gebrek aan inspiratie,” mompelde Timô. “Maar ja, dat zou vast het saaiste verhaal ooit worden.”

Plotseling kreeg hij een idee. Hij begon te typen:

“Dus hier zit ik dan, Timô, een jonge leider die vastzit in een creatieve impasse. Mijn hoofd voelt leger dan een verlaten kampeerterrein na het einde van het chirokamp. Maar hé, misschien is dit wel de start van het meest epische verhaal aller tijden. Of misschien ook niet. Maar goed, laten we eens kijken waar deze reis naartoe leidt…”

Met een grijns op zijn gezicht begon Timô te typen, zich realiserend dat soms zelfs het gebrek aan inspiratie tot iets verrassends en grappigs kan leiden. En wie weet, misschien was dit het begin van een briljante Tito tekst na alles!
CHIRO VAN 18u59 TOT 21u01!
 
15 juni:
Stel je voor: je zit in een donkere zaal, en plots verschijnen er bewegende beelden op een groot doek. Dit mysterieuze fenomeen ontstond eind 19e eeuw.
 
In 1895 toonden de gebroeders Lumière in Parijs korte filmpjes die het publiek versteld deden staan. Ondertussen werkte Thomas Edison in het geheim aan de Kinetoscoop, een betoverende kijkdoos. De eerste beelden waren eenvoudig, maar toen verscheen Georges Méliès, een Franse goochelaar, en toverde met fantasie en special effects.
 
Hollywood rook de magie en begon grote verhalen te weven. Geluid en kleur versterkten de betovering, waardoor het een onvergetelijke ervaring werd.
 
Nu streamen we thuis, maar de magie van een goed verhaal blijft. De volgende keer dat je een film kijkt, denk terug aan die eerste verbaasde gezichten in een donkere zaal. Wat zagen zij dat de wereld veranderde?
 
Chiro op Zaterdagavond van 20u-22u
 
23 juni:
Op een warme zomerdag, wanneer de zon op volle toeren draait, besluiten de Tito’s dat het tijd is voor wat verfrissend plezier (geen ruiltocht dus). “Watergevecht!” roepen Pommelien, Lore en Jutta enthousiast, terwijl ze allemaal gigantische waterballon vasthouden alsof het de Heilige Graal is. Juul, Mil en Kamiel staan ook al klaar om hun doorweekte sponzen op de rest af te vuren. Roos, Saar en Hanne, die altijd klaarstaan voor een uitdaging, hebben zich gewapend met waterpistolen die meer op een hogedrukspuit lijken.
 
De chaos barst los wanneer Lars, met een indrukwekkende precisie, zijn eerste waterballon gooit en perfect op Qingkun zijn rug landt. “Hey, niet eerlijk!” schreeuwt hij lachend, terwijl hij een tegenaanval inzet. Ondertussen hebben Charles, Noë en Mathis een oude tuinslang gevonden en proberen ze een geïmproviseerde waterglijbaan te maken. Mats roept met zijn karakteristieke glimlach: “Eerste die beneden is, wint een ijsje!”
 
Natuurlijk loopt het allemaal uit de hand. Waterballonnen vliegen in het rond, het grasveld verandert in een mini-waterpark en iedereen is doorweekt. Zelfs de leiding doet mee, springend door het water alsof ze zelf terug Tito’s zijn.
 
Aan het eind van de middag liggen de Tito’s uitgeput op het gras, druipend nat, maar breed glimlachend. “Dit,” zegt Kaat, “was een onvergetelijke zondag.” En iedereen kan het niet meer dan eens zijn, terwijl ze al verder dromen over het grote kamp.
 
Chiro van 14u-18u 💦

 
30 juni:
Joepie! We gaan naar zee!
We spreken af om 9:30 stipt aan het station van Lier. We hopen terug te zijn om 19:07 in Lier.
Wat nemen we mee?
-lunchpakket
-4 uurtje
-genoeg drinken !!!
-zwemkledij
-handdoek
-zwembandjes kun je lenen van de chiro, eigen zwembandjes mogen ook.
-petje
-zonnecrème
-€10 cash
-identiteitskaart
 
Inschrijven om mee te gaan is verplicht en kan via deze link. Inschrijvingen staan open tot 16 juni.
Wij kijken er al naar uit!
Groetjes
De leiding!
 

De Tito-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
Onze Leden-Whatsapp
 

Belangrijke data!

19 – 21 april: Titoweekend 2.0
30 april: Infomoment bivak
30 juni: Eindactiviteit
21 t.e.m. 31 juli: Chirokamp!

2017 - 2024 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring