lijn

Vergeet zeker geen 4-uurtje. Drankkaarten kan je kopen voor €5 (8 drankjes)

titos

Maandprogramma September

Zondag 22 september:
Gegroet klein grut,
Na een super lekkere BBQ waar je ouders je maar al te vaak waarschuwen om niet te morsen zijn wij het beu! Al die etiquette regels erin gedramd van jongs af aan zullen we vandaag direct uit het raam gooien. Laten we zeggen dat vandaag geldt: “hoe vettiger, hoe prettiger”.
Indien je komt naar deze zondag zal je akkoord gaan met volgende contractuele voorwaarden:
1. De chiro is niet verantwoordelijk indien de toegang tot je eigen huis wordt ontzegd wegens vettigheid en stank.
2. De chiro is niet verantwoordelijk voor de vreemde blikken die je zal krijgen van “propere mensen”.
3. Er zal geen vergoeding mogelijk zijn voor vuile kleding dus neem zelf kledij mee die vuil mag zijn.
Dus als jij is echt een zwijntje wil zijn, is vandaag je dag!
Chiro van 14 tot 18 uur

Zondag 29 september:
Jullie kennen allemaal de foto’s wel. De zeehond met een visnet rond zijn nek, de schildpad met een rietje in zijn neus, de meeuw met een maaginhoud van alleen maar plastiek, de stranden vol met afval,… Daar gaan wij iets aan doen! Nee we gaan niet naar de zee want we moeten eerst de problemen in onze eigen omgeving aanpakken. Vandaag beginnen we om van Lier terug een propere stad te maken. Met vuilzakken, handschoenen en grijpers gaan we ten strijde tegen het afval. Kom met zo veel mogelijk want met hoe meer we zijn, hoe meer afval we kunnen opruimen! Chiro van 14u-18u

Maandprogramma Oktober

Zondag 6 oktober:
Wat doen we vandaag? Wel we geven jullie enkele definities en dan is het aan jullie om het te raden/ uit te zoeken/ op te zoeken/ …
“Het maken van bouwwerken met behulp van touw en houten palen. ”

” Iets met touw stevig vastzetten.”

“Eraan trekken om het te slepen, of los te maken of vast te maken.”

Kan jij al raden wat wij gaan doen. Eén ding is duidelijk: het gaat er stevig aan toe gaan en jullie warmen best jullie spieren al op!

Chiro van 14-18 uur!
Zondag 13 oktober:
Het is zover, de eerste grote klassieker van het jaar: de processie. Ook dit jaar paraderen we vol trots door Lier om zo de eer van Chiro Heilig Hart en Chiro Sint-Gummarus hoog te houden. Jullie worden om 9u15 aan de Chiro verwacht in piekfijn uniform. Na de processie eten we met heel de Chiro samen, neem dus zeker een lunchpakket mee.  Daarna gaan we met de tito’s terug in groep spelen.

Hopelijk zijn die handjes niet helemaal kapot gegaan van dat leren sjorren want vandaag zullen we die toch weer moeten raadplegen. Niet voor het ruwe werk van vorige zondag maar voor een zeer fijn werkje, pijltjes rollen! Deze oeroude kunst kan je natuurlijk pas volledig onder de knie hebben na vele urenlange pijlrol sessies maar iedereen moet ergens starten natuurlijk en voor velen zal dat vandaag zijn! Het zal zweet maar vooral veel tranen kosten om maar enkele pijlen te rollen. Maar niet getreurd nadien kunnen we al die emoties loslaten en elkaar afschieten zodat jij hopelijk op het einde van de zondag aan de top staat!

Ben jij de pijltjesfabriek, de overdreven perfectionistische pijltjesroller of gewoon de frietzakroller? En ben jij een jager, sniper, of iemand die gewoon twee uur om een hoekje wacht tot iemand voorbij komt? Je zal het allemaal te weten komen op deze zondag!

Wat moet je meenemen:
1. Blaaspijp (een stuk pvc buis)
2. Veiligheidsbril (geen zonnebrillen of gewone brillen toegelaten voor veiligheidsredenen)
3. Veel speeksel!
4. Een doos om je pijltjes in te doen (meestal schoendoos).

Om 18u is de Chiro gedaan.

DUS chiro van 9:15 – 18 uur, lunchpakket meebrengen en voor de blowpipe: blaaspijp, veiligheidsbril, doos voor pijltjes

Zondag 20 oktober:

Vorige week hebben we weer met trots kunnen laten zien dat wij DE beste jeugdbeweging zijn van Lier EN omstreken! Vandaag is weer zo’n dag om ons te bewijzen. En dat doen we niet zomaar door netjes aan te komen in uniform. Nee, vandaag moeten we ons op alle vlakken bewijzen. We winnen vandaag op kracht, snelheid, behendigheid en nog veel meer! Wij laten de KSA, KLJ, Scouts, FOS… zien dat de CHIRO nog steeds de beste jeugdbeweging is. Maak jullie klaar voor een heuse strijd op het grasveld waarbij wij elk spel winnen en niet opzij gaan voor anderen!
En zoals de liedjes zeggen: “Who-o-o, de Chiro die heeft ballen overal! Net zoals de KLJ, de Scouts en helden op tv, doen wij ook een goeie daad, maar dan beter uiteraard!”
Chiro van 13-18 uur.
Zaterdag 26 oktober:
Halloween is een feestdag die valt op 31 oktober. Traditioneel wordt Halloween vooral gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Inmiddels heeft het feest ook sterk aan populariteit gewonnen in andere delen van de wereld. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat) geven.
Met dank aan ‘Wikipedia’ voor de mooie definitie van wat Halloween is, zeggen we jullie nu al dat we de avond zullen doorbrengen met een onvergetelijke SCHRIKKELTOCHT!!
Ben je dus niet bang voor het donker, enge geluiden, vieze schaduwen en geniet je ervan om andere mensen de stuipen op het lijf te jagen, kom dan op ZATERDAG 26 OKTOBER van 19u-22u naar de Chirolokalen voor een onvergetelijke avond.

De Tito-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!

Belangrijke data!

Chiro-café: 20 september 2019
BBQ: 21 september 2019
DVDJB: 18 oktober 2019
Titoweekend op de chiro: 8-9-10 november 2019
Christus Koning: 24 november 2019