lijn

titos

Het worden koudere dagen, dus kleed jullie lekker warm aan! ⛄🧤🧣🥶

 

Maandprogramma November

Zondag 24 november:
Deze zondag, 24 november, vieren we Christus Koning!

Zoals de traditie voorschrijft gaat zo’n viering gepaard met een zalig middagmaal. De menu bestaat uit smeuïge koffiekoeken en ne warme choco!

Zo’n feest kan niet vroeg genoeg beginnen! Daarom verwachten we jullie om 10u op de Chiro!

Jullie krijgen binnenkort een brief met daarop een strookje om koffiekoeken te bestellen. Dit kan nog tot 17 november! Vergeet dit zeker niet!

Na het middageten zorgt jullie leiding voor spelletjes binnen de afdeling:

Wij gaan verschillende gezelschapsspelletjes uittesten. Denk maar aan al die spelletjes die je thuis in je kast hebt liggen zoals bijvoorbeeld ‘jungle speed’. Ja dat is dat ene spelletje met die totem en om ter snelste de totem pakken met gevechten tot gevolg. Wel wij gaan deze spelletjes eens in het groot proberen dus geen kleine pionnetjes, totems en dobbelstenen maar alles GROTER! Misschien heb jij vandaag eens de kans om eindelijk zelf een pion te zijn of zelfs een totem! Joepie, wie weet ontdek je nog zotte talenten!

Chiro van 10u tot 18u

Christus Koning in’t kort:

– Om 10u op de chiro

– €1 per koffiekoekske ’s middags

– Bestellen kan tem 17 november
 

Maandprogramma December

Zondag 1 december:
Zwarte Piet ging uit fietsen,
toen klapte zijn band.
Hij moest toen gaan lopen,
met de fiets aan zijn hand.

 
Zie de maan schijnt door de bomen.
Makkers staakt uw wild geraas.
‘t Heerlijk avondje is gekomen,
‘t avondje van Sinterklaas.

 
Zie ginds komt de stoomboot,
uit Spanje weer aan.
Hij brengt ons Sint Nicolaas,
ik zie hem al staan.
Hoe huppelt zijn paardje
het dek op en neer.

 
Dat zijn nog maar enkele van de vele liedjes die jullie allemaal kennen om DE GROTE MAN vandaag te verwelkomen! Zijn jullie dit jaar braaf geweest of hebben jullie in die enkele maanden toch al wat dingen uitgestoken? Dat kom je vandaag te weten wanneer die grote man zijn boek opent! Wie durft?
Chiro van 14 tot 18 uur! MET opgewarmde stembanden!
 
Zondag 8 december:
Die vervelende periode, waar je je brein veel te hard moet overlasten met allerlei info, komt er weer aan. Een overdosis aan informatie die je wanhopig in je hoofd probeert te steken, om dan na het examen de helft weer vergeten te zijn. Gelukkig proberen wij met de chiro deze verschrikkelijke dagen een beetje te verzachten. Speciaal voor jullie hebben we hier een lijstje samengesteld ‘Hoe kan ik de examenperiode net iets aangenamer maken’;
1. Maak een examenplanning (zodat je niet voor het verkeerde examen leert op de foute dag. We spreken hier uit ervaring!)
2. Sla een voorraad snacks in. Voorzie ook gezonde tussendoortjes. (Een aardbeisnoepje is ook gezond. Er komt toch het woord ‘aardbei’ in voor?)
3. Maak tijd om te leren tussen je ontspanningen door.
4. Zorg voor een goede nachtrust. (Als je de cursus nog voor de helft niet kent, ga dan toch maar even een half nachtje door.)
5. Krijg je de formules toch je hoofd niet ingepropt? Dan kan je nog steeds kiezen om spiekbriefjes te maken. (Leiding is niet verantwoordelijk voor mogelijke nullen, indien je betrapt wordt.)
Ziezo, zo hebben we toch weer het gevoel dat we je een klein beetje hebben kunnen helpen. Wij zullen alvast klaarstaan om jullie allemaal een schouderklopje te geven en je veel sterkte te wensen!
Chiro van 14.00 uur tot 18.00 uur.
 

Zondag 15 december:
15 december:
De vervelende examenperiode is nog niet gedaan. Na bloed, zweet en tranen van al dat leren waarbij je jezelf begint af te vragen waarom alles interessanter is dan je cursus, ben je toch weer een week verder geraakt. Hopelijk hebben de examentips wat hulp kunnen bieden in deze zware periode, maar hoeveel tips we ook geven, de neveneffecten van de examens beginnen toch al door te dringen. Enkele voorbeelden van de veel voorkomende neveneffecten:
1. Je rug is kapot na zoveel te zitten en je begint allerhande vage posities in te nemen om het ongemak te verlichten.
2. Je krijgt random vreetbuien tijdens het studeren.
3. Er zijn permanente wallen ontstaan die voor de komende week niet meer verdwijnen.
4. Je krijgt random black-outs (liefst nog tijdens het examen zelf).
De enige mogelijkheid om al deze neveneffecten tegen te houden is natuurlijk door gewoon naar de Chiro te komen! Kom je liever maar voor 2 uur? Geen probleem! Jullie geweldige leiding staat dan ook klaar om jullie pauze zo actief, leuk en zot te maken om even al die stress en stomme leerstof te vergeten.
Hier nog een tip:
Heb je echt veel last van altijd zoveel te zitten? Probeer dan eens wandelend je leerstof op te zeggen. Doe dit alsof jij de leerkracht bent en het moet uitleggen aan anderen, zo ontdek je vaak welke delen je niet zo goed begrijpt.
Examenchiro van 14:00 tot 18:00
 

ZATERDAG 21 december:
Eindelijk is het weer die tijd van het jaar, Kerstmis!! 🎄 Nu eindelijk die vervelende periode van examens achter de rug is, kunnen jullie gezellig met familie en vrienden samen zijn, overdreven veel eten om daarna met een volle buik neer te ploffen, genieten van de gezellige warmte bij de open haard, pakjes open doen, kerstfilms zien die ze elk jaar terug opnieuw uitzenden op televisie, …
Maar wat gaat er boven een goed kerstfeestje samen met jullie Chirovrienden? Wel, op zaterdag 21 december om 18u30 worden jullie in galakledij verwacht aan onze Chirolokalen!! Jullie hoeven nog niet gegeten te hebben en mogen terug opgehaald worden om 22u00.
Xoxo
 

Zondag 29 december:
Jammer maar helaas is het vandaag geen Chiro! 🙁 Hopelijk kunnen jullie je vandaag met iets bezig houden dat natuurlijk minder leuk is als een Chirozondag!
Tot volgend jaar en kusjes van jullie titoleiding
 

De Tito-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!

Christus Koning: 24 november 2019