lijn

TITO’S

 
 

April

 
 

2 april:
Aller, aller, aller liefste titootjes.. Er moet Yu en mij toch effe iets van het hart… De misère heerst tegenwoordig echt over ons.. Onze harten zijn gebroken.. 🙁 In duizend stukjes.. Wij kunnen het niet meer aan, want onze derde helft heeft ons – zoals jullie al wel weten – onlangs voor een paar maanden verlaten.. :// Maar toch, wij blijven hopen en geloven. Want, zoals Charlie Chaplin ooit in een machtige speech van hem zei: “To those who can hear me, I say – do not despair. The misery that is now upon us is but the passing of greed…” (enzoverder), zijn wij ervan overtuigd dat wij Arend kunnen terugvinden! Dus dat gaan we doen ook! Waar zou hij zitten?! Niemand weet het.. Zit hij in Amerika? Of opgesloten in de Balkan? Of misschien wel vlak bij de deur bij onze noorderburen…? Nu is het nog een groot raadsel, maar één ding is zeker en dat is dat onze (en misschien ook jullie) harten vandaag zullen helen. Én, uiteraard dat het gewoon weer een episch leuke zondag gaat worden! Dus kom af van 14u tot 18u want het wordt de moeite! :)) Tot dan! P.S. Als je Arend gemist hebt moet je zeker afkomen, want niets sluit uit dat we vandaag geen telefonisch contact met hem gaan opnemen… Spannennnndddd :))) Ahja, en voor de geïnteresseerden: hier een linkje naar de full speech van Charlie Chaplin, want hij is zo mooi dat ik iedereen moet aanraden om hem ooit eens te lezen.
 

9 april:
Zo’n 2024 jaar geleden is er een vrouw genaamd Maria zwanger geraakt door een onbevlekte ontvanging. (Hoé dat dat gebeurt is, gaat me te boven.) Ongeveer negen maanden later, in een stalletje in Jerusalem is er een Joodse jongen geboren. Die jongen kreeg de naam Jezus. Doorheen zijn leven lang vertelde hij verhalen over zijn vader die boven in de hemelen zijt. Oohhja! En dan was er ook nog Jozef, zijn tweede vader dan? Maar soit, Jezus hield ervan om mensen te helpen en Hij was zeker niet vies van wat goede rantsoenering, want hoe kan je anders twee vissen en vijf broden uitdelen over honderden mensen?! Jezus kon ook maar niet zwijgen over zijn ‘Biologische papa’ die natuurlijk het hele universum, elk grassprietje heeft gemaakt en de mens leven in geblazen heeft en dat allemaal in zeven dagen wellis waar… Allee, eigenlijk zes, want God heeft ook rust nodig. Er waren wel ook wat mensen die Jezus maar ne rare pee vonden, zoals onder anderen de Romeinen. Die geloofde dat er meerdere goden waren, dus die vonden het absurd dat de hele wereld zou geschapen zijn door één enkele entiteit. Maar ja, wat wisten zij?! Die hadden gewoon regelrecht de goden van de Grieken gekopieerd en ze een andere naam gegeven, alsof niemand dat zou merken. Het kwam zelfs zóver dat de Romeinen met behulp van Judas, (één van Jezus zijn apostelen) Jezus gevangen hebben genomen en hem aan een kruis hebben genageld. Dat zou zo ongeveer gebeurt zijn op drie april. Toen was Hij al ongeveer 33 jaar oud en was hij al jaren een doren in het oog van de Romeinen. Het zotste was dus dat die daar drie dagen later gewoon terugstond hé, de mafketel?! Maar, deze keer niet voor lang. Hij wou nog tegen zijn apostelen zeggen dat zij zijn bericht van God moesten verder zetten en dat hebben ze dan ook gedaan. Om een lang verhaal kort te maken, is dat dus de reden waarom we vandaag spijtig genoeg geen chiro doen… 🙁 Geniet allemaal maar van het lekkere eten en een gezellige Pasen! Xxx de titoleiding.
 

16 april:
Lieve Tito’s, Wij hebben goed nieuws voor jullie! We laten de vijgen achterwegen, want de Paashaas heeft toch nog wat eitjes voor jullie overgelaten!!! ;)) Nu de lente in het land is hoop ik echt dat de zon vandaag gaat schijnen, want amai wa was me da allemaal seg… Diene sneeuw in maart was er ook te veel aan. Maar bon, wat doen we in de zon? Zonnen natuurlijk! En tijdens deze gezellige prakdag kunnen we ook ineens onze fameuze buitencinema regelen. Eitjes, zon, prakken, meer hoeft dat niet te zijn! Chiro van 14u tot 18u! Tot dan!
 

23 april:
Vandaag gaan we samen met de drie oudste afdelingen naar het MOOOV filmfestival in Lier. Op dit festival kunnen wij als jeugdbeweging genieten van (h)eerlijke films, deelnemen aan toffe activiteiten en onze smaakpapillen verwennen met wereldkeuken. Er is ook een hapjesmarkt voor wereldreizigers. We gaan dus eigenlijk basically naar de cinema, maar niet op de manier zoals de meeste van jullie het waarschijnlijk zullen doen. Wij hopen jullie allemaal in in grote getalen te mogen ontvangen! Tot dan. Chiro van 14u tot 18u.
 

Titoweekend 2

28 t.e.m. 30 april — Titoweekend 2:

 
Lieve lieve lieve Tito’s,
 
Dit weekend is ons laatste hoogtepunt dat we gaan beleven voor we samen op kamp vertrekken. Om ons daar zo goed mogelijk op voor te bereiden gaan we dus ook met de fiets! Waar we juist naartoe gaan is nog een verrassing tot de dag zelf, maar wij kunnen jullie al wel zeggen dat het niet Ranst is, want hoe vaak jullie leiding daar al op weekend is geweest is niet op één hand te tellen. Nee nee, we gaan zo ‘n 23km verder van Lier. Da valt nog wel mee eh! 😉
 
Wat nemen we allemaal mee?

 • €20 cash (inschrijvingsgeld voor het weekend)
 • Een zakcentje
 • Slaapzak
 • Matje of veldbed
 • Kussen
 • Knuffel
 • Genoeg onderbroeken en kousen!
 • Uw allermooiste pyjama
 • Sportieve kledij (,want wij tito’s zijn sportief!)
 • Tandenborstel/toiletzak
 • Al de rest dat ik nog vergeten ben
 • We vertrekken om 18u stipt op de Chiro dus zie dat je zeker op tijd bent! (17u45 op de Chiro dus!) Jullie bagage zal gebracht worden naar onze weekendplaats, maar meer info daarover volgt nog via mail en WhatsApp. We rijden na het weekend ook samen terug naar de Chiro met de fiets. Daar kunnen jullie ouders jullie oppikken rond 13u.
   
  Wij hebben er alvast mega super veel zin in en hopen dat jullie allemaal van de partij zijn!
   
  Veel liefs, jullie leiding <3
   

  De Tito-leiding


  Heeft u een vraag?
  Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
   
  Inschrijven Titoweekend 2
  Vanaf 28 tot en met 30 april gaan de Tito’s op hun tweede weekend. Inschrijven doe je via dit inschrijvingsformulier.
   
  WhatsApp groep
  De Tito’s hebben een WhatsApp groep. Iedereen kan daar via hier in komen!
   

  Belangrijke data!

  28 t.e.m. 30 april: Titoweekend 2 🤪
  7 mei: Megagewestdag!
  13 mei: Onze openluchtcinema! 🎬
  14 mei: Zondagborrel en infoavond kamp 🥂🥸
  21 t.e.m. 31 juli: Kamp!

  2017 - 2023 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring