lijn

titos

Het worden koudere dagen, dus kleed jullie lekker warm aan! ⛄🧤🧣🥶

 

Maandprogramma Januari

Zondag 19 januari:
Nu jullie van een deugddoende vakantie hebben kunnen genieten en jullie je hersenen hebben kunnen opladen is het weer tijd om het jaar goed in te zetten! Misschien kennen jullie die vreemde, rare mensen die zo 2 lokalen verder zitten dan ons, die telkens iets anders roepen in de formatie, … Vandaag zullen wij jammer genoeg niet in leiding staan, maar zullen een paar van de Aspi’s jullie komen entertainen! Wat jullie gaan doen deze zondag is natuurlijk een groot raadsel, maar luister maar goed, want een paar onder hen kunnen volgend jaar misschien wel leiding worden van jullie
Chiro van 14u-18u
 

Zondag 26 januari:
Waar je ook bent,
ik zou het niet weten.
Niet in afstand of tijd te meten.
Maar je zit in onze gedachten,
Terwijl we op jou blijven wachten.
Herdenkingschiro van 14.00 – 18.00
Ps: gelieve uit respect 1 zwart kledingstuk te dragen (zwarte sokken, trui, t-shirt, armbandje, haarrekker, schoenen of …)

 

Maandprogramma Februari

Zondag 2 februari:

 

Zondag 9 februari:
Valentijn (Latijn: Valentinus) (3e eeuw) is de naam van drie of vier martelaren en heiligen uit de derde of vierde eeuw. De feestdag Valentijnsdag (14 februari) is de dag der geliefden en zou de dag zijn waarop deze heilige stierf.
Volgens de legende kwam een jong paar bij bisschop Valentijn met het verzoek hen te trouwen. De man was een heidense soldaat, de vrouw een christen. Valentijn vond de liefde zwaarder wegen dan de wetten van de keizer, en huwde het stel. Al gauw kwamen meer paren met hetzelfde verzoek. Hij werd aangegeven en gearresteerd. Toen hij voor de keizer moest verschijnen, probeerde hij die te bekeren. Claudius voelde zich beledigd en liet Valentijn martelen en onthoofden. Dat gebeurde op 14 februari, maar welk jaar het was, is onduidelijk. Voordat het vonnis werd uitgevoerd, zag Valentijn nog kans het dochtertje van de gevangenisbewaarder een briefje toe te stoppen; Van je Valentijn, stond erop.

Volgens een ander verhaal kwam een cipier (of de stadhouder van Rome) bij de toen al in de gevangenis zittende Valentijn met het verzoek zijn blinde dochter te genezen. Valentijn zorgde voor een geneesmiddel, maar dat werkte niet. Op de dag van zijn onthoofding probeerde de vader van het meisje nog wanhopig het vonnis tegen te houden, maar tevergeefs. Na Valentijns terechtstelling ontving het meisje een klein briefje van Valentijn, waaruit een gele bloem viel (als mensen hem om raad vroegen gaf hij hen een bloem, vandaar de bloemengroet op Valentijnsdag). Op het briefje stond ‘Van Valentinus’ en direct kon ze weer zien. Volgens de legende werd de vader daarna bekeerd tot het christendom.
Chiro van 14-18 uur <3 <3 <3 <3
 

Zondag 16 februari:
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert jullie geliefde leiding de spaghettidag.
Goed nieuws dus, want na een zalige zondagnamiddag kan je gulzig die spaghetti naar binnen schrokken.
Extra goed nieuws, wij voorzien nog steeds een programma voor jullie!
Bereid je alvast voor, want het wordt een namiddag hevig strijden tegen de keti’s en de aspiranten. Jullie zijn dan misschien wel de jongsten, maar jullie moeten zeker niet onderdoen. Haal die spierkrachten en strijdkreten al maar naar boven en make us proud!
Let op wegens de organisatie van de spaghettidag is het vandaag een uurtje minder lang chiro.
Chiro van 14.00 – 17.00 uur
 

Zondag 23 februari:
2 maanden geleden hebben jullie er alles aan gedaan om al jullie examens tot een zo goed mogelijk einde te brengen! 2 maanden geleden… dus dat moet nog allemaal heel vers in jullie hoofd zitten! Vandaag testen wij wie welke kennis bezit en wie de oppertito wordt op vlak van wetenschap, wiskunde, chemie of eender welk vak! Wie wordt ‘de slimste tito?’
Chiro van 14-18 uur
 

De Tito-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!

Spaghettidag: 16 februari 2020
Quiz: 18 april 2020