lijn

TITO’S

 

Mei

1 mei:
Lieve leden,

Zoals de mama en papa dagen kuisen om het huis bij jullie proper te houden omdat jullie echte vetzakskes zijn, dient de leiding dit ook te doen in de Chirolokalen. Wij, de leiding, trekken vandaag onze gele handschoenen aan, een haarkapje op ons hoofd en met den Dreft in de hand gaan wij de Chiro een goei (kuis)beurtje geven!
En raad eens, jullie doen gewoon lekker met ons mee, want ja… Sommige Tito’s die borstelen met een aftrekker, terwijl dat eigenlijk gewoon dient om water mee af te trekken. Ook kuisen jullie de toiletten zonder de toiletten te kuisen, enkel de vloer… Je hoort het wel, jullie moeten nog veel leren!
Toch is het dubbel, en willen we geen boete aan ons been hebben omwille van kinderarbeid. Daarom zullen de Aspiranten jullie met veel liefde opvangen om er een ongelooflijke namiddag van te maken terwijl wij liggen te schuren en te zwoegen!

Zondag van 14u tot 18u

(PS: indien er iets extra moet voorzien worden, zoals een fiets of dergelijke, voor het programma van de aspiranten, zullen we dit op tijd naar jullie communiceren)
 

8 mei:
Lieve tito’s
Bakken
Braden
Roeren
Grillen
Koken
En natuurlijk alles weer flink opkuisen.
Vandaag moeten jullie de echte koks in jullie naar boven halen. We houden namelijk een super epische, nog nooit vertoonde, mega geweldige – TITO BAKE OFF!
Allen komen is dus de boodschap om te zien wie het beste gerecht of dessert op tafel weet te zetten.
Chiro van 14u-18u
 

15 mei:
Een tijdje geleden moesten jullie een geheimzinnige vragenlijst invullen. Voor jezelf niet mysterieus, maar deze zal wel zo zijn voor je mede-leden.
Wat was die tweede vraag nu ook al weer? En heb ik mijzelf opgegeven om eventueel de beruchte ‘mol’ te zijn?
Eén van jullie zal dit te weten komen vooraleer de zondag echt van start gaat. Zou jij die druk aankunnen? En zou je misschien zo’n goede mol zijn om heel de zondag te kunnen saboteren en uiteindelijk de grote geldpot te winnen, of zou je misschien al ontmaskerd zijn voor het vier-uurtje en met niets naar huis gaan?

Aan degene die de mol moeten proberen ontmaskeren, wees niet blind zoals de mol, maar probeer alles goed te hebben gezien, want de mol is meedogenloos! Ben jij degene die hem gaat ontmaskeren? Wel, we gaan het dan allemaal te weten komen!

Wist je trouwens dat mollen niet blind zijn, maar gewoon slechtziend? Ze moeten af en toe gewoon eens een bril dragen om goed te kunnen zien. Mollen hebben zelfs een gemiddeld territorium van zo’n 400 vierkante meter. Dat is potverdekke de oppervlakte van heel de koer van onze Chiro. Wow! Wist je dan ook dat mollen tot een diepte van 1m20 kunnen graven en ze geen winterslaap houden? De mol is dus altijd actief! Wees gewaarschuwd!

Lekker mollen doen we van 14u tot 18u op de Chiro.
 

22 mei:
Iedereen heeft er al eens over gedroomd om een held te zijn. In de vorm van een superheld met de vaagste krachten zoals de schoenen van je vijand laten verdwijnen terwijl je de grond in lego verandert of misschien wel een geheim agent met de graafste nieuwe technologie zoals een radar die je de weg toont naar het dichtstbijzijnde bad-eendje of misschien iets meer realistisch als een rijke filantropischt die de armen helpt met het geld dat je hebt gemaakt met het uitvinden van de visbokaal op wieltjes. Maar laten we eerlijk zijn iedereen heeft ook ooit al wel eens gedroomd van door en door slecht te zijn. Hierbij denk ik aan dromen over een meesterdief zijn die alle gouden wc-rollen van een miljoen euro per stuk steelt of een een tiran die gewoon voor de leut Equatoriaal-Guinea opblaast. Of jij nu eerder bij de goeden of de slechten hoort komen we deze zondag wel te weten
Chiro van 2 tot 6
 

29 mei:
Lieste Tito’s

Chiro; wat is dat nu eigenlijk juist? Volgens pastoor Jan bestaat chiro uit twee delen Chi en Ro. Volgens ons is chiro dan weer gewoon een zondagmiddag het varken uithangen, genieten, speciaal doen, anders dan anders, knotsgek en gewoon een heerlijk wekelijks moment. Maar wat is Chiro voor jullie? ….
Daar komen we deze Zondag achter!
Chiro van 14:00 – 18:00
 

De Tito-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 
Er is een whatsapp groep voor alle Tito’s, klik hier als je er nog niet in zit!
 

Belangrijke data!

21 November: Christus Koning
 

2017 - 2022 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring