lijn

TITO’S

 
 

September

 

3 september:
Wist je dat een giraffe langer zonder water kan dan een kameel? Dat vogels geen pipi doen? Wist je dat een scheet laten goed is tegen een te hoge bloeddruk? En dat men in Frankrijk vaker roos toiletpapier gebruikt dan wit? Wist je dat anatideaphobia staat voor angst dat een eend naar je staart? Wist je dat de zonsopgangen op Mars blauw zijn? En dat arachibutyrofobie ook bestaat en dat dat staat voor de angst dat er pindakaas aan je gehemelte zou plakken? Wist je dat het woord stewardess het langste woord is dat je met je linkerhand op de linkerkant van je toetsenbord kan typen? Wist je dat honing niet kan bederven? En dat een slak drie jaar kan slapen? Wist je dat er jaarlijks meer mensen sterven (150) door vallende kokosnoten dan door haaienbeten? En dat Buckingham Palace 602 kamers heeft? Wist je dat vleermuizen altijd linksaf slaan als ze uit een grot vliegen? En dat aanstekers eerder zijn uitgevonden dan lucifers? Wist je dat kangoeroes, otters en gevlekte stinkdieren hun zwangerschap maanden kunnen uitstellen? Ze zijn wel bevrucht, maar het eitje nestelt zich nog niet in de baarmoeder. Wist je dat de ideale hoogte om een beboterde boterham te laten vallen zodat hij met de boter naar boven op de grond terechtkomt 2,5 meter is? En wist je dat je deze zondag je nieuwe leiding te weten gaat komen EN DAT VANAF VANDAAG JE LEUKSTE CHIROJAAR OOIT VAN START ZAL GAAN?
TIS WEER CHIRO VAN 14U TOT 18U!!!!!
Kusjes, jullie nieuwe en leukere leiding xxx
 

10 september:
Goedemorgen avonturiers!
Het zomerseizoen is in volle gang, en dat betekent dat het tijd is om af te koelen en plezier te maken met water! Daarom gaan wij een special edition waterestafette spelen! Vandaag staat er een spetterend avontuur op het programma, want we gaan een hele dag vol waterspelen beleven natuurlijk! Een ziek waterballonnengevecht ? Wees daar maar zeker van. Om ter verst een waterballon te smijten, om het even rustig aan te doen? Check! Sponzen trefbal? Natuurlijk is deze ook van de partij! Dus kom maar allemaal naar de chiro van 14 uur tot 18 uur!
! ( opgelet, er wordt voorspeld dat het 30 graden gaat worden. Neem dus ZEKER een drinkbus mee, ook droge kledij kan handig zijn. Vergeet je zeker niet in te smeren ) !
 

17 september:
Yow Dreiries & Dreirinnen,
Trekte gello ook elle trainingspakskes aan en zet die Gucci-pet maar op uwen bol, want het is tijd voor de eerste marginale zondag van ons chirojaar. Deze zondag maken we de straten van Lier onveilig met onze luide knalmuziek en onze stoere looks. Kijk eens in de kleerkast van je broer of zus en zoek een gekke glittertop, funky fluo-beenwarmers of een veel te grote zonnebril. Vlecht je haar in zes verschillende vlechten of doe er een potteke gel in. Onze outfits liggen al klaar, we zijn alvast heel erg benieuwd naar jullie marginale fits.
Chiro van 14-18u. Iedereen wordt verwacht met zijn of haar fiets.
Graaf geven we jullie eerst nog een lesje straattaal mee, dit kan namelijk nog van pas komen:
Aiwa: hallo
Alles boega: goed
Chickie: mooi meisje
Challas: tot ziens
Fissa: feest
Jilla: gevangenis
Kill: knappe jongen
No span: maak je niet druk
Panja: dronken
Pokko’s: geld
Telly: gsm
Tjappen: eten
Waka: gestoord
Wrokko: werk
 

24 september:

Liefste tito’s,
Ons FEESTWEEKEND sluiten we dit jaar in stijl af. Dat doen we met een heuse FAMILIEZONDAG! We organiseren een groot honkbaltoernooi en iedereen kan meedoen! Vrienden, familie, kennissen, oudleiding, de kookploeg, … Maar uiteraard kan er maar één winnaar zijn; één team dat zichzelf tot beste honkbalteam van heel Lier én omstreken mag kronen. Dat klinkt heel spannend, maar dat is het echt niet. Want wij weten al, liefste tito’s, dat wij dat team zullen zijn! Dus kam je haren, strijk je chiro-uniform glad en poets al het geel van je tanden. Dan zijn wij helemaal klaar om onze gouden beker in ontvangst te nemen!
 

Oktober

 

1 oktober:

Beste natuurliefhebbers,
Wisten jullie al dat 23% van het Belgische territorium wordt ingenomen door bos? Bossen zorgen voor zuurstof en regen, ze bieden een thuis aan bijzondere planten en dieren en ze spelen een belangrijke rol in het tegengaan van klimaatverandering. Ze absorberen namelijk schadelijke verontreinigende stoffen en geven schone zuurstof af om te ademen. Daarnaast geven ze ons voedsel en medicijnen en zorgen ze ervoor dat onze tuin niet onder water ligt. Zoals jullie zien zijn bossen voor heel veel goed en daarom gaan we vandaag deze prachtige plek ontdekken!
Chiro van 14u tot 18u tot dan 😉

 

8 oktober:
Kameraden!
Vandaag trekken wij erop uit in de Lierse straten. Gewapend met een grijpstok en vuilzakken gaan we de strijd aan met zwerfvuil dat onze stad heeft ingenomen. Gekleed in ons fluovestje zullen door de straten marcheren en iedere sluikstorter op andere gedachten brengen. Geen enkele snoeppapiertje of sigaret zal aan ons kunnen ontsnappen, meedogenloos zullen we ze in onze zwarte zak steken. Na deze zware taak leveren we onze slachtoffers in bij de stad en hiervoor zullen we uiteraard rijkelijk beloond worden. Moe maar voldaan kan ons zwerfvuilbataljon eindelijk terugkeren naar ons Chiroheem, na een vier uur lange War on Litter.
Chiro van 14 tot 18 uur. Neem zeker je fiets mee.
 

15 oktober:
Liefste vrienden
DE zondag der zondagen is opnieuw aangebroken! Vandaag staat alles in teken van de thaumetopoea processionea saint gommaar. Het is een vlinder uit de familie van de tandvlinders ofwel de Notodontidae. De soort komt vooral voor in Sint-Gummaruskerken om 10u en staat bekend om de branderige en jeukerige stoet waarbij mensen vanuit Lier en ver daarrond met grote ogen en veel bewondering aan de zijlijn staan te juichen voor Chiro Lier! Eeuwenoude geruchten doen de ronde dat de rups om 12u heerlijk warme soep voorziet, maar adviseert om zelf ook bokes mee te nemen. Nadien volgt nog een heerlijke namiddag onder eikenbomen, waar het plaaginsect ook wel eens gespot wordt. Om 18u is de dag van de Sint-Gummarusprocessierups jammer genoeg gedaan.
Meer informatie volgt nog!
 

22 oktober:

Hopelijk zijn jullie allemaal bekomen van de blowpipe! Vandaag gaan wij met alle jeugdbewegingen van lier zowel klassieke spelletjes doen als wilde spelen. Dus zoek almaar een tutorial op hoe je Dikke Bertha moet winnen want elk jaar domineert onze Chiro deze massaspelen en winnen wij. Daarom moeten wij ook deze keer winnen! Dus ga allemaal naar de Basic Fit , maak een fitness schema of probeer een body building dieet zodat we zeker gaan winnen. Wij vertrouwen erop dat dit jullie gaat lukken!
Chiro van 2 tot 6
 

27 – 29 oktober:
Droogcement, drugsagent, efficiënt, drugspatiënt, element, eurocent, evident, eindaccent, exellent, exponent, gewielrend, halftalent, hartpatiënt, hoofddocent, zeer frequent, hulpagent, huispatiënt, happy end, stond bekend, webcontent, toegekend, verkeersreglement, een fluitje van een cent, discriminatieargument, voor de volle honderd procent, operatiekamerassistent, laboratoriumexperiment, motorijtuigenverzekeringsdocument, correspondent, loyaliteitsdividend, langstlevendetestament, laten zien wat je waard bent, openluchtexperiment, politieagent, windsurfevenement, weekendabbonement, jongerenklassement, minister-president, oorlogscorrespondent, basisassortiment, tegenargument, instrument, assistent, landbouwproducent, micro-element, natuurtalent, het is echt waar WE GAAN OP WEEKEND!
Verdere informatie volgt nog!
 

 

De Tito-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
Onze Leden-Whatsapp
 

Belangrijke data!

22 – 24 september: Feestweekend!
15 oktober: Processie
20 oktober: DVDJB!
27 – 29 oktober: Tito weekend <3
26 november: Christus Koning
18 februari: Spaghettidag
21 t.e.m. 31 juli: Chirokamp!

2017 - 2023 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring