lijn

Tito-afdeling
 

WEKELIJKS WORDEN JULLIE VERWACHT MET DE FIETS

 

Maandprogramma Mei

Zondag 26 mei:
Onderstaande gebeurtenissen uit de geschiedenis van de mens vonden steeds plaats op 26 mei en waren stuk voor stuk een mijlpaal in de geschiedenis.
451 – Slag bij Vartanantz: Koning Yazdagird II van Perzië probeert tevergeefs zijn christelijke vazallen in Armenië tot het zoroastrisme te dwingen.
1499 – Hendrik IV van Nassau-Beilstein wordt opgevolgd door zijn zoon Johan II.
1502 – Beleg en ontzet van Huissen: Een leger in dienst van Karel van Gelrebelegert de stad Huissen, die op dat moment in handen is van het Hertogdom Kleef.
1572 – Louise de Coligny huwt Charles de Teligny.
1603 – Slag bij Sluis: De Spaanse vloot onder bevel van Frederik Spinola lijdt zware verliezen tegen de Zeeuwen onder leiding van Joost de Moor.
1805 – In de kathedraal van Milaan wordt Napoleon Bonaparte tot koning van Italiëgekroond. 1828 – De mysterieuze Kaspar Hauser duikt op in Neurenberg.
1938 – Eerste uitzending van de AVRO-quiz Hersengymnastiek.
1964 – De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) wordt opgericht.
1966 – Guyana wordt onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.
1971 – Agatha Kaptein, de laatste begijn van het Begijnhof Amsterdam, wordt begraven in het Zustergraf van de begraafplaats Barbara in Amsterdam.
1972 – Het SALT I-verdrag tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten wordt getekend.
1990 – Rond het gekraakte Wolters-Noordhoff Complex (WNC) in Groningenbreken hevige krakersrellen uit.
1993 – China laat Xu Wenli (49) vrij, drie jaar voor het aflopen van zijn straf. Hij is een van de bekendste politieke gevangenen van de democratische beweging van de periode 1978-1981.
1994 – Michael Jackson trouwt met Lisa Marie Presley. 2006 – Het Berlin Hauptbahnhof in Berlijn wordt geopend.
2009 – De Zweedse marine raakt in de Golf van Aden verwikkeld in een vuurgevecht met piraten. Het marineschip HMS Malmö wordt hierbij beschoten met een raketwerper.
2011 – In Servië wordt Ratko Mladić opgepakt. De voormalige Bosnisch-Servischegeneraal wordt sinds 1995 door het Joegoslavië-tribunaal gezocht voor genocidedie hij gepleegd zou hebben tijdens de Bosnische Oorlog.
CHIRO VAN 13u tot 18u
 

Maandprogramma Juni

Zondag 2 juni:
 
Zondag 9 juni:
Een handicap is een aangeboren dan wel door ziekte of ongeval opgelopen beperking van lichamelijke, verstandelijke, psychische en/of sociale aard. Bij iedereen van ons schuilt wel een kleine handicapé. Vandaag gaan we zien we de grootste beperking heeft en welke het is. Vandaag gaan we ook uittesten wie het beste met welke handicapé kan omgaan. Kort samengevat een dag die perfect op ons lijf is geschreven
De handicap uit zich in individuele beperkingen alsook hindernissen bij het uitvoeren van activiteiten in en deelname aan de samenleving Deze beperkingen vormen voornamelijk een rem op de individuele ontwikkeling en de integratie in het maatschappelijk leven. Een handicap gaat over het lichaam en het verstand, het individu en de persoonlijkheid. Er zijn steeds meer mensen met een beperking. Ondertussen zijn er ook verschillende sporten die je kan beoefenen met een handicap. Een deel van deze zotte sporten gaan we vandaag uittesten!
Chiro van 14 – 18 ! Haal je beste beperkingen in jezelf naar boven
 
Zaterdag 15 juni:
Oké… Hier gaan we dan. Focus. Snelheid. Ik ben snelheid. Eén winnaar. 35 verliezers. Ik eet verliezers als ontbijt. Ontbijt? Misschien had ik toch moeten ontbijten. Een kleine boterham met Clements’ roze duo choco had me wel een extra voordeel kunnen geven. Nee nee geconcentreerd blijven! Ik ben sneller dan snel. Ik ben scherper als scherpst. Ik ben bliksem! En iedereen riep.
Bliksem! Ah-ah. Redder van het universum. Bliksem! Ah-ah. Hij zal iedereen redden! Bliksem! Ah-ah. Hij is een mirakel. Bliksem! Ah-ah. Koning van het onmogelijke. Hij is er voor ieder van ons. Komt op voor ieder voor ons. Hij redt met een magisch hand. Elke man en elke vrouw. Elk kind, Hij is de machtige flits.
 
Dat zal ik zijn! En de volgende morgen als je wakker wordt en de vogeltjes fluiten buiten in de tuin, zal je je afvragen wat er de avond ervoor gebeurd is. Je zal slechts enkele flarden herinneren. Voetstappen achter je! Ze kwamen dichterbij! Ze werden als maar luider en volgden elkaar sneller op. Je hart bonkt harder dan ooit tevoren. Overal in het donker rondom je zie je dingen bewegen. Je hoort het fijnste geritsel van op meters afstand. Je maakt beslissingen onder invloed van adrenaline. Te snelle beslissingen. Beslissingen die je anders niet zou overwegen. Je duikt ergens weg! Houd je stil. Het enigste dat je hoort is het gebonk van je hart tot in je hoofd. Na een tijdje van absolute stilte denk je dat je veilig bent. Dat je een goede schuilplek hebt gevonden. Je kijkt rond en begint te geloven dat deze plek echt nog wel dik oké is. Je begint je als het waren er je thuis te voelen en je verzet je een beetje zodat je meer op je gemak zit. En opdat moment voel je een tinteling over je rug en een warme adem in je nek. Alles was tevergeefs want ooit zullen ze je vinden en je kunt niet blijven weglopen.
 
We spelen een spel vanavond. Geen spel voor watjes. We starten om 19:00. Mochten er nog deelnemers leven om 22:18 mogen deze terug worden opgehaald op de Chiro. Een goed voorbereiding en sportschoenen zijn een voordeel en een ticket naar de overwinning en een verder rooskleuring leven.
 
Zondag 23 juni:
Slecht nieuws… Deze dag, 23 juni 2019 is namelijk de laatste zondag die we samen zullen doorbrengen op onze geliefde Chiro. Na vandaag is het namelijk gedaan met elke zondag 4 uur lang genieten van die 6 charmante personen met dat rode koordje aan hun broek. Gelukkig hebben die 6 personen nog wel geregeld dat we volgende week nog samen op weekend kunnen gaan naar ….
 
Zoals jullie onwaarschijnlijk ook al wel gemerkt hebben heeft jullie leiding sinds enkele maanden dwangverschijnselen gekregen die achteraf ook nog eens besmettelijk bleken te zijn. Hiermee bedoelen we natuurlijk de FIFA-obsessie die sinds enkele maanden ons dagelijks leven bepaald. Zo staat jullie leiding elke dag tijdig op zodat ze uitgebreid hun tijd kunnen nemen voor hun dagelijkse missies, evenementen, campagne, … Nadat ze daarmee klaar zijn heeft jullie leiding even de tijd om hun tijd in iets anders te steken. Niet te lang natuurlijk want na 2 uur is dat pakketje klaar en moet het volgende pakketje worden geopend. Soms gebeurt het ook dat we een pakketje van 6 of 12 uur hebben. Op die momenten doen we meestal dingen zoals Chiro en soms zelfs school, al kunnen we tijdens dat laatste het niet laten van toch snel die app eens te openen om te zien of er niets op de markt staat of er geen nieuw evenement beschikbaar is. De groepchat van jullie leiding lijdt ook onder de FIFA-obsessie. In het begin werd deze nog gebruikt om programma en dergelijke in te bespreken, maar tegenwoordig is FIFA het enige wat daar nog in passeert.
 
Moesten jullie nu een beetje bang krijgen dat we jullie zouden verwaarlozen omwille van onze obsessie, vrees dan niet want wij hebben namelijk de oplossing gevonden! En nee, het is niet jullie allemaal toevoegen in “TITO N.V.” waar jullie natuurlijk wel allemaal meer dan welkom in zijn. Wat is onze oplossing dan wel? Simpel! Vandaag organiseren we namelijk een echte FIFA dag! Vandaag zullen jullie starten met een amateuristisch team dat jullie moeten opwerken om zo hoog mogelijk in de competitie te kunnen komen en zo de andere tito’s te imponeren. Net zoals in FIFA zullen we jullie teams beoordelen op teamalgemeen en op teamgeest. Spelers zullen jullie moeten verdienen in evenementen die plaats vinden, op de markt, door versus aanval te spelen, 1 vs 1, campagne, … Jullie horen het al. De mogelijkheden zijn onbeperkt! Moesten er toch nog patatjes zijn die denken dat ze nu hun gsm moeten meenemen, aan hen nog even de boodschap dat dit niet moet. Dan rest er mij nog net te zeggen dat het competitietoernooi start om 14 uur en eindigt om 18 uur. (Ps: aan de tito’s die al in TITO N.V. zitten vergeet niet van competitie te spelen alvorens jullie naar de Chiro komen!)
 
28 – 30 juni:
De leiding is er klaar voor!
Wij hebben weekend 3.0 uitgedacht, vastgelegd en zelfs al voor een deel betaald.
Het enige wat we nu nog moeten weten is of onze leden er ook klaar voor zijn.
Hoe kan je laten weten dat je zoon/ dochter er ook klaar voor is?
Heel simpel, stort €25 naar de rekeningnummer BE48 7310 3689 4327 met de mededeling Weekend 3.0 + naam lid.
Omdat wij niet graag voor teveel man zouden betalen vragen we om dit te doen VOOR 01/06/2019.
 
Nu horen wij natuurlijk iedereen al denken “Naar waar gaan we met weekend 3.0?”
Uiteraard is dit een verassing maar zullen we jullie net voldoende informeren zodat jullie toch nog weten wat jullie moeten meenemen.
We vertrekken op vrijdag 28 juni met de trein. (Het uur van vertrekt hangt af van hoe laat de scholen uit zijn)
Het is belangrijk te weten dat jullie NIET binnen slapen maar lekker gezellig in een tent. (Wij voorzien tenten)
Zondag zullen we ongeveer om 18 uur terug zijn. (exacte uur volgt nog)
 
Wat moet je zeker meenemen?
Uniform (aanhebben bij aankomst)
Drinkbus
Waterschoenen
kleren die nat mogen worden
zwemgrief
Slaapzak
Matje en/of veldbed
Hoofdkussen
Pyjama
Je knuffel
Toiletzak met benodigdheden (tandenborstel, tandpasta, zeep, deo, kam, maandverband, …)
Zonnecrème
Handdoek
Washandje
Gammel
Mes
Vork
Lepel
Beker
Stevige schoenen
Kousen
Ondergoed
Regenjas
Warme kleren
Zaklamp
Identiteitskaart (deze zal worden bijgehouden door de leiding tot na het weekend)
NOTA: Gsm’s, Tablets, blenders en andere elektronische toestellen zijn NIET toegelaten op het weekend! Indien de leiding iemand hier toch mee betrapt zullen zij deze persoon hiervan onteigenen tot na het weekend.
 
Indien er nog vragen zijn over het weekend mogen jullie deze uiteraard steeds aan ons laten weten!
 

Liedje van de maand!

 
 

De Tito-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!

Titoweekend 3.0 28-30 juni 2019
Kamp: 20-31 juli 2019
 

 
Tito-afdeling
 
Tito-afdeling
 
Tito-afdeling