lijn

ASPIRANTEN

 
 

December

 
 

1 januari:
 
GELUKKIG NIEUWJAAR ASPIRANTEN !
We wensen iedereen van jullie een geweldig nieuw jaar toe waar alles mogelijk is, en waar jullie allemaal jullie dromen kunnen najagen! Natuurlijk kijken wij uit naar een nieuw jaar vol Chiro, het beleven van leuke momenten.
 
Vandaag ist helaas gene Chiro. Iedereen kan zijn of hare (zware) kater verwerken op de best mogelijke manier. Stuur in ieder geval ‘s morgens allemaal elle mooiste ‘kater-ochtend-gezicht’ oep de eerste dag van het nieuwe jaar.
Hier zijn in ieder geval een aantal tips om uw nieuwjaars-kater te overleven:
 
1) blijf langer liggen en stinken in uw bed, geef uw lichaam voldoende rust om te kunnen herstellen
2) eet een stevig en gezond ontbijt
3) drink genoeg water, zeker na het feesten en dus voor het slapengaan. Als je dit pas 1/1/23 leest, dan is het hoogstwaarschijnlijk al te laat, oeps!
4) drink geen koffie’ke, want dat droogt uw lichaam verder uit
5) zorg dat je rustige activiteit doet, bijvorbeeld YOGA, maar zorg ervoor dat het YOGA-matje proper blijft…
 
Wel, veel succes er mee!
We zien elkaar de volgende zondag weer om de meest memorabele verhalen van oud-op nieuw met elkaar te delen en wat jullie voornemens zijn voor het nieuwe jaar.
 
Dikke kussen,
De aspirantenleiding Xxx
 
8 januari:
 
🎶 Driekoningen, driekoningen
🎶 Geef mij een nieuwe hoed
🎶 Mijn oude is versleten
🎶 Mijn moeder mag het niet weten
🎶 Mijn vader heeft het geld op de rooster geteld.
 
Dit liedje gaan we vandaag talloze keren zingen!
Neem je mooiste verkleedkleren, kronen en sterren maar want wij gaan vandaag driekoningen zingen.
 
Na het 4-uur gaan we jullie hersenen laten kraken en jullie creativiteit testen want jullie mogen weer een programma maken!
 
Zondag van 14u tot 18u.
 
15 januari:
 
Vandaag is het weer zo ver. Vandaag kunnen jullie weer eens proeven van het ‘leiding-zijn’.
Leider of leidster zijn is niet zo maar iets, het is een manier van leven. Leiding geven is namelijk het vaststellen van de doelen van de organisatie en het tot stand brengen van de noodzakelijke randvoorwaarden om deze doelen te kunnen realiseren. Het is het verstrekken van opdrachten aan medewerkers, en het begeleiden, ondersteunen en controleren van de uitvoering.
 
Nu denken jullie? Hoe doen we dat?
Wel… eerst en vooral zal het al moeilijk zijn om de uitvoering van jullie programma aan de leden, te kunnen controleren. Maar geen paniek, er bestaat nog altijd zoiets als ‘damage-control’. De belangrijkste opdracht die je aan de leden dient te verstrekken is dat ze kunnen en willen luisteren. Toch is het belangrijkste dat iedereen van deze dag geniet, en vooral jullie, aspiranten. Geniet er van, doe ne keer zot, maar verantwoord en proef nog eens van een dag in leiding te staan.
 
Chiro van 14u tot 18u
 
22 januari:
Leg allemaal jullie warmste outfit klaar want vandaag gaan we de leukste winteractiviteit van heel het jaar doen: schaatsen!! We verwachten jullie om 12u45u aan het station met volgende dingen in jullie rugzak:

  • €10,00 gepast. 💶
  • Handschoenen. 🧤 (Deze zijn verplicht tijdens het schaatsen!)
  • Eventueel een extra paar sokken. 🧦
  • Een koekje en een drankje. 🍪

Rond 18u zullen wij moe geschaatst terug aan het station zijn.
 
29 januari:
 
JOEPIEEEE nog eens terug een normale chirozondag gemaakt door jullie geweldige leiding die er weer helemaal naar uitkijken en er ontzettend veel zin in hebben. Jullie hopelijk ook?, want vandaag wordt een heuse battle tussen iedereen! Jaja dit lees je goed, een battle tussen iedereen en betekent dit tussen alle leden maar ook leden en leiding en wat je er maar bij kan voorstellen.
Dus nu horen we die breinen al kraken of die spieren al trillen van spanning! Voel je hetzelfde wat wij voelen? Jhaaaaaa!? Kom dan zeker en vast naar de Chiro van 14u tot 18u en gaan we zien wie de echte patser is van de aspiranten van 2023!
 
 

Februari

 
5 februari:
 
Tijd kost geld, waar kan ik het kopen ?
Haast je als je tijd hebt, dan heb je tijd als je haast hebt.
De beste raadsman is de tijd.
 
Maar wat kunnen jullie, binnen dé tijd?
Daag elkaar uit, schat de tijd juist in. Niet te lang, niet te kort. Gewoon perfect. Maar zoals geweten, je bent beter op tijd, dan te laat, en een gewaarschuwd man/vrouw is er twee waard.
Zo, wees maar op tijd, om 14u (ten laatste) op de Chiro voor een knotsgek gokspel met dé tijd. Wie zal er winnen?
We stoppen op tijd, om 18u. Maar niet vroeger, uiteraard.
 
Tot dan, in die tijd!
 
12 februari:

Algemeen tekstje spaghettidag:

Vandaag 12 februari 2023 is het FEEST! Want vandaag is de welbefaamde SPAGHETTIDAG van Chiro Lier!! Dat betekent een hele dag feest! ’s Avonds kunnen jullie genieten van de ongelooflijk goede kookkunsten van jullie leiding! Maar eerst mogen jullie jullie komen amuseren op de Chiro! En omdat het vandaag geen zondag is zoals alle andere zondagen maar een echte feestdag, doen we het vandaag een beetje anders. Want feest vieren we niet alleen! Wij zeggen altijd: hoe meer zielen hoe meer vreugd! Dus vandaag gaan wij er een fantastische dag van maken en dit doen we niet met één, niet met twee, maar met drie groepen!! Wij kijken er al naar uit om een ongelofelijke tijd te beleven met de Tito’s, de Keti’s en de Aspi’s tezamen! Wat we gaan doen, houden we nog even geheim. Maar dat het leuk wordt, is gegarandeerd. Het wordt een zondag om nooit meer te vergeten!

Ons programma:

MADRE MIA!!!
 
Cosa mangiamo oggi?
Cosa ci piace mangiare?
Cosa vogliamo mangiare quando la pancia brontola?
 
Vogliamo … nel nostro piatto
Quando mi sveglio al mattino
Allora voglio già sapere
La prima cosa che mi chiede allora
Cosa mangeremo?
La mia pancia brontola di prima mattina
E’ normale?
Naturalmente Samson che grugnisce
Lo sentiamo tutti
Cosa mangiamo oggi?
 
Un poco italiano parleren vandaag, nostre mageskes volhaten i genieto van una desserto nadada un spectaculo con di Tito’s i Keti’s! Bon Apetito! X
 

19 februari:
 

Wat zullen we vandaag is gaan doen, nen hevige nee da hebben nu wel genoeg gedaan, iets rustig nee daar is de leiding nie zo voor , iets actief maar geen hevige wat zouden we dan toch gaan doen , iets waar we ons hoofd voor moeten gebruiken mss maar waar we ook onze handen voor nodig hebben, en doen we dit in een kleine of grote ruimte wat zal het toch weer is worden mss een quiz nee da idee zal toch voor nog een andere dag zijn, maar leiding nu maakt ge et wel heel spannend dan is er maar 1 oplossing en das van 14u tot 18u naar de chiro komen en er weer een top zondag van maken!

26 februari:
 
 

We hebben papier we hebben woorden we hebben een locatie en we hebben 10tallen opdrachten we verdelen ons in groepen en gaan opzoek, maar naar wat gaan we dan opzoek en waar, klinkt als een geweldige opening voor een geweldig stadsspel ja hoor dit leest ge goe we hebben iets enorm ineen gestoken en we we hebben iedereen nodig om het echt episch te maken dus om 14u verwachten we iedereen in zen properste uniform kopkes helemaal fris en er helemaal klaarvoor om er op uit te gaan, vergeet geen goeie schoenen waar je km mee kan wandelen of een fiets met volle banden want ge zult ze nodig hebben, chiro van 14u tot 18u

De Aspiranten-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!

20 november 2022:KRIKO + AIL 1
4 december 2022:Komst van een heilige man…
15 januari 2023:AIL 2
22 januari 2023:Schaatsen
12 februari 2023:Spaghettidag
10 maart 2023: ASPI-café
28 april tot 1 mei 2023:ASPIRANTENWEEKEND
7 mei 2023:MEGA-GEWESTDAG GEWEST PALLIETER
14 mei 2023: AIL 3
21 tot 31 juli 2023: KAMP 2023

2017 - 2023 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring