lijn

ASPIRANTEN

 
 

September

 

10 september:
Liefste Aspi’s,
Omwille van het prachtige zomerweer en de enorme nood aan ontspanning na een zware, eerste schoolweek stellen we onze jaar-planning een weekje uit. In plaats daarvan gaan we lekker genieten van het zonneke! Wij liggen alvast languit in onze ligzetel met een cocktail in de hand en het water aan onze voeten én wij hopen jullie snel te kunnen ontvangen…
Neem vandaag dus zeker je zwemkledij mee, een badhanddoek, een zonnebril én een fiets!
Tot dan!
 

17 september:
Liefste Aspi’s,
We startten ons aspi-chirojaar vorige weken al met een dikke knaller en een stevig bommeke en zo van die knallers gaan we gewoon een heel jaar verder zetten! Het wordt een jaar vol uitbundige feestjes en vreugdevolle feestdagen, daar gaan wij alleszins toch voor, en hopelijk gaan jullie daar enthousiast met ons in mee.
Laten we deze zondag al eens bekijken wat we juist allemaal moeten vieren; onze verjaardagen, Christus Koning, Oud- en Nieuwjaar,… Hoe meer feest hoe beter zeggen wij dan!
Tot op ons derde chiro-zondag-feestje!
Dikke zoen x
 

24 september:
Liefste Aspi’s,
Ons FEESTWEEKEND sluiten we dit jaar in stijl af. Dat doen we met een heuse FAMILIEZONDAG! We organiseren een groot honkbaltoernooi en iedereen kan meedoen! Vrienden, familie, kennissen, oudleiding, de kookploeg, … Maar uiteraard kan er maar één winnaar zijn; één team dat zichzelf tot beste honkbalteam van heel Lier én omstreken mag kronen. Dat klinkt heel spannend, maar dat is het echt niet. Want wij weten al, liefste aspi’s, dat wij dat team zullen zijn! Dus kam je haren, strijk je chiro-uniform glad en poets al het geel van je tanden. Dan zijn wij helemaal klaar om onze gouden beker in ontvangst te nemen!
 

Oktober

 
1 oktober
Liefste Aspi’s,
Vandaag is het O-DAY! O van ouderen, ouders of oudjes. Want ook vandaag zijn jullie ouders welkom op de chiro van twee tot zes. Alle aspi-mama’s en aspi-papa’s die willen weten waar zij hun kapoentjes elke zondag achter laten zijn bij deze van harte uitgenodigd.
We zullen vandaag ontdekken of wijsheid met de jaren komt en of de jeugd echt naïef is… of dat dat enkel en alleen maar gezegden zijn. We zullen vandaag bepalen welke generatie de beste is!
Dus laat die naïviteit thuis en neem in plaats daarvan je liefste mama en papa mee naar de chiro. Het beloofd een heuse strijd te worden tussen jong en oud…
Dikke kussen en tot zondag!
 
8 oktober
Liefste Aspi’s,
Vandaag is het B-DAY! Niet van bedanken of boeiend, beleefd, boos, bang, blij, bekaf, baby, bos, boskabouter, boskakken, beek, buiten, buiken, broek af tetten bloot hollandse hoeren, bal, bank (om op te zitten), bank (zoals belfius bank, of BNP paribas fortis), baart, buil, bui, brui, blijten of bijten. Ook niet van babe, backwards, bad, bagel, baguette, blue, bloom, blow, blowpipe, blowjob, boat, bond, book, build, beach, bullying of breathing.
Maar wel van bakken of baking! Dus neem allemaal uw koksmuts mee en bereid jezelf voor op het klutsen, kloppen, mixen, garneren, smelten, scheppen en bakken. Want vandaag gaan wij op zoek naar de bakker of baker in onszelf. Het water loopt ons al in de mond.
Natte kussen en tot zondag!
 
15 oktober
Liefste Aspi’s,
Vandaag is het P-DAY! P van processie, dé Sint-Gummarus Processie. De dag waarop we met z’n allen ons mooiste chiro-uniform aan heel Lier showen. De dag dat we laten zien dat wij het allermooist in drie rechte lijntjes kunnen wandelen, mooier dan de Scouts, KSA of KLJ. De dag dat we laten zien dat wij een héle zondag voor onze leden klaarstaan en niet op de middag gaan pintelieren in de Colibrant.
Alhoewel, over die Colibrant mogen we niet te hard klagen… Wij zorgen namelijk vandaag voor heel veel centjes in onze aspikas! Wij bedienen vandaag alle zatlapjes van de Scouts, KSA en KLJ met een trotse glimlach ín ons chiro-uniform.
Jullie worden om 9u STIPT aan de Colibrant verwacht! Vergeet ook zeker geen lunch!
Tot dan! Kusjes xx
 
22 oktober
Liefste Aspi’s,
Vandaag zijn het ‘De massaspelen’. Dit is een moment van fierheid en vastberadenheid waarbij we de strijd aangaan met onze rivalen: de scouts, KLJ, KSA, … Laten we eerlijk zijn: we hebben niet de intentie om als tweede te eindigen. Wij, Chiro Lier, zijn hier om te winnen!
Dus laten we het speelveld betreden met trots in onze harten en vastberadenheid in onze stappen. Vandaag is onze dag om te stralen, om te bewijzen dat wij de beste zijn. Samen zullen we de overwinning grijpen!
Onze rivalen zullen geen kans krijgen om op adem te komen. We respecteren hun inzet, maar we zullen laten zien dat we simpelweg beter zijn. De overwinning is ons doel. We zullen er alles aan doen om dat te bereiken.
We zijn hier niet om te participeren maar om te triomferen. Met elke stap, elke zet en elke actie zullen we bewijzen dat wij de onbetwiste koningen zijn van ‘De massaspelen’. We laten er geen twijfel over bestaan wie er zal winnen.
Kom ons talrijk vertegenwoordigen in een prachtig gestreken uniform.
Tot zondag! X
 
ZATERDAG 28 oktober
Liefste Aspi’s,
Vandaag vieren we Halloween, één van de meest intrigerende en mystieke feesten van het jaar. Dit is de gelegenheid waarop we ons onderdompelen in een wereld van verbeelding, een vleugje ondeugendheid en duisternis.
Halloween, gebaseerd op Keltische tradities, wijst op het einde van de oogstperiode en het begin van de donkere wintermaanden. Het is een tijd waarin de grenzen tussen onze wereld en de spirituele wereld dunner worden.
Vandaag komen we samen voor een onvergetelijke avond. Laat je betoveren door de donkere sfeer, de griezelige kostuums en de lachende gezichten om je heen. We vieren vanavond deze mysterieuze nacht vol vriendschap en plezier.
Laat Halloween je betoveren, en onthoud: het is oké om een beetje bang te zijn.
Happy Halloween!!!!
TOT ZATERDAG! Xx

De Aspiranten-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!

22 t.e.m. 24 september: Feestweekend
15 oktober: Processie
15 t.e.m. 21 oktober: LEEFWEEK!!!
20 oktober: DVDJB!
26 november: Christus Koning
18 februari: Spaghettidag
????: aspi-weekend!
????: BUITENLANDS-KAMP
21 t.e.m. 31 juli: Kamp!!!

2017 - 2023 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring