lijn

ASPIRANTEN

 
 

September

 
 

4 september:
Beste Aspirant,
WEES WELGEKOMEN!
 
Welkom Aspirant, bij de start van een nieuw Chirojaar! Wees vereerd dat u zich in deze groep mag bevinden. Jullie nieuwe leiding zal er voor zorgen dat jullie het ganse jaar door niets te kort zal komen. Samen schrijven we aan leuke en mooie herenneringen en genieten we iedere zondag van Chiro!
 
Na lang beraad hebben we vandaag beslist om elkaar net dat tikkeltje beter te leren kennen. Nu denken jullie: “zijn het weer die saaie kennismakingsspelletjes?”. Wel, ja en neen. Het is niet dat we jullie niet kennen, maar een goede kennis van elkaar staat aan de basis om een sterke groepsband te verkrijgen binnen de aspiranten. Dus, zo gezegd zo gedaan, het zijn kennismakingsspelletjes! Jeuj!
 
Als jullie ‘toekomstige leiding’ verwelkomen we jullie de eerste zondag op de Chiro om 14u. We juichen de keti’s toe die aspirant worden, jullie zoeken ons en wij zoeken jullie. Wat mee te nemen? Na twee maanden geen Chiro sommen we even op wat je moet meenemen, in geval dat je het vergeten bent:
 
– Goed humeur
– 5 euro voor een drankkaart
– Koek (liefst een ronde koek graag!)
– Een rietje
– 3 papiertjes (mét telkens één woord dat je kort beschrijft)
 
Wij kijken er naar uit!
Liefs,
 
Jullie nieuwe aspirantenleiding
 
Chiro van 14u tot 18u
 

11 september:
Dag Aspi’s, kunnen jullie het juiste antwoord kraken?
 
“Au-au” wordt hier soms gehoord,
Veel paden en passages.
En om er in het weekend heen te gaan.
Iedereen is klaar voor veel.
Het gekraak van het vuur, brandhout ritselt.
Er is magie en wonderen, gehuld in stilte en zingen.
Hier de geur van sparren, en je kunt paddenstoelen plukken.
Zodra het warmer wordt, hier haasten we ons naar de barbecue.
Hier hoor je de vogels fluiten en je kunt rennen zonder grenzen.
De geur van bomen is hier heel aangenaam, zo stil rond dat de ziel zingt.
We wandelen langs zijn immense paden, houd je handen langzaam vast.
Magisch, aangenaam, mooi.
Er leven hier veel verschillende dieren, hazen, vossen en verschillende vogels.
Hier is het zingen van vogels luid, hoe de snaar klinkt.
Het vuur speelt met vlammen en de specht klopt op de boom.
Bomen zijn hier ontelbaar.
 
Wie weet waar dit is?
 
We verwachten jullie van 14u tot 18u
 

18 september:
Ik zal het u even voor doen kwestie van te bewijzen hoe nutteloos het typen van deze tekst eigenlijk is. Waarom typ ik dan deze tekst? Omdat het nutteloos is. Maar waarom is het nutteloos? Omdat het gewoon zo is en omdat de inhoud van deze tekst eigenlijk geen inhoud is en gewoon een verzameling is van woorden ontstaan om een bezigheid te vinden in deze tijd van verveling.
Dus hier zit ik dan al aan de zoveelste nutteloze regel van deze al even nutteloos wordende bladvulling. Maar ondertussen gaat de tijd lekker vooruit en kruipt de wijzer voor één enkele keer is sneller dan dat hij eigenlijk in werkelijkheid doet. Het nutteloze van de wijzers van de klok in de gaten te houden is daarmee ook al weer verbannen tot een nodeloos tijdverdrijf dat we niet nodig hebben om te overleven in deze wereld.
Waarom leven we eigenlijk in deze wereld terwijl wij als één individu in deze wereld zijnde eigenlijk compleet nutteloos zijn voor de harmonie en het evenwicht van deze blauwe bol. Hoe nutteloos is het dan dat we elke dag weer de moeite doen om een verplaatsing te maken van vele kilometers voor het nutteloze doel om geld te verdienen en daarvoor te werken. Want geld maakt niet gelukkig of zo wordt dat toch gezegd maar zonder geld kan je niet waarom zegt me dan dat geld niet gelukkig maakt als je niet zonder kan. Als je niks hebt, ben je volgens deze wereld immers een nutteloze persoon.
Iemand die het niet waard is tot deze samenleving te behoren, iemand die het niet waard is om zijn leven te leven en toch… hoe nutteloos is het om je daar over zorgen te maken. Laat iedereen zijn leven lijden, de ene een succesvol, de ander een compleet nutteloos waarin hij zich op zijn manier toch gelukkig voelt bij de dingen die zijn wereld mooi en speciaal maken. Waarom is de succesvolle zakenman zo nuttig voor onze samenleving terwijl hij buiten een dikke portefeuille de last van een eenzaam leven met zich meedraagt.
Tijd voor een gezin en kinderen past immers niet in het drukke leven van deze nutteloze zwoegende burger. Is het dan niet beter om nutteloos te zijn en niks te hebben tegelijk en aan de zijlijn van de samenleving toe te kijken, wetende dat alleen de mensen die om je geven tegen je praten. Is dat daarom zo slecht?
Heb je soms ook niet het gevoel dat zo veel schijnheilige mensen vriendelijk tegen je zijn terwijl ze achter je rug klagen en roddelen over de kleine kantjes die elke mens een beetje kleiner maakt dan dat hij eigenlijk in werkelijkheid is.
Hoe nutteloos is het om over andere slechte dingen te zeggen terwijl je eigenlijk zelf geen cent waard bent. Hoe groot doen sommige zich voor terwijl hun kleine ik eigenlijk zo veel groter is omdat ze zich door wie ze zijn zo nutteloos vervelend maken in deze wereld. Ze denken dat ze groot zijn en die gedachte alleen al zorgt er voor dat ze alle andere mensen op deze wereld aanzien als stille, kleine burgers die dansen naar de pijpen van hun macht. Hoe nutteloos is het om een nieuwe macht te kiezen wanneer de keuze die je maakt op voorhand al nutteloos is. Ach ja, kiezen en delen, geven en nemen, nutteloos of niet, het leven gaat verder of je dat nu wil of niet. Hoe nutteloos is het om eigenlijk stil te staan bij wat het leven eigenlijk is want het leven is gewoon elke dag je gaat er door elke keer opnieuw, elke minuut en ook elke seconde.
Want zo is je dag, nutteloos… zo lang je dag je zelf maar gelukkig maakt, misschien is dat wel het belangrijkste. Leef je dag en wees zo nutteloos als je wil maar wees ook gelukkig want dat doet het nutteloze van de tijd wegvloeien uit de verveling van het leven.
 
1 ding is er veel gebruikt in deze tekst, zoek het en daarmee gaan we spelen vandaag.
 
Chiro van 14u tot 18u
 

25 september:
Hamburg is een Kreisfreie stad en metropool in Duitsland. Het is de op een na grootste stad van het land en tevens de belangrijkste havenstad van Duitsland: de rivier de ‘Elbe’ verbindt Hamburg met de Noordzee. De stad vormt een deelstaat op zichzelf.
 
Everdingen is een dorp en voormalige gemeente in Vijfheerenlanden, in de Nederlandse provincie Utrecht. Everdingen ligt in de streek ten zuiden van de rivier ‘Lek’ aan de Lekdijk.
 
Vilvoorde is een stad in de Belgische provincie Vlaams-Brabant direct ten noorde van Brussel. De stad telde 46.354 inwoners op 1 jan sari 2022. De stad ligt aan rivier de Zenne en het Zeekanaal ‘Brussel-Schelde’ en was traditioneel een industriële stad. Het is een typisch voorbeeld van een voorstad.
 
Innsbruck is een middeleeuwse stad in het zuidwesten van Oostenrijk. Het is de hoofdstad van de deelstaat ‘Tirol’. De stad ligt aan de rivier ‘Inn’ en ontvangt zowel in het wintersportseizoen als in de zomervakanties veel toeristen.
 
Grenoble is een stad in Zuidoost-Frankrijk, aan de voet van de Alpen, waar de rivieren de Drac en de Isère samenvloeien. De stad is de hoofdstad van het departement Isère.
 
U heeft goed gelezen, wij gaan hevig doen!
 
Chiro van 14u tot 18u.
 
 
 

Oktober

 
 

2 oktober:
Suprise suprise, wat is het plan vandaag? Daar zullen jullie maar op 1 manier achter kunnen komen en dat is je gezicht komen laten zien op deze belangrijke hoogdag van bellen en stoeten tot paarden met karren tot gejuig en gejoel in de straten. Wat betekent dit nu juist..? Dat gaan we nu nog niet verklappen maar leuk zal het zeker worden en een avontuur dat je zeker niet kunt missen. Maar leider we moeten ons toch kunnen voorbereiden op wat ons te wachten staat of waar we naar kunnen uitkijken..? Dit geloof ik zeker, maar geduld kan soms geen kwaad en dan wordt je heugelijk beloond. Chiro van 14u tot 18u en vergeet je goed humeur zeker niet!
 

9 oktober:
Het is niet omdat we jullie niet graag zien, maar vandaag is het helaas geen Chiro! Niet getreurd, we zien elkaar snel weer! De leiding neemt vandaag een dagje vrij om lekker te kunnen ontspannen, dat zouden jullie dus ook eens moeten doen! Goed om jullie batterijtjes op te laden voor wat gaat komen deze maand en de rest van het Chirojaar! Geniet er dus van en tot volgende week!
 
Traantjes en kusjes van jullie leiding x
 

16 oktober:
Het is zover, de eerste grote klassieker van het jaar: de processie! Ook dit jaar zullen we vol trots paraderen doorheen de straten van het o zo mooie Lier om zo de eer van onze Chiro, Chiro Heilig-Hart en Chiro Sint-Gummarus, hoog te houden. Met onze alom bekende muziekkapel zullen we van ver te horen en te zien zijn, dus kom allemaal in grote getale af en maak ons als leidingsploeg zeer trots! Jullie worden om … aan de Chiro verwacht in piekfijn uniform (uur wordt nog meegedeeld!). Na de processie zullen we met heel de Chiro samen eten, dus neem zeker een luchpakket mee! Tot dan!
 
Nu onze benen volledig zijn ingestapt na een alweer epische processie waar we ons als Chiro Lier hebben laten zien, is het tijd voor iets anders.
Onze magen zitten vol. We maken het even rustig, doen een klein dutje en komen even tot rust in ons diepe zelf.
Deze namiddag draait alles om onszelf, hoe egoïstisch, denken jullie nu? Wel nee, het is meer dan dat. We kijken eerst naar onszelf maar gaan dan connecties leggen tussen elkaar voor het leven. De komende week staat in het teken om als groep nog dichter naar elkaar te groeien a.d.h.v. het ‘samen-leven-onder-één-dak’, leuke activiteiten te doen, samen te koken en te slapen, eens goe te gaan feesten en het zwijn uit te hangen!
Zin in? Wel, wij ook!
 
Alle info voor de leefweek en wat mee te nemen, volgt nog!
 
Wij kijken er alvast naar uit!
 

23 oktober:
Het is vandaag een speciale dag. Als Chiro zijn wij niet de enige jeugdbeweging hier in Lierke Plezierke. Naast onze Chiro zijn er nog andere Chiro’s, maar is er ook Scouts, KLJ, KSA en nog zo veel meer. Diep van binnen weten we natuurlijk dat onze Chiro, Chiro Lier, de beste jeugdbeweging van Lier en omstreken is! Geen twijfel mogelijk! We gaan dat vandaag dan ook kei hard bewijzen dat wij de besten zijn! Maar, rivaliteit speelt vandaag geen rol. We gaan met iedereen die jeugdbeweging doet heel veel plezier maken en samen een knotsgek spel spelen! Wie wil daar nu niet bij zijn?! Trek je stoute schoenen aan, laat je mooie Chiro-uniform zien en kom met tonnen goesting onze Chiro vertegenwoordigen op de massaspelen van de Jeugddienst! Tot dan!
 
– Grote Markt.
– 13u tot 18u.
– Neem een koekje en drankje mee!
 

30 oktober:
Hamburg is een Kreisfreie stad en metropool in Duitsland. Het is de op een na grootste stad van het land en tevens de belangrijkste havenstad van Duitsland: de rivier de ‘Elbe’ verbindt Hamburg met de Noordzee. De stad vormt een deelstaat op zichzelf.

Everdingen is een dorp en voormalige gemeente in Vijfheerenlanden, in de Nederlandse provincie Utrecht. Everdingen ligt in de streek ten zuiden van de rivier ‘Lek’ aan de Lekdijk.
 
Vilvoorde is een stad in de Belgische provincie Vlaams-Brabant direct ten noorde van Brussel. De stad telde 46.354 inwoners op 1 jan sari 2022. De stad ligt aan rivier de Zenne en het Zeekanaal ‘Brussel-Schelde’ en was traditioneel een industriële stad. Het is een typisch voorbeeld van een voorstad.

Innsbruck is een middeleeuwse stad in het zuidwesten van Oostenrijk. Het is de hoofdstad van de deelstaat ‘Tirol’. De stad ligt aan de rivier ‘Inn’ en ontvangt zowel in het wintersportseizoen als in de zomervakanties veel toeristen.

Grenoble is een stad in Zuidoost-Frankrijk, aan de voet van de Alpen, waar de rivieren de Drac en de Isère samenvloeien. De stad is de hoofdstad van het departement Isère.

U heeft goed gelezen, wij gaan pleinspelen doen!

Haha mopje, deze keer doen we wel een stadspel 😉
Meer info over hoe laat, waar en wat je moet meenemen volgt later!

De Aspiranten-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 
De inschrijvingen voor 2022-2023 zijn nu geopend!
Inschrijven doe je hier.
 

Belangrijke data!

4 september : Eerste chirozondag!
23-25 september : Feestweekend 2022
16 oktober 2022 : Processie
16-23 oktober 2022 : Leefweek
21 oktober : DVDJB 2022 (ontbijt)
23 oktober : Massaspelen De Moeve

2017 - 2022 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring