lijn

pallieters 

Het worden koudere dagen, dus kleed jullie lekker warm aan! ⛄🧤🧣🥶

Hou alvast 24 tem 26 april 2020 vrij, want dan gaan we op ons 2de weekend!

 

Maandprogramma Januari

Zondag 26 januari:
De reis om de wereld in tachtig dagen, dat is wat leidster Paulien en Noa gaan proberen. Hoe gaan ze dit doen?
 
Eerst en vooral gaan ze zich natuurlijk hierop goed voorbereiden. Daarnaast hebben ze een zware rugzak aan materiaal bij, waaronder vele leuke spelletjes. Alleen hebben ze één probleem. Ze kunnen deze spelletjes niet alleen spelen… Misschien kunnen jullie ze helpen?
 
Ben jij een echte ontdekkingsreiziger zoals Columbus, of wil jij zoals Anuna De Wever de wereld rondvaren met een zeilboot? Kom dan zeker naar de Chiro van 14u tot 18u en sta Paulien en Noa bij, bij hun wereldreis en verover zo mee de wereld!
 

Maandprogramma Februari

Zondag 2 februari:
Help! Er is vrijdag een zombie-apocalyps uitgebroken. Ondertussen komen er meer en meer zombies in onze stad Lier. Ze zijn te weten gekomen dat er op onze Chiro een geneesmiddel ligt dat iedereen terug mens maakt. Ze proberen al heel het weekend lang onze Chiro binnen te dringen en dit geneesmiddel te stelen. De leiding heeft jullie hulp nodig om de Chiro te beschermen tegen de zombies, zo kunnen we het geneesmiddel in de waterleidingen van de stad Lier gieten en iedereen terug normaal maken. Chiro van 14u-18u
 
Zondag 9 februari:
Alle pallieters die al eens neuzen in de programma’s van andere afdelingen. Of pallieters met een oudere broer of zus in de chiro. Jullie hebben het waarschijnlijk met tranen in de ogen beseft: alle afdelingen hebben een kerstfeestje gehouden, behalve de pallieters… Jullie leiding had al te veel andere kerstfeestjes gepland en vindt de kerstman stiekem maar stom vergeleken met Sinterklaas. Natuurlijk weten wij wel dat de pallieters toch wel van een feestje houden. En daarvoor is het is nog niet te laat! Een nieuw jaar, nieuwe kansen. En net daarom gaan wij vandaag, als enige afdeling, een rasecht-2 weken na datum-super fancy-mega fantastisch-formidabel Chinees Nieuwjaarsfeestje houden!!! Wat houdt dat in? Awel, we doen eens niet van 14u chiro, maar beginnen een uurtje vroeger, om 13u al. Zo hebben we zeker genoeg tijd om het nieuwe Chinese jaar goed in te zetten! Misschien komt er zelfs vuurwerk, maar daarvoor moeten we eerst nog toestemming van de burgemeester krijgen 😉 .
Chiro van 13-18u
 
Gelieve voor 02/12 te bevestigen dat je komt via een mail naar leidingpallieters@chirolier.be.
 
Zondag 16 februari: SPAGHETTIDAG
Dag lieve Pallieters,
Is het vandaag de nationale feestdag van Italië? Ja of neen? De leiding weet het in ieder geval niet… Jij wel? Wat de leiding wél weet is dat het namelijk vandaag de spaghettidag van Chiro Lier is! Che festa!
 
Kom vandaag naar de Chiro en amuseer jullie te pletter met ongelooflijke spelen samen met de Speelclub en Rakwi. Na al dat spelen kan je van een lekkere spaghetti genieten om je batterijtjes weer op te laden! Chiro van 14 u tot 17u
Ale smakelijk he!
Ciao!
Lodesto, Hansio, Noala y Paulina
 
Zondag 25 februari:
Er was eens een meisje die altijd een veel te klein kapje op haar hoofd droeg. Iedereen noemde haar daarom Klein Kapje. De mensen lachten haar uit en zeiden: kap je nou met dat kapje? Maar Klein Kapje hoeld vol, hoe moeilijk het ook was om met zo’n veel te klein kapje op je hoofd rond te lopen. En als ze niet moe geworden is, dan loopt ze daar nu nog.
 
Er was eens een meisje. Ze leefde in een huisje aan de rand van het bos, vlak bij haar grootmoeder. Ze had altijd een rode eh dinges op haar hoofd, maar zelf was ze zo wit als eh hoe heet dat ook al weer. Nou ja, daarom werd ze dus Roodwitje genoemd. En omdat ze die kleuren had was ze natuurlijk fan van Royal Antwerp FC en hield ze erg veel van voetballen. Haar oma deed ook wel eens mee en ze leefden nog lang en gelukkig.
 
Er was eens een jongetje die zo klein was, zo klein als een duimpje. Maar hij had een boze stiefmoeder die wou dat hij voor altijd in slaap zou vallen. Die stiefmoeder was een heks en ze kon toveren en ze betoverde een spinnewiel met een doorn in plaats van een naald en als ons jongetje Doornduimpje er zijn duimpje aan zou prikken dan zou hij voor altijd in slaap vallen. Maar Doornduimpje speelde nooit met spinnewielen, hij hield meer van broodkruimeltjes. Toen betoverde de heks het spinnewiel zodat het kon rennen en het rende rond en tikte en prikte iedereen. En wie geprikt was ging staan slapen en snurken. Maar niet Doornduimpje, die kon met z’n duim namelijk mensen tikken en dan werden ze weer wakker. En zo leefden ze nog lang en gelukkig.
 
Volgens ons is Sprookjesboom helemaal de kluts kwijt. Een hevige winterwind heeft al zijn blaadjes door elkaar geschud. Het is zelfs zo erg dat hij zijn verhaaltjes niet meer uit elkaar kan houden. Helpen jullie mee om hem terug op het juiste pad te brengen? Chiro van 14u-18u

 

De Pallieter-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!

 

Belangrijke data!

Spaghettidag: 16 februari 2020
Quiz: 18 april 2020
Weekend: 24 tem 26 april 2020
Kamp: 24 tem 31 juli 2020