lijn

PALLIETERS

 
 

September

 

17 september:
Dag lieve Pallieters,
Nu dat we vorige zondag samen ons lokaal hebben versierd en nu het helemaal is toegeëigend is het tijd om erin te vliegen. Vandaag spelen we het eerste echte grote spel van het jaar, namelijk ‘wie is het?’.
We gaan op zoek naar bekende koppen, leuke kennissen of misschien wel onbekende Vlamingen.
Wie zien we deze zondag verschijnen?
Chiro van 14u tot 18u.
 

24 september:

Liefste Pallieters,

Ons FEESTWEEKEND sluiten we dit jaar in stijl af. Dat doen we met een heuse FAMILIEZONDAG! We organiseren een groot honkbaltoernooi en iedereen kan meedoen! Vrienden, familie, kennissen, oudleiding, de kookploeg, … Maar uiteraard kan er maar één winnaar zijn; één team dat zichzelf tot beste honkbalteam van heel Lier én omstreken mag kronen. Dat klinkt heel spannend, maar dat is het echt niet. Want wij weten al, liefste Pallieters, dat wij dat team zullen zijn! Dus kam je haren, strijk je chiro-uniform glad en poets al het geel van je tanden. Dan zijn wij helemaal klaar om onze gouden beker in ontvangst te nemen!
 

Oktober

1 oktober:
Om 17u30 is er een infoavond. Deze is bedoeld om ons als leiding voor te stellen, maar ook om enkele belangrijke aspecten toe te lichten zoals verzekering, kamp, inschrijving en alle vragen die jullie nog moesten hebben.
Ahoy tofste Pallieters,
Vandaag is het tijd om Woeste Willem een handje te helpen. Oh nee, hebben jullie echt nog nooit van Woeste Willem gehoord? Wat onbeleefd van ons… Laat ons hem dan eerst even aan jullie voorstellen! Woeste Willem is piraat. Hij kan werken, heel hard werken. Met een bezem schrobt hij het dek en hij hijst de zeilen van zijn schip. Willem is sterk, beresterk! Hij zoekt een schat met een kaart & met zijn sabel snijdt hij taart. Op dat laatste moeten we misschien nog even terugkomen… Woeste Willem is eigenlijk helemaal niet zo goed in kaartlezen! Op zee raakt hij bijna altijd de weg kwijt en moet hij anderen piraten om hulp roepen! Helpen jullie Woeste Willem vandaag met het vinden van de schat? Haal je mooiste piratenuniform, ooglapje & houtenbeen maar al uit de kast, want wij zoeken vandaag mee! Chiro van 14u tot 18u.
Liefs,
De Pallieterleiding & Woeste Willem
 

8 oktober:
Hey hoi lieve Pallieters
Vandaag wordt een heel belangrijke dag…
Nu horen wij jullie al zeggen: “Waarom wordt het een belangrijke dag?”.
Wel, vandaag gaan we tegen elkaar strijden.
Nu horen we jullie al zeggen: “Heu, hoe gaan wij dan tegen elkaar strijden?”.
Wel, door moeilijke maar heeeeel leuke opdrachten gaan we uitvinden wie de “Pallieter der Pallieters” is en wie als winnaar uit de strijd komt. Wij zijn alvast super benieuwd. 🙂
We hopen jullie allemaal te zien!!!!
Smakkerds van de Pallieterleiding
 

15 oktober:
 Heyyyy Pallieters
Vandaag is het een mega belangrijke dag binnen het Chirojaar. Waarom zou je denken? Het is processie!! Vandaag is de dag dat we ons laten zien aan heel Lier. Wij verwachten jullie dus allemaal met mooi gekamde haren, gepoetste tanden, gladgestreken uniform (indien je dit al hebt), een rechte rug en een mooie glimlach op de Chiro.
Vergeet zeker geen lunchpakket mee te nemen naar de Chiro, want in de namiddag is er nog programma. Willen jullie weten wat? Wij zullen het jullie vertellen…
Toen wij op een mooie herfstavond met de Pallieterleiding gezellig aan het praten waren, vroeg leidster Mit opeens: “Hoe zou het zijn om een jongen te zijn?”. Daarop zei leider Daan: “Ik vraag me ook af hoe het is om een meisje te zijn?”. Na lang peinzen zijn we er nog altijd niet uit.
Om een antwoord te kunnen vinden op deze levensvragen kruipen we vandaag eens in iemand anders huid, de Pallieterjongens worden meisjes en de Pallietermeisjes worden jongens. Spannend!!!
Omdat het processie is, kunnen jullie nog niet verkleed naar de Chiro komen, dus mogen jullie je verkleedkleren meenemen voor na de processie!
Knuffels
De Pallieterleiding
Chiro van 8:30 – 18:00
 

22 oktober:
Vandaag trekken we naar het bos!
Maar wisten jullie al dat:
– Er maar liefst 60.000 verschillende soorten bomen op aarde zijn?
– Bomen samenleven met paddenstoelen?
– Bomen hun bladeren in het najaar laten vallen om te voorkomen dat ze uitdrogen in de winter?
– Eén grote boom net zo verkoelend is als 10 airco’s?
– De oudste boom ter wereld 5000 jaar is?
– De meeste herfstbladeren er zo`n anderhalf jaar over doen om te verteren?
Nu jullie dit allemaal weten zijn jullie klaar om heel de dag in het bos door te brengen!
Chiro van 14u tot 18u.
 

28 oktober:
Beste griezels,
Over drie dagen is het weer zover: Halloween! Jullie weten vast wel wat dat betekent, toch? We mogen ons dan weer verkleden in enge griezels, snijden pompoenen in gekke figuurtjes en jagen mensen de stuipen op het lijf. Ook vandaag zijn bovenstaande dingen allemaal toegelaten! We maken er samen één groot Halloweenfeest van. Kom vandaag dus zeker verkleed als vampier, spook, skelet of een ander leuk griezelbeest. Zo kunnen we er een super eng feest van maken! Omdat spoken & andere monsters alleen ’s avonds en ’s nachts ronddwalen, zal het Chiro zijn op ZATERDAGAVOND van 17u30 tot 20u30.
Griezelige groetjes,
Jullie favoriete leiding
 

De Pallieter-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!

1 oktober: Infoavond om 17u30

2017 - 2023 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring