lijn

Een woordje van dank van een chiro-ouder

Goed om weten:
Hannah was superblij op kamp. Niet alleen heeft ze veel avontuur beleefd, ze was ook heel enthousiast over ‘alles’ van haar eerste kamp. Toen ik haar ging afzetten viel het mij op hoe goed de leiding het aanpakte. Door een lekke band waren we te laat. Echter, de leiding nam alle tijd om Hannah te installeren en bij de groep te laten aansluiten… Vooral de rustige zelfzekerheid waarmee de leiding aan de slag gaat, heeft een heel rustgevend gevoel op Hannah. En dat merken we ook als ze deze zondagen enthousiast terug naar de chiro gaat !-).
 
Kortom een dikke pluim voor de leidingsploeg, het geslaagde kamp en de energie die jullie allemaal erin steken…
 
Met vriendelijke groeten, Jan Sermon

 

 

Dit is het tekstje dat pastoor Jan Verheyen geschreven heeft voor het parochieblad na zijn jaarlijkse bezoek aan onze kampplaats voor de traditionele misviering – het artikel werd opgefleurd door bijgevoegde foto’s.
 
Op maandag 27 juli had ik afspraak in Dinez, in de buurt van Houffalize. De Chiromeisjes van het Heilig Hart en de Chirojongens van Sint-Gummarus waren daar op bivak. Het was miezerig weer, af en toe een fikse regenbui. Maar die 120 meisjes en jongens, leiding, volwassen begeleiders en keukenploeg lieten het niet aan hun hart komen. Ze waren allemaal volop aan het spelen, binnen en buiten. En in de keuken was men ijverig bezig met de spaghetti, de daarbij horende saus, de pudding, enz.
 
Het bivakthema was ‘The Lion King’. Een mooi terrein en een prachtige omgeving. En ik was, zoals de voorbije 35 jaren, verwacht. Zelfs de kleinsten wisten dat ik kwam voor de viering. Ze hadden er ook allemaal aan gewerkt. Deze keer vierden we binnen, in een heuse feestzaal. Onwaarschijnlijk hoe stil die mannen kunnen zijn met een luisterend oor voor het evangelieverhaal en daarna het actief meebidden van het dankgebed. Heel wat volwassenen op vormselvieringen kunnen daar nog iets van leren!
 
En daarna natuurlijk de engagementshernieuwing van de leiding en de volwassen begeleiding. Ze waren met meer dan 30 in leiding, volgend jaar enkele minder. Sommigen moeten met spijt afhaken omwille van studies of werk. Ook één van de drie VB’s moet noodgedwongen stoppen.
 
Op het einde van de viering, wanneer ik hen de zegen geef, spreek ik mijn dankbaarheid uit over het enorm engagement van heel die ploeg. En ik wens hen nog mooie dagen.
 
Wanneer ik dit schrijf is de Chiro van Lisp ondertussen ook vertrokken op bivak naar Gruitrode, van 1 tot 11 augustus. We hopen dat zij ook een heel tof bivak mogen meemaken.
 
Jan Verheyen, pastoor.


De leden, leiding, kookploeg en VB’s

De leidingsploeg

VB’s Brigitte, Stijn en Kris

Een ode aan den Joe

Deze ‘Ode aan den Joe’ werd geschreven door Luc Kennis – zelf oud-lid van onze chiro en generatiegenoot van den Joe. De verhalen die nu nog steeds de ronde doen over den Joe, maar al zo oud zijn als de straat – lees de jaren vijftig vorige eeuw – heeft de schrijver van dit verhaal actief mogen meemaken… Den Joe – Jan Mijlemans voor de chiroleken – is lid, leider en VB geweest van chiro Sint-Gummarus en is in het dagelijkse chiroleven nog steeds actief in de oudledenwerking, de VZW, het onderhoud van onze lokalen,… en in de muziekkapel – zijn troetelkind. Wie Joe zegt, zegt chiro en wie chiro zegt, zegt Joe… Beiden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor zijn 75ste verjaardag heeft Luc Kennis zijn pen ter hand genomen om deze anekdotische ‘Ode aan den Joe’ neer te pennen… veel leesplezier


Den Joe – met de muziekkapel – zoals de meesten hem kennen.

Leiding op ontspanningsweekend

3-5 oktober 2014 – In alle afdelingsprogramma’s was het aangekondigd als een zondag zonder chiro daar de voltallige leidingsploeg op ontspanningsweekend ging naar de chirolokalen van Itegem. Dit was een welgekomen afwisseling na de hectiek in de maand september – Voorbereiding van het nieuwe werkjaar eind augustus, de overgang begin september met een enorme toeloop van nieuwe leden bij vooral de kersverse afdeling de Pallieters en bij de Speelclub, gevolgd door Boulevard Gommaar en de Lookse feesten, de planningsdag en tenslotte ons jaarlijks feestweekend met chirocafé, BBQ en de vriendjesdag.
Ontspannend was het weekend wel maar wij dacht dat de leiding 2 dagen op hun luie achterste had gezeten komt bedrogen uit. Dit is wat we ze gedaan hebben daar in Itegem: Op vrijdagavond stond er eerst een fietstochtje naar de weekendbestemming op het programma, gevolgd door een korte leiderskring met lekker croqueskes, enkele plezante spelletjes, wat gezellig babbelen en tenslotte uitgaan naar de chirofuif van de chiro van Heist o/d Berg. Hierbij waren er enkele leiders die op de terugweg naar huis het Provinciaal Domein De Averechten bij nacht hebben proberen te ontdekken… Zaterdag was het vroeg opstaan om er meteen na het ontbijt in te vliegen met teambuildingspelletjes tot de middag. Na de stoofvlees met frieten is de leidingsploeg De Averechten dan onveilig gaan maken met plezante bosspelen en -wandeling. De mensen hebben het gehoord er een zootje speelse ongeregeldheden in het bos aanwezig was… ‘s Avonds stond er dan nog een gezellig maar winderig kampvuur op het programma met ook nog een gezelschapsspelen-avond. Leute was troef.
Zondag werd dan afgesloten met spek met eieren als ontbijt, het afwerken van de teambuildingsspelen met als verdiende eindwinnaars de Ketileiding die een wisselbeker in de wacht sleepten, het noodzalijke opkuismoment en de fietstocht terug naar Lier… het was dus met andere woorden een deugddoend maar toch weeral vermoeiend weekend… en dat zonder al onze leden.


De Ketileiding met de oververdiende wisselbeker.

>>> Bekijk hier de foto’s

Winnaars dessertenbuffet

Op zaterdag 26 september werd er tijdens de BBQ een heus dessertenbuffet opgesteld, dit in navolging van de zeer geslaagde vorige editie in 2013. Ook nu werden er weer heel wat overheerlijke creaties binnengebracht door onze leden en/of ouders. Naast een lust voor het oog, waren alle ingezonden baksels ook een ware streling voor de tong… want op het einde van de trouwens geslaagde BBQ-avond bleef er niet veel meer over van het dessertenbuffet.
Voor dat de dessertentafel kon bestormd worden, hadden alle leiders hun voorkeurstemmen mogen uitbrengen… er moest de schoonste en ook de origineelste bakcreatie verkozen worden.

In navolging van vorig editie ging ook nu weer Thuur Van Muylder en zijn moeder aan de haal met de titel van meest originele creatie. Maar dit jaar heeft hij in beide categorieën toch heel wat weerwerk te verduren gekregen van de ingezonden lekkernij van Annabel Waegemans. Het was telkens maar 1 voorkeursstem verschil in het voordeel van Thuur. Daarom werd Annabel beloond met een cadeaubon voor de mooiste inzending.
Alle aanwezigen hebben gezien, maar vooral geproefd dat de tweede editie van ons dessertenbuffetwedstrijd weer een schot in de roos was… Daarvoor 1000x dank aan de twee winnaars en alle deelnemers van onze wedstrijd. Dus tot volgend jaar… voor al dat lekkers!

Resultaat van de zoekwedstrijd voor onze jongste afdeling

Op donderdag 4 september werd de wedstrijd voor het zoeken van een originele naam voor onze jongste afdeling afgesloten. Daags nadien werd tijdens de wekelelijkse leiderskring een laureaat verkozen uit de volgende leuke, grappige, ja… zelfs soms heel originele en zotte inzendingen: de Duveltjes, de Kadetjes, de Kapoentjes (2x), de Kadeekes, de Bengels (2x), de Pagadders (3x), de Petotjes, de Tumtummekes, de Goemmihartjes, De Wollebollen, de Kapoentjes, de Wiebels, de benjamins, de Pallieter(ke)s (4x), de Wipperkes, de Ukkies, de Mini-speelclub, de Roefels, de Droezen, de Krekels, de Joenkskes, de Fé-kes, Mini-club, de Kabouters, de Prutskes, de Zimmers en de Lammetjes.
Na een keuzerondje werd er een winnaar aangeduid. Spannend was het wel want de algemene voorkeur van de leiding ging uit naar de Duveltjes en de Pallieters. Voor de laatste stem gekend was lagen beide namen met evenveel voorkeurstemmen (elk 8) duidelijk aan de leiding. De laatste stem, als die dan al naar één van de twee namen zou gaan, zou alsnog de doorslag kunnen geven… en zo geschiede. Het was ‘de Pallieter(ke)s’ die met een heel nipte zege van slechts één voorkeurstem de wedstrijd won.

 

Op zondag 7 september – tijdens de overgang – werd de naam voor onze jongste afdeling kenbaar gemaakt en kreeg de winnaar van de deze zoekwedstrijd een waardebon van €25 overhandigd. Die eer viel Stan De Vries te beurt! Een dikke proficiat voor Stan!!! Daar er echter meerdere inzendingen waren voor dezelfde naam heeft de leiding besloten om de persoon die 3 dagen later dezelfde naam had doorgestuurd, ook te belonen met een troostprijs. Eerstdaags zal dus ook Lars Luyckx een waardebon van chirowinkel De Banier in ontvangst kunnen nemen. Dus ook een dikke proficiat voor Lars!!!
 
Als afronding willen we alle leden en ouders die meegedaan hebben aan de wedstrijd van harte bedanken… want het is dankzij hen dat vanaf nu onze jongste leden ‘De Pallieterkes’ zullen heten. Dank U!

2017 - 2024 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring