lijn

Sgol
 

Reünie oud leiding Chiro Sint-Gummarus

 
Op zaterdag 15 juli 2023 verzamelden 6 oud leiders van Chiro St Gummarus, allemaal 80 plussers, in restaurant de Draaiboom in Lier voor een reünie, zowat 63 jaar na hun actieve periode als Chiroleider.
 
In 1960 was dit de leidersploeg (zie foto, van links naar rechts): Luk Kennis (Knapen), Jef Wouters (Jongknapen), Jan/Joe Mijlemans (Kerels), Willy Verelst (Kerels en later groepsleider), André Frans (Aspiranten), Jacques Van Ouytsel (Burchtknapen).
 
EH Peeters (proost), Hary Heylen (groepsleider), Paul Schaerlaeckens (Aspiranten), Jan Beuckelaers (Knapen) zijn intussen overleden.
 
Er werd gezellig bijgebabbeld en ontelbare herinneringen opgehaald. De hechte kameraadschap van toen verbindt nog steeds de oud leiders. Begrippen uit die tijd waren: baksteenslag, legendarische fietstochten, schuinlinks of rechts marcheren, vendel, voormannen, bandenspel, klokkenspel, burchtgravin…
 
Een begrip uit die tijd was ook ‘den Joe’. Als leider was hij een boegbeeld, een voortrekker, een steun. Ook EH Albert Peeters was een chiromonument, een Chirovriend met een onverwoestbare overtuiging in Chiro. Een oproep voor de huidige chiroleiding: blijf geloven in een Chiro, waar we geboeid door de grote Chirowaarden mekaar echt gaarne zien en van waaruit we met twijfel en hoop verder kunnen bouwen aan een fijnere wereld.

2017 - 2024 © Chiro Lier - Gemaakt door Lode Tobback - Privacyverklaring