lijn

+12 jaar is verplicht om altijd en overal een eigen mondmasker op zak te hebben

aspi 

Maandprogramma September

Zondag 20 september:
Aspiranten, welgeteld 9.496 dagen of 26 jaren geleden werd Antonio Gava, één van de machtigste politici binnen de regerende christendemocratische partij gearresteerd op verdenking van nauwe samenwerking met de Camorra. Hij werd ervan verdacht de Camorra systematisch overheidscontracten te hebben toegespeeld en haar te hebben beschermd in ruil voor politieke steun. Na een langdurig verhoor in de gevangenis van Rome kreeg Gava huisarrest. Enkele jaren later, in 2007 werd hij vrijgesproken na vele associaties en juridische zaken. In 2008 stierf hij. Nu is de Camorra opzoek naar een opvolger voor hem die ze kunnen introduceren in de Italiaanse politiek. Ze zijn opzoek naar een jong, verstandig persoon met een betrouwbare uitstraling en nu hebben ze aan ons gevraagd of er niemand bij de aspiranten zit die hieraan voldoet. Daarom zullen jullie vandaag onderworpen worden aan enkele absurde IQ testen, verschrikkelijk pijnlijke lichamelijke proeven en een MCU om jullie veerkracht in kaart te brengen. Jullie worden verwacht op het CSG & CHH hoofdkwartier om 1440 uur.
 

Zondag 27 september:
Het is ruzie tussen de aspirantenleiding! Al dagenlang zijn we van ‘s morgens tot ‘s avonds bezig met te discussiëren of de aarde nu een bol is of we van kinds af aan worden gemanipuleerd door de overheid en dit allemaal niet waar is. Om uit te klaren wie er gelijk heeft wouden we eerst een gigantische put recht naar beneden graven om te zien waar we uitkwamen. Gelukkig was er een geleerde professor van 12 jaar die zei dat recht naar beneden graven niet zo verstandig was. Hij had dit blijkbaar geleerd op een universiteit in Minecraft. Zodus moesten we opzoek naar een andere en betere oplossing die we uiteraard ook vonden. Met veel trots delen we dan ook mee dat we ons vandaag zullen bezighouden met een fabriceren van een zo hoog mogelijke toren van 35cm op 56cm waardoor we hopelijk de uiteindes van de wereld kunnen zien. We starten met het bouwen van onze constructie om 14:40 en dit zal zo een beetje de rest van de Chirozondag in beslag nemen.
 
veel liefs,
27 opgeblazen krokodillen, 400 aardappelmesjes en 356 Romeo frikandellen xxl

 

Maandprogramma Oktober

Zondag 4 oktober:
Liefste leden,
Er kruipt heel wat werk in chiro achter de schermen. Om ervoor te zorgen dat heel het komende chiro jaar goed gaat draaien, kruipt de leiding dit weekend in één bubbel. Jammer maar helaas betekent dit dat we op zondag niet meer in onze favoriete afdelingsbubbel mogen. Bijgevolg geen chiro deze zondag, maar wel een goed werkende chiro de rest van het jaar!
 

Zondag 11 oktober:
11 oktober, de dag der dagen. We vieren vandaag de sterfdag van de man die bomen genas, mensen heelde, water uit beton haalde en een buitenverblijf had in Emblem. We hebben het over niemand minder dan Sint-Gummarus! Elk jaar opnieuw zitten we 2 uur in de mis waarvan we niks begrijpen en wandelen we daarna vol trots door onze prachtige stad. Maar we leven nog steeds in 2020, het jaar dat het jaar der jaren moest worden maar eigenlijk een rampenjaar werd. Die k** corona is nog steeds niet weg en daarom mag niemand voor ons supporteren langs de kant, hoewel je soms zou denken dat samenscholingen opnieuw toegelaten zijn. Met spijt in ons hart moeten we dus meedelen dat de processie niet zal doorgaan. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de zondag minder leuk wordt. De zondag wordt net beter! Om 8u draaien we ons gewoon allemaal nog eens om en komen lekker laat uit ons bed om dan om 14u40 op de Chiro staan en er een knal zondag van te maken!
 

Zondag 18 oktober tot en met zondag 25 oktober:
Aspiranten, bereid jullie voor want het is zover. Komende week zullen jullie onderworpen worden aan enkele cruciale en elementaire taken uit het dagelijkse leven zoals het bereiden van de avondmaaltijd of het smeren van uw eigen boterhammen. Jullie zullen participeren in een wetenschappelijk onderbouwd onderzoek naar de bisbilles, perceptie op het dagelijkse leven en aanpassingsvermogen van de doorsnee puber. Gelukkig zal dit experiment met de naam “leefweek Aspiranten” gesuperviseerd worden door enkele gedoctoreerde individuelen om alles succesvol te laten verlopen. Alvorens we aan de week beginnen zullen we ons steentje bijdragen om Lier weer een beetje mooier te maken. Dit zullen we doen door enkele vuilzakken te vullen met zwerfvuil. De week zullen we in schoonheid afsluiten door onze superioriteit te tonen aan de andere jeugdbewegingen. Onderstaand vinden jullie de praktische informatie voor de week.
 
Waar en wanneer moet je er zijn
• Start: Zondag 18 oktober , 14u 40
• Einde: Zondag 25 oktober, 18u 40
• Kost: €25, cash te betalen aan de leiding
 
Wat moet je allemaal meenemen?
• Al je geliefde en minder geliefde schoolgerief
• Je fiets om naar school te gaan
• Brooddoos
• Kleren en schoenen
• Matras, slaapzak, kussen, pyjama & knuffel
• Toiletzak
• Alle andere dingen die je denkt nodig te hebben deze week
 
Andere praktische zaken
• Heb je hobby’s of andere activiteiten waar je naartoe moet? Laat dit tijdig aan de leiding weten zodat ze hier rekening mee kunnen houden.
• Wat met schoolwerk? Geen probleem, hiervoor is voldoende tijd voor voorzien. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat in groep studeren enkele voordelen heeft zoals sociale controle, het voorkomen van uitstelgedrag, meer motivatie en het snel kunnen inschakelen van een hulplijn!
• Stuur ten laatste woensdag 14 oktober je medische fiche door naar je leiding.
• Wat met corona? De leefweek mag momenteel doorgaan. Dit is uiteraard onder voorbehoud, indien de kleurencodes veranderen zal de leefweek worden uitgesteld of afgelast. Verder gelden de regels zoals op kamp en mag iedereen participeren aan de leefweek behalve: Wie ziek is of wie ziektesymptomen had in de drie dagen voor de activiteit. Symptomen zijn hoesten, keelpijn, verstopte neus, koorts, diarree, moeilijk ademen.
• Vragen of andere zaken waar de leiding rekening mee moet houden? Aarzel niet om hen te contacteren ( leidingaspi@chirolier.be )

 

De Aspi-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!

DVDJB: 23 oktober 2020