lijn

Aspi-afdeling

Maandprogramma Mei

Zondag 26 mei:
 
Sjorren sjorren sjorren…
 
Er zijn er die het graag doen, niet graag doen, kunnen & absoluut niet kunnen, nooit geleerd hebben maar wel willen.
Vandaag ter voorbereiding van het kamp nog eens een leuke dag vol met broodnodige en handig sjortechnieken!
 
Iedereen welkom van 14u tot 18u
 

Tot dan!

 

Maandelijks groetjes, het Cuba-Libre drinkign team
 

Maandprogramma Juni

Zondag 2 juni:
 Dag sterke binken en stoere grieten,
Nu we steeds dichter bij de climax van het jaar komen, wordt het nog eens tijd voor een echte krachtmeting!
Het is onmogelijk op ten strijden te trekken als je niet weet welk vlees je in de kuip hebt. Het is belangrijk dat we 100% op elkaar zijn ingespeeld en elkaar sterktes en zwaktes kennen. Alleen op deze manier zijn we volledig voorbereid op hét hoogtepunt waar we al een heel jaar gezamenlijk naar toe bouwen. Jullie leiding heeft de koppen eens bij elkaar gestoken, en heel wat moeilijke wiskundige calculaties uitgevoerd… Conclusie: Er is nog niet genoeg bloed, zweet en tranen gevloeid! Daar gaan wij deze zondag verandering in brengen! Dus blink je harnas op, slijp je strijdbijlen, zwaarden, speren, (en voor de boeren onder ons… je hooivorken), en maak je klaar voor de ultieme strijd. Wij zullen vandaag strijden in de arena voor eeuwige roem en macht! Vandaag gaan wij legendes zoals Spartacus en Thor doen verbleken in onze aanwezigheid. Wij zullen Ares laten smullen van genot bij het aanschouwen van het maagdelijke bloed dat zal stromen over het met gras en modder bedekte slagveld. De Engel des Doods zal zoveel overuren draaien dat hij na vandaag op pensioen kan. Jullie zullen een voorproefje krijgen van het leven in een oorlogskamp. Op deze manier trachten wij jullie voor te bereiden op de meest memorabele dagen van jullie leven; met beperkt rantsoen, povere hygiëne, groepsbindend dicht op elkaar slapen, stikken van de warmte in een tent, samen een “chocomelkske” delen, jagen op de zwakste prooi met het meeste voedingswaarden,… kortom Darwinisme is zijn meest pure vorm. Dus warm je spieren maar al op, geef de mama nog een laatste kus, en trek mee ten strijde zodat je de papa trots kan maken en je familienaam kan komen verdedigen. Na deze zondag zullen enkel zij die aspirant-waardig zijn terugkeren naar huis.
Zij die zich willen bewijzen dienen zich om 14u aan te melden op het Chiroheem en mogen bidden naar de Goden dat ze om 18u terug huiswaarts kunnen keren!

Zondag 9 juni:
 Beste studentjes,
Daar is het weer, de mooiste tijd van het jaar, de periode waar jullie allemaal met veel ongeduld naar aftellen, de moment om te zonnebaden en aan je zomerkleurtje te werken, een tijd van ontspanning en puur geluk, de periode waar je naar de hemel kijkt en er geen wolkje aan de lucht is,… wacht nee, ik vergis mij, oeps…
Even op nieuw…
Allerliefste studentjes,
Daar hangt die donkere stormachtige wolk weer boven jullie hoofdjes, de periode waar jullie met bang hartje, knikkende knieën, piepend stemmetje, vele tranen,… jullie doorheen slepen om dan eindelijk die welverdiende vakantie te krijgen.
Wel wees niet getreurd, jullie leiding staat steeds voor jullie klaar! Vandaag voorzien wij een doorlopend aanbod van ontspannende activiteiten, waarbij jullie vrij zijn om te komen en gaan wanneer jullie nood hebben aan pauze. Er zal een ween-hoekje voorzien worden waar jullie eens goed kunnen uithuilen. Er zullen enkele gezellige spelletjes voorzien worden, evenals ontspannende literatuur. Uw leiding staat klaar om jullie, ongetwijfeld, interessante vragen te beantwoorden met goddelijke wijsheid. Wij zijn er voor jullie in deze moeilijke tijden van psychologisch marteling. Vandaag zorgen wij voor entertainment in al zijn vormen. Het gevoel van pure gelukzaligheid zal jullie naïeve hartjes voor enkele uurtjes vullen alvorens jullie wegglijden in een zware depressie. Op deze moment mag je al je achterlijke gedachten ventileren, zodat enkel je meest geniale bedenkingen tot uiting komen tijdens jullie examens. En wees gerust deze uitspraken zullen zorgvuldig genoteerd worden door jullie liefkozende leiding, zodat ze je tot in de eeuwigheid achtervolgen.
Heb je nood aan een oppeppertje of gewoon schijt aan studeren, dan ben je doorlopend welkom op het Chiroheem van 14u tot 18u.

Zaterdag 15 juni:
 Deze week is het nog eens Chiro op ZATERDAG!
Omdat vele onder jullie nog plichtbewust aan het studeren zijn voor jullie examens, voorzien wij (jullie leiding) ontspanning. Deze keer zal het programma bestaan uit flitsende beelden die doorgaans geprojecteerd worden op een wit doek/muur. Deze vorm van entertainment is het beginpunt van de digitalisering. Wij zullen een breed gamma aan bewegende beelden voorzien, waar jullie op democratische manier een selectie uit mogen maken. Om het cinema gevoel helemaal te creëren, voorziet uw alles voorziende leiding ook gepaste snacks. Jullie mogen zich natuurlijk ook steeds geroepen voelen om zelf versnaperingen mee te nemen. Indien je nood hebt aan ontspanning en hiervoor uit je isolement wil komen ben je zeker welkom. In de Chirocinema is het toegestaan, maar zeker niet verplicht, om in pyjama, joggingpak,… langs te komen. Het is ook toegestaan om na de start van de film de filmzaal nog te betreden. Logischerwijs is het ook toegestaan om de filmzaal voor het einde van de vertoning te verlaten. Deze lossere regels maken het mogelijk om je ontspanning volledig zelf in te plannen en niet gebonden te zijn aan het uur van aanvang/afloop van de vertoning. Wij vertrouwen erop dat jullie puberale brein reeds voldoende ontwikkeld is om aan jullie eigen noden en behoeften te voldoen, en hierrond een haalbare planning te organiseren. Jullie leiding wil jullie steunen in deze moeilijke tijden en jullie de kans geven tot sociale interacties, die wetenschappelijk bewezen bijdrage tot een betere persoonlijke ontwikkeling.
Daarom zijn jullie vanavond, doorlopend, welkom om jullie te komen ontspannen in de Chirocinema van 20u tot 23u.

Zondag 23 juni:
 Aah een mooie zomerdag, stalend zonnetje, zacht zomerbriesje, pijnlijk verbrande schouders, cocktail in de hand, de geur van BBQ hangt in de lucht,… alles dat je nodig hebt voor een lekker luie zondag, of een poolparty natuurlijk!
Vandaag heeft de leiding zichzelf en ook jullie natuurlijk uitgenodigd bij Fré thuis. Schaamteloos zullen wij te goed doen aan het heerlijke frisse water dat ons roept. Op deze brandend warme dag zal alleen water ons verkoeling kunnen brengen. Na die zware periode in het tijd om jullie zweet en tranen weg te spoelen in het heilige water. Wij zullen vrolijk ronddobber op het water. Harmonieus versmelten met het wateroppervlak en genieten van de rust die het kabbelende water ons bied. Kortom: wij zullen heuse watergevechten houden in het zwembad en naderhand uitrusten terwijl we werken aan ons zomerkleurtje! Wij gaan onszelf omtoveren tot echte waterratten en ons onderdompelen in de magische onderwaterwereld. Wij gaan onszelf wanen in de luxewereld van mensen die zich een zwembad in eigen tuin kunnen veroorloven. We gaan ons gedragen als rijkeluiskindjes in Beverly Hills. Wij gaan vandaag, al een beetje voorbarig, genieten van de vakantie die nog maar een week verwijdert is. Wij gaan al vieren dat we allemaal geslaagd zijn op onze examens, en sommigen onder ons eindelijk afstuderen! Terwijl wij genieten van een helderblauwe hemel en felgele zon, zullen we filosoferen over de meest waanzinnige onderwerpen.
Omdat de ouders van Fré al zo vriendelijk zijn om 17 jongeren te verwelkomen, vragen wij aan jullie om zelf een snack of drankje te voorzien. Verder vragen wij om respectvol om te gaan met het materiaal en de infrastructuur die ons verleent wordt. Als laatste en misschien wel meest belangrijke… VERGEET GEEN ZWEMKLEREN EN EEN HANDDOEK!
Jullie worden om 14u op de Chiro verwacht zodat we gezamenlijk naar Fré kunnen fietsen, om 18u mogen jullie zelfstandig van bij Fré naar huis fietsen.

Zondag 30 juni:
 Beste aspiranten,
Vandaag zullen we ons op onbekend terrein begeven om de laatste zondag van het jaar memorabel af te sluiten!
Jullie zullen jullie onderdompelen in de duistere wereld van de illegaliteit. Jullie kunnen na vandaag niet meer berusten op een gerust geweten en zuiver zieltje. Na vandaag zullen jullie connecties hebben in de onderwereld. Jullie gezichten gaan op gezocht-posters staan, jullie gaan opgejaagd worden door de politie, geheime dienst, criminelen,… misschien gaan jullie een nieuwe identiteit moeten aannemen om te kunnen overleven. Jullie gaan sluwer moeten zijn dat Zwieber de vos, beter kunnen vechten dan Jacky Chan, beter kunnen navigeren dan een GPS, sterker kunnen onderhandelen dan Cosa Nostra. Jullie gaan beruchter worden dan de Albanese Maffia en Marc Dutroux tesamen! Mensen zullen huiveren bij het horen van jullie namen. Namen zoals Bonnie en Clyde zullen vervagen naast die van jullie!
Jullie leiding zal jullie vandaag opleren tot echte drugsbaronnen. Dit lucratief handeltje heeft ons door onze hogere studies geholpen, en wij willen jullie de kneepjes van het vak bijbrengen alvorens wij jullie vrijlaten in de grote mensen wereld. De locatie blijft geheim totdat wij zeker zijn dat we jullie volledig kunnen vertrouwen. Het uur van vertrek en terugkomst wordt later nog meegedeeld. Jullie leiding neemt deze voorzorgsmaatregelen zodat we zeker niet gevolgd kunnen worden door de politie.
Dit bericht zal zichzelf verwijderen in 5,4,3,2,1…Anti-climax!

De Aspi-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!

Kamp: 21-31 juli 2019