lijn

aspi 

Elke laatste zondag van de maand eten we met de aspi’s samen na de Chiro!

Het worden koudere dagen, dus kleed jullie lekker warm aan! ⛄🧤🧣🥶

 

Maandprogramma Januari


19 januari
“Leiding zijn is: afzien, wenen en laten wenen, bloed zweet en kak opkuisen.” ~ T. Hendrix
Vandaag – 12 januari 2020 – de twwede zondag van het nieuwe jaar. Je zou denken dat we met de aspiranten iets leuks gaan doen. Zoals het verplaatsen van een heel bos naar de middenstip van de Lierse, een tweede buitenlandse reis, feesten tot 8u ’s morgens op exotische locaties à la Passionele. Niets is minder waar. We beginnen het nieuwe jaar met een echte uitdaging. Een leger aan vermoeiende leden staat om 14u klaar om losgelaten te worden, wachtende op hun “nieuwe” en creatieve leiding.
Om alvast in de sfeer te komen, een anekdote over onze eerste keer als aspirant in leiding:
“5 jaar geleden – 4 januari 2015 – de eerste zondag van het nieuwe jaar. Je zou denken dat we met de aspiranten iets leuks gaan doen…
Het jaar 2014-2015 was een pracht jaar geweest voor de pallieters. Onze Chiro floreerde door de goede ledenwerving op Boulevard Gommaar. Zeker de pallieters kende een sterke groei, toen een groep van 47 leden. Aan ons – Perno en ik, de superieure aspiranten van toen – om deze bengels in het gareel te houden, meer zelfs, te entertainen.
Na meerdere presentaties over “leiding zijn” door onze toenmalige leiding, Co(coloco)lette, begonnen we aan het betere programma. Veel slapeloze nachten en nog meer rodeo later hadden we hét, het beste programma sinds den Joe niet meer in leiding staat.
Bij nieuwe leden zitten echter ook altijd patatjes. Zo was er Tanguy: ros, klein, mollig en simpeler dan een doorsnee hamster in zijn rad. Hoewel gewaarschuwd door Colette werd deze half mens, half hamster tijdens de voorbereiding over het hoofd gezien. En met sommige leden hou je nu eenmaal vooraf rekening.
14u – the gates are open, zoals D-devils zou zeggen – we beginnen er aan. Tot het vier uur gaat alles goed maar dan valt ons oog op een donkere vlek in het lokaal. We zagen niet goed wat het was. Omdat hij toen nog breed en onverschrokken was stapte Perno dichter bij de vlek. En dichter. Hij kneep zijn ogen samen en dan ziet hij het: een gigantische bilspleet, komende van tussen den Tanguy zijn billekes. In één oogopslag werd onze zondag verpest. De Perno, toen stinkend rijk door de verkoop van zijn fitness schema’s, ging om 18u zonder ook maar ene rooie cent naar huis en ik was de laatste 2 uur mijn medeleiding kwijt die, lunaparkgewijs, al zijn geld in die gi-gan-ti-sche gleuf stak.
Den Tanguy woont nu, 5 jaar later, in Monaco met zijn Russische vriendin die niet kan zwemmen maar wel blijft drijven door haar silicone tetten.”
Moraal van het verhaal, laat uw groot geld thuis maar vergeet deze zondag echter geen zakje klein geld voor noodgevallen.
Mini ridders en prinsessen, hitsige puberende tito’s en alles daar tussen in, kom het vandaag beleven. Chiro van 14u00 tot 18u.
 


26 januari
Stel je mag een recensie schrijven voor een stad, gewoon, uit het hart. Een stad waar je naar de Chiro gaat, waar je al eens het zwijn uithangt. Wat voor recensie schrijf je dan? Een aantal hoog intellectuele lierenaars geven alvast het voorbeeld op “gezichtboek”. Lezen jullie mee?
Wim O. schreef:
“Wonen sinds 1993 in Lier en hebben Lier zien verworden tot een stad voor sociale gevallen, armoezaaiers, families aan de zelfkant van de maatschappij, etc. en dit tengevolge van een overdadige sociale woningen bouw door de Lierse Huisvesting Maatschappij. Lier is niet meer wat het was; vuile straten, een lelijke betonnen grote markt, vergane glorie in de winkelstraat een verloederende Berlarij. Lierke plezierke is ver weg, dus neen ik beveel Lier niet aan.”
Stijn T. schreef:
“Vandaag is mijn auto getakeld door de stad Lier en ‘ergens’ anders geparkeerd. Mijn auto stond nochtans volledig correct geparkeerd op een parkeerplaats.
Reden van de takeling: ze wilden de straat vegen, en ondanks dat ze geen verkeersborden geplaatst hadden en mijn wagen legitiem geparkeerd stond, neemt de stad Lier het recht in eigen handen en verplaatsen ze zonder mijn toestemming en zonder mij hiervan op de hoogte te brengen mijn wagen en mijn eigendom. Sinds wanneer mag je iemands eigendom wegnemen zonder toestemming?!?!”

Peter L. schreef:
“spreek miss ook is het volk aan dat alles bevuild😬😬😬😬😬want daar is lier ook n voorbeeld van tegenwoordig ,,,en hoe zou dat komen,,,,en door wie???bogerse plassen,,,,matrassen,stoelen.lampen noem maar op,,al ettelijie keren de stad en politie gebeld om op te halen,,,daar mieten wij met onze dieren wandelen😬😬😬aan de dierenhaters hier denk daar maar is over na,,,n hond legt geen matrassen etc waar t ni moet 😬😬😬😬keer voor eigen deur zou k zeggen ,,,en t volk dat hier alles komt bevuilen en speelpleinen stuk maakt ,,,,daar hoor.k niks over,,,,schrik de waarheid te zeggen???en eeuwfeestlaan,,,honden vergiftigd onlangs ook niemand zeker???dus zwijgen zou k zo zeggen😬😬😬HIER ZITTEN WEL N HOOP DIERENHATERS LIER,,VALT ZOWISO DIK TEGEN ,,WAT VROEGER ZO MOOI WAS IS,,,,,MECHELEN EN BRUSSEL ETC ZIJN ER NIKS MEER TEGEN,,,hier zijn ook al veel achterbuurtjes verloederd ,, en hoe zou dat komen,,,zelfs de winkelstraat wat is daar nog,,,,,eethuizen en nachtwinkels en rommelwinkels ,,daar wil k met mojn PORSCHE….. ook ni komen 😕😕😕”

Nou, goed dat we dat weeral weten. Vandaag doen we inspiratie op voor onze eigen stad-recensie.
Chiro rond 14u, iets later mag ook.
 

Maandprogramma Februari

Zondag 2 februari – 02/02/2020 😮:
Chiro mag al eens iets meer zijn. Niet alleen geld verdienen, hevige spelen doen of prakken in het lokaal, maar ook bezinning, eens dieper ingaan op onze positie en rol als jeugd in deze samenleving en nadenken over hoe God hierin een rol speelt. Nee mopje. Maar februari van het schrikkeljaar 2020 wordt wel dé maand van out of the box chiro. We gaan profiteren van deze extra dag, kunt ge maar een keer om de vier jaar doen, denk ik dan. Chiro van 14u-18u05, kwestie van out of the box te denken.
 

Zondag 9 februari:
Vandaag wordt de dag van een heugelijk weerzien maar ook een emotioneel afscheid. Dat jullie leidingsploeg beschikt over 2 top-wintersporters was al langer gekend. Deheer Schepkens heeft zich recent nog een bros’ke geschoren om volledig aerodynamisch af de skipiste te kunnen gaan, terwijl Meester Pherno nog maar enkele weken geleden schaatsende kindjes is gaan observeren ter voorbereiding. Naar de spannende afdalingen, tragische vallen en wilde après ski verhalen van Emiel kunnen jullie deze zondag al vragen, op die van Pherno zullen jullie helaas nog even moeten wachten. Chiro van 14-18u.
 

Zondag 16 februari:
Een nieuw jaar, een nieuwe spaghettidag, een nieuw aspiranten desserten-buffet, HOERA! Om die buitenlandse reis verder te financieren en onze schuldenberg ietwat te doen slinken mogen jullie vandaag jullie beste bakkunsten naar boven halen. De 2 aspiranten die de minste lekkernijen voorzien zullen verkocht worden aan een rijke zakenman in Zimbabwe, kwestie van jullie te motiveren en de kosten van de buitenlandse reis wat in te perken. WIN-WIN! Wij kijken er alvast naar uit. Meer info over de exacte uren volgt nog.
 

Zondag 23 februari:
Wow kiddo’s, reeds 8 zondagen ver in het nieuwe jaar. Jeetjemina, wat gaat tijd snel. Bij het schrijven van dit tekstje (de dato 15/01/2020) lijkt het er echter niet op dat jullie al te veel goede voornemens hadden. Alexander is nog steeds elke zondag rijkelijk te laat, Kobe heeft nog steeds geen nieuwe schoenen, Djalya heeft nog steeds niet haar eerste DJ-set gereleased en het matje dat is achtergebleven na leefweek ligt nog steeds in ons lokaal. Ook de komst van Pallieter, de chiro-baby van Josse en Jozefien, laat op zich wachten. Duidelijk geen ‘New year new me’ gedoe voor jullie… Prima voor ons. Chiro van 14-18u. (Alexander if you’re reading this, 13u voor u)
 

De Aspi-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!
 

Belangrijke data!