SpeelclubSpeelclub-afdeling

Maandprogramma oktober

zondag 1 oktober
Beste speelclubbertjes, na een maand is het toch tijd om jullie eens beter te leren kennen en te zien wat jullie waard zijn. We zijn op zoek naar eigenschappen zoals inzicht, goed kunnen lopen, hindernissen ontwijken, scherpe ogen om kleine details in de omgeving te zien, doorzettingsvermogen en team spirit. Als je denkt dat 1 van deze beschrijvingen wel bij jou past of als je je afvraagt wat al deze eigenschappen met elkaar te maken hebben, kom dan zeker vandaag naar de chiro van 14u tot 18u.

zondag 8 oktober
Liefste speelclub, vandaag staat de hele zondag in het teken van muziek. Wie is je favoriete zanger. Welke band heb je al eens live zien optreden? Heeft er al iemand een handtekening van Justin Bieber of Ghost Rockers kunnen bemachtigen? Wie kan het beste zingen, wie is er toonvast of wie zingt er zo vals als een kat? We gaan op zoek naar de beste drummer, de winnaar van de Voice Kids en naar de nieuwe k3. Kunnen we zelf muziek maken met afval? Hoe klinkt het geluid van de regen? Welke speelclubber kan het beste luisteren en herkent alle dierengeluiden? Wie is de beste instrumentenbouwer en wie kan het snelste alle noten lezen? Op al deze vragen zoeken we deze zondag een antwoord. Dus warm jullie stemmen al maar op en kom allemaal zeker langs! Chiro van 2 tot 6.

zondag 15 oktober
Hij sloeg met zijn stok in de grond en er ontstond een fontein waar iedereen van kon drinken. Tijd om deze held eens in de bloemmetjes te zetten. Voor diegene die het nog niet door hadden, vandaag is het de grote dag van Sint-Gummarus, de patroonheilige van het schone Lier. Tijd om in kraaknet uniform aan heel de stad te laten zien wie wij zijn. We lopen mee in de processie dus je kan er best voor zorgen dat je boven al je warme kleren, nog iets zichtbaars van de Chiro aanhebt zodat iedereen ons kan herkennen! Verder is het ook belangrijk om een lunchpakket voor ’s middags te voorzien. We verwachten jullie om 9u op de Chiro zodat we met iedereen samen naar de kerk kunnen wandelen. Na de middag houden we nog gewoon Chiro tot 18u. Tot dan!

zondag 22 oktober
Aangezien een dag van de jeugdbeweging niet voldoende is om te laten zien hoe trots wij zijn op ons Chiro-uniform, nemen we vandaag samen met alle andere jeugdbewegingen van Lier de stad in. We bergen onze vooroordelen over ‘niet zo fris ruikende scouts’ even op en tonen dat we (zelfs na de serieuze Chiro cacao, afgelekte frisco-belediging), kunnen samenwerken met kinderen en jongeren in beweging die sjaaltjes en lange broeken dragen. Verbroederen met KSA, KLJ en Scouts was nog nooit zo hip als vandaag en daarom kunnen wij niet achterblijven. We spreken met heel de Chiro af om 13u30 aan onze lokalen zodat we met iedereen samen naar de geheime stadsparklocatie kunnen wandelen. Zoals gewoonlijk verwachten wij jullie in uniform en nemen jullie best een 4uurtje mee tegen een energiedipke. Vasthoudend aan onze eigen Chirotraditie en omdat een namiddag vredevol verbroederen wel vermoeiend is, zijn we gewoon weer af te halen door onze liefhebbende ouders om 18u op ons Chiroheem. Hopelijk zijn jullie talrijk aanwezig. Kusjes van de leiding.

zaterdag 28 oktober
Liefste spookjes van de speelclub, op zaterdag 28 oktober zetten wij onze pompoen voor de deur, hangen we de spinnenwebben weer aan de ramen en horen we de soep, gemaakt door jullie nieuwe leiding, alvast pruttelen. Het is weer die tijd van het jaar, de enge griezeltijd. Jullie zijn welkom om 16u in ons spookhuis,vergeet zeker jezelf niet te verkleden en 2 euro mee te nemen. We gaan er een supergezellige, we bedoelen griezelige, namiddag van maken ! Chiro van 16u tot 20u

Maandprogramma november

zondag 5 november
Had je tien miljoen wat zou jij dan doen? Wie heeft de beste kaarten en kan het beste zijn ‘poker face’ bewaren. Vandaag spelen we op goed geluk en op goed gegrabbel. Jullie onschuldige kinderhanden gaan namelijk beslissen wat we vandaag gaan doen. Gekke opdrachten in een trommel en dan zien we wel welke nummers er uit rollen. Op goed geluk dus. Iedereen die wel een beetje in duiveltjes en engeltjes gelooft, kan best een wens doen zodat het vandaag allemaal goed afloopt. Heb je wel zin in een spannende uitdaging waarbij je niet weet of je zal winnen of verliezen, dan is het vandaag het moment om naar de Chiro te komen. Zie je een losse wimper, een klavertje vier of een hoefijzer? Doe een wens en kom af! Chiro van 2-6.

zondag 12 november
Vandaag nemen wij een dagje rust en zullen we ons bezig houden met amusante taken zoals het kuisen van de lokalen, onkruid wieden en toiletten poetsen. We hebben namelijk nog een leger aspiranten klaarstaan die klaargestoomd moeten worden om jullie volgend jaar te kunnen entertainen. Wat jullie vandaag gaan doen, is dus nog een grote verrassing maar je kan er wel zeker van zijn dat het niet met de vertrouwde leiding zal zijn. Uiteraard houden wij wel een oogje in het zeil om te zien of jullie en de aspiranten wel braaf zijn.;) Nu de maanden kouder worden, kan een extra trui wel eens van pas komen. Chiro van 2 tot 6.

zondag 19 november
Verrassingsdag. Wat er vandaag gaat gebeuren is een groot geheim. Staatsgeheim. Zo geheim dat zelfs de koning er niets van weet. Vertel het dus aan niemand verder en kom het geheim zelf ontdekken. Alleen wie trouw zweert op het hoofd van zijn unicorn het geheim nooit verder te vertellen, mag binnen. Wat die verrassing dan precies is? Dat kunnen we uiteraard niet in deze publieke maandbrief vertellen. Maar we kunnen jullie al vertellen dat het zoals een surprise zal zijn, lekker zoet en met een cadeautje in het midden. Ben je wel nieuwsgierig geworden? Dan zou ik maar snel mijn James Bond kostuum aantrekken en naar de Chiro komen. Geheime Chiro van 2 tot 6 in het hoofdkwartier van de geheime orde, alias het Gele lokaal.

zondag 26 november
Christus Koning
Hoera hoera hoera, het is weer Christus Koning, zoals elk jaar wordt het weer een grootse vertoning. Met veel sfeer, muziek en gezang van topniveau, op deze hoogdag van onze Chiro.
Stipt om tien uur, klimt u best over onze Chiromuur. Zodat we dartelend met onze blije snoet, kunnen vertrekken naar de kerk in lange stoet.
Vergeet niet naar de leiding te mailen of te bellen, om uw koffiekoeken te bestellen. Vul uw strookje in en betaal contant, en smul van zoet en lekker krokant.
Na de viering is het nog een normale zondag, vol spel, plezier en heel veel gelach. En om alles nog beter te maken, gaan we ons samen met de Pallieters vermaken.
We spelen spelletjes tot zes, waarna u terugkeert naar uw thuisadres. Wees er vandaag dus allemaal bij, want dan is iedereen dolblij.

Heel veel liefs,

De speelclubleiding

De Speelclub-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!