SpeelclubSpeelclub-afdeling

 

Maandprogramma december

zondag 3 december
Liefste Speelclub,

Ik heb vernomen van jullie leiding dat jullie heel erg braaf geweest zijn dit jaar. Ze vertelden mij dat er wel enkele deugnieten in de groep zitten maar zoals jullie weten, ben ik altijd wel te vinden voor een mopje. Mijn Zwarte Pieten halen soms ook wel eens gekke toeren uit. Ik zie dus niet in waarom ik de Chiro zou overslaan en beter nog; ik kom heel graag bij jullie langs.

Ik heb gehoord dat jullie om 14u op de Chiro moeten zijn en dat jullie brave ouders jullie weer komen halen om 18u, klopt dat? Wel, dan denk ik dat ik een gaatje kan vinden om langs te komen. Jullie kunnen mij dan nog een keer persoonlijk laten weten welk speelgoed jullie graag zouden krijgen. Dan kan ik daarna weer hard aan het werk samen met mijn Pieten om alle pakjes in de nacht van 6 december ( Zalandogewijs) bij jullie thuis te bezorgen.

Zouden jullie wat suikerklontjes voor Slecht-Weer-Vandaag kunnen voorzien en enkele liedjes voor mij willen zingen? Zie ginds komt de stoomboot is een van mijn favorieten.

Zo, ik kijk er alvast naar uit om bij jullie op bezoek te komen. Vergeet niet: wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de rou.

Sinterklaas

zondag 10 december
Wat er vandaag gaat gebeuren is een groot geheim. Staatsgeheim. Zo geheim dat zelfs de koning er niets van weet. Vertel het dus aan niemand verder en kom het geheim zelf ontdekken. Alleen wie trouw zweert op het hoofd van zijn unicorn het geheim nooit verder te vertellen, mag binnen. Wat die verrassing dan precies is? Dat kunnen we uiteraard niet in deze publieke maandbrief vertellen. Maar we kunnen jullie al vertellen dat het zoals een surprise zal zijn, lekker zoet en met een cadeautje in het midden. Ben je wel nieuwsgierig geworden? Dan zou ik maar snel mijn James Bond kostuum aantrekken en naar de Chiro komen. Geheime Chiro van 2 tot 6 in het hoofdkwartier van de geheime orde, alias het Gele lokaal.

zondag 17 december
Aangezien het volgende twee weken geen Chiro is, (boehoe) moeten we deze zondag spelletjes spelen alsof ons leven ervan af hangt. We zullen ervoor zorgen dat jullie genoeg vitamine Chiro kunnen opslorpen om er weer lang tegenaan te kunnen. Kerstfeestjes samen met de familie zijn wel tof maar kerstfeestjes met de Chiro zijn altijd nog dat tikkeltje toffer. (Omdat wij geen zatte nonkels aan tafel hebben) Kom daarom vandaag zoals gewoonlijk om 14u af naar de Chiro en dan maken we er een echt Jezus-wordt-bijna-geboren-kerstfeest van. Jullie kunnen uiteraard cadeautjes, kitsche kerstversiering en Samson en Gert-kerstmuziek verwachten. Wat moeten jullie meebrengen? Niets! Wat moeten jullie aandoen? Liefst iets van kledij. Wanneer mogen jullie naar huis? Als het gedaan is. Om 18u dus. Voila, als dat geen originele kerstuitnodiging is. Tot dan!

zondag 24 december
Vandaag mogen jullie niet naar de Chiro komen. Beter gezegd, jullie mogen langskomen maar er zal hier niemand zijn. De leiding is vandaag lekker aan het gourmetten met de familie. Wij wensen jullie een fijne kerstavond toe en hopen dat jullie veel cadeautjes krijgen.

zondag 31 december
10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, …. GELUKKIG NIEUWJAAR, FELIZ NAVIDAD, HAPPY NEW YEAR, BONNE ANNEE. Vandaag uiteraard geen Chiro aangezien we moeten feesten als de beesten. Graag horen wij over jullie gekke oudejaarsnacht verhalen in het nieuwe jaar!

xoxo de Polle, de Katrien, de Tobby Jr, de Mille, de Pherno en de Lorre

De Speelclub-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!