Keti’sKeti-afdeling

Maandprogramma oktober

 

Zondag 22 oktober
Aangezien een dag van de jeugdbeweging niet voldoende is om te laten zien hoe trots wij zijn op ons Chiro-uniform, nemen we vandaag samen met alle andere jeugdbewegingen van Lier de stad in. We bergen onze vooroordelen over ‘niet zo fris ruikende scouts’ even op en tonen dat we (zelfs na de serieuze Chiro cacao, afgelekte frisco-belediging), kunnen samenwerken met kinderen en jongeren in beweging die sjaaltjes en lange broeken dragen. Verbroederen met KSA, KLJ en Scouts was nog nooit zo hip als vandaag en daarom kunnen wij niet achterblijven. We spreken met heel de Chiro af om 13u30 aan onze lokalen zodat we met iedereen samen naar de geheime stadsparklocatie kunnen wandelen. Zoals gewoonlijk verwachten wij jullie in uniform en nemen jullie best een 4uurtje mee tegen een energiedipke. Vasthoudend aan onze eigen Chirotraditie en omdat een namiddag vredevol verbroederen wel vermoeiend is, zijn we gewoon weer af te halen door onze liefhebbende ouders om 18u op ons Chiroheem. Hopelijk zijn jullie talrijk aanwezig. Kusjes van de leiding.

Zaterdag 28 oktober
Beste leden, omdat we weten weten dat geschiedenis jullie favoriete vak is op school, geven we jullie hierbij het onderstaande zéér interessante stukje tekst:

De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november.[1] In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was dan binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar of Samhain (uitspraak Saun, dat ook het Ierse woord is geworden voor de maand november).

Samhain was ook nog om een andere reden zeer bijzonder. Op het eiland Groot-Brittannië werd Halloween vooral door de Kelten gevierd, die geloofden dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Toen de Romeinen Groot-Brittannië binnenvielen, vermengden ze de Keltische traditie met hun eigen tradities, die eind oktober natuurlijk de viering van de oogst betroffen en ook het eren van de doden.

In de 9e eeuw stak een Europees christelijk gebruik de zee over en vermengde zich met het halloweenfeest. Op Allerzielen (2 november) gingen in lompen gehulde christenen in de dorpen rond en bedelden om zielencake (brood met krenten). Voor elk brood beloofden ze een gebed te zeggen voor de dode verwanten van de schenker, om op die manier zijn bevrijding uit de tijdelijke straffen van het vagevuur te versnellen en zodoende zijn opname in de hemel te bespoedigen. De trick-or-treattocht vindt wellicht daar zijn oorsprong.

Het zal nu wel duidelijk zijn dat we vandaag een spel spelen dat helemaal in teken staat van Halloween. We verwachten jullie op zaterdag 28 oktober om 20u aan het soldatenbos te Kessel (op de parking gelegen aan de Kesselsesteenweg). Hou jullie klaar voor een episch nachtspel dat misschien iets anders zal uitdraaien dan eerst verwacht! ;p

Maandprogramma november

Zondag 5 november
Vandaag worden jullie al om 13 uur verwacht op de Chiro met kledij die echt heeeeeeel vuil mag worden (die je aandoet) en je neemt gerief mee om te douchen (handdoek, zeep…) en dus ook propere kledij.
Wat we gaan doen zal voor jullie een verrassing zijn maar één ding is zeker. We gaan vuil worden EN we gaan jullie kennis testen!
Nu hoor ik je al denken: “Waarom?”
5 november
2012 – Voor de kust van het Zuid-Afrikaanse Port Elizabeth duikt een bultrugwalvis vlak voor een visserboot op en landt na een forse duik pardoes op het schip. Die raakt zwaar beschadigd, drie vissers raken gewond.
DAAROM. Hier zullen jullie voor boeten!
Zomaar lachen met een walvis!
Be there of de walvis eet jullie op!
Chiro van 13 – 18 uur!

Zondag 12 november

Beste Keti’s, nu jullie jullie allemaal officieel een echte Keti mogen noemen (en ja, dit is een hint ) gaan we vandaag testen hoe goed jullie functioneren in een groep. We gaan jullie testen op jullie logisch denkvermogen, jullie handigheid, jullie kracht, … maar bovenal hoe jullie dit allemaal toepassen in groepsverband. Alles draait vandaag rond teambuilding! We gaan banden smeet die zo sterk zijn dat er een huis op gebouwd kan worden. We weten namelijk allemaal dat je als groep sterker staat dan alleen. We verwachten jullie daarom allemaal op deze ongetwijfeld prachtige zondag! Chiro van 14 – 18 uur

Zaterdag 18 & zondag 19 november
Vandaag is het croque weekend en worden jullie zaterdagavond om 20 uur verwacht op de Chiro. Zo kunnen we alles al voorbereiden om zondag de beste croques te maken & verkopen!
Trek jullie uniform aan en neem mee:
– een matje
– een slaapzak
– een kussen
– een pyjama
– proper ondergoed
– toiletgerief (tandenborstel, tandpasta…)
Nodig al jullie vrienden, vriendinnen en familie uit en laat ze onze heerlijke kookkunsten proeven!
Tot dan (We proberen het zondag niet te laat te maken!!)
Oh ja:
https://www.youtube.com/watch?v=Oc6U5opnAX4

Zondag 26 november
Hoera hoera hoera, het is weer Christus Koning,
zoals elk jaar wordt het weer een grootse vertoning.
Met veel sfeer, muziek en gezang van topniveau,
op deze hoogdag van onze Chiro.

Stipt om tien uur,
klimt u best over onze Chiromuur.
Zodat we dartelend met onze blije snoet,
kunnen vertrekken naar de kerk in lange stoet.

Vergeet niet naar de leiding te mailen of te bellen,
om uw koffiekoeken te bestellen.
Vul uw strookje in en betaal contant,
en smul van zoet en lekker krokant.

Na de viering is het nog een normale zondag,
vol spel, plezier en heel veel gelach.

We spelen spelletjes tot zes,
waarna u terugkeert naar uw thuisadres.
Wees er vandaag dus allemaal bij,
want dan is iedereen dolblij.

Groetjes, kusjes, lekjes,
Monja, Tuur en Jochem

De Keti-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!

Bilal, de keti-mascotte