Aspi’sAspi-afdeling

Maandprogramma oktober

zondag 1 oktober
Mastworp, touw, balken, zweet, splinters,… hoort allen aan want vandaag is het zover. Tijd om jullie balkknoopkunsten van onder het stof te halen. Tijd om te sjorren. We herhalen even de ‘basics’ en werken dan een projectje uit. Ben je benieuwd wat? Kom dan naar de chiro van 14u tot 18u.

zondag 8 oktober
Heren! Hebben jullie genoeg van al dat vrouwelijk geweld, de emancipatie en de onderbuiging aan het vrouwelijke geslacht?
Dames! Hebben jullie je buik vol van al dat machogedrag van de jongens. Willen jullie eindelijk verlost zijn van de mannelijke onderdrukking.
Goed nieuws, vandaag kan het. Vandaag gaan we samen met de keti’s de groep splitsen. De jongens moeten hun ijzeren ros, blowpipe en pijlen meebrengen om te bewijzen dat zij als aspiranten de kerels totaal de baas zijn. De meisjes mogen zich dan weer wijzer en ervarener tonen dan de arme, jonge en naïeve tiptiens. Jongens/meisjesdag van 14u tot 18u op de chiro.

Alle meisjes zijn welkom om 14 uur op de Chiro in pyjama! Wij gaan alle cliché’s vandaag gewoon even bevestigen! Meisjes en kussen gevechten, meisjes die praten over knappe jongens (Shawn Mendes, Zac Efron 😍) meisjes die uuuuuuuuren voor de spiegel staan…
Laten we vandaag vooral vergeten dat Chiro = pipi in de bosjes, spelen in de modder, altijd vuil naar huis keren. Chiro van 14-18 uur

zondag 15 oktober
Hoogmis in lier: de Processie. Alle verenigingen van Lier laten zichzelf van hun beste kant zien in een lange stoet die de lierse binnenstad doorkruist. Een wedstrijd om te bepalen welke vereniging superieur is in onze stad. Jarenlang behoort deze titel toe aan chiro’s Sint-Gummarus en Heilig Hart. Vanzelfsprekend wordt van ons verwacht om deze titel te verdedigen tegen de zware tegenstand van de andere, steeds meer gefrustreerde, verenigingen. Tijd dus om te marcheren op het ritme van de lansknechten, het geroffel van de platte troms en het heldere geschal van de klaroenen. Laat je allen van je beste en meest christelijke kant zien (zo maken we pastoor Jan ook weer blij) en kom zondag om 9u stipt naar de chiro. Uniform is verplicht! Na de mis verblijden we jullie nog verder met een hele reeks chiroklassiekers.

zondag 22 oktober
Aangezien een dag van de jeugdbeweging niet voldoende is om te laten zien hoe trots wij zijn op ons Chiro-uniform, nemen we vandaag samen met alle andere jeugdbewegingen van Lier de stad in. We bergen onze vooroordelen over ‘niet zo fris ruikende scouts’ even op en tonen dat we (zelfs na de serieuze Chiro cacao, afgelekte frisco-belediging), kunnen samenwerken met kinderen en jongeren in beweging die sjaaltjes en lange broeken dragen. Verbroederen met KSA, KLJ en Scouts was nog nooit zo hip als vandaag en daarom kunnen wij niet achterblijven. We spreken met heel de Chiro af om 13u30 aan onze lokalen zodat we met iedereen samen naar de geheime stadsparklocatie kunnen wandelen. Zoals gewoonlijk verwachten wij jullie in uniform en nemen jullie best een 4uurtje mee tegen een energiedipke. Vasthoudend aan onze eigen Chirotraditie en omdat een namiddag vredevol verbroederen wel vermoeiend is, zijn we gewoon weer af te halen door onze liefhebbende ouders om 18u op ons Chiroheem. Hopelijk zijn jullie talrijk aanwezig. Kusjes van de leiding.

zondag 29 oktober
Wie op reis wil gaan heeft geld nodig en aangezien jullie ouders al veel geld spenderen aan jullie opleidingen gaan we proberen om ze niet te veel te laten betalen voor de EPISCHE BUITENLANDSE REIS. Vandaag gaan we dus actie ondernemen om onze kas te spijzen. Haal allemaal je beste verkoperskunsten boven of volg een goede cursus bedelen, want vandaag draait alles om het slijk van de aarde: geld. Chiro van 14 tot 18.

Maandprogramma november

zondag 26 november
Hoera hoera hoera, het is weer Christus Koning,
zoals elk jaar wordt het weer een grootse vertoning.
Met veel sfeer, muziek en gezang van topniveau,
op deze hoogdag van onze Chiro.

Stipt om tien uur,
klimt u best over onze Chiromuur.
Zodat we dartelend met onze blije snoet,
kunnen vertrekken naar de kerk in lange stoet.

Vergeet niet naar de leiding te mailen of te bellen,
om uw koffiekoeken te bestellen.
Vul uw strookje in en betaal contant,
en smul van zoet en lekker krokant.

Na de viering is het nog een normale zondag,
vol spel, plezier en heel veel gelach.

We spelen spelletjes tot zes,
waarna u terugkeert naar uw thuisadres.
Wees er vandaag dus allemaal bij,
want dan is iedereen dolblij.

Boermans, Bats en Wannes

De Aspi-leiding


Heeft u een vraag?
Stel ze gerust aan de afdelingsleiding van uw zoon/dochter via de contactpagina!